25 лютого 2021 09:07

Виктор ГРАЧЕВ: "В Бельгии все решится в серии пенальти"

Після домашніх 1:1 перед «Динамо» стоїть непросте завдання – пройти «Брюгге». Чи зможуть кияни домогтися потрібного для себе результату в Бельгії? На цю тему bookmaker-ratings.com.ua поспілкувався з відомим в минулому українським нападником Віктором Грачовим.


— Вікторе Олександровичу, у «Динамо» багато шансів на успіх у виїзному матчі з «Брюгге»?

— За великим рахунком, динамівцям до снаги виграти в Бельгії, або, принаймні, домогтися позитивного для себе результату. Безумовно, в Києві краще було б зіграти — 0:0. Тепер у бельгійців більше стратегічних варіантів ведення гри. Але є для «Динамо» і позитивний момент. Вони точно знають, що їм потрібно забивати, тому кияни, якщо і будуть грати з оглядкою на свої тили, їм все одно потрібно думати про якісні атакувальні дії.

— Осічка в матчі з «Десною» може якось вплинути на гру «Динамо» з «Брюгге»?

— Важко сказати. Можливо, тому що «Шахтар» знову на відстані одного очка. Тепер киянам втрачати очки вкрай небажано. У свою чергу, «Брюгге» в чемпіонаті має 15-очковий гандикап перед конкурентами і гру в запасі, тому всі їхні думки спрямовані на те, щоб вийти в 1/8 фіналу Ліги Європи, попри те, що в вони і в домашньому матчі будуть грати не в оптимальному складі.

— Що не вдалося «Динамо» в домашній грі з «Брюгге»?

— На дворі лютий, і наші команди апріорі не можуть перебувати в своїх найкращих кондиціях в цю пору року. А що стосується самого поєдинку, то, на мій погляд, підопічним Мірчі Луческу не вистачило агресії в атаці, швидкості, пресингу на чужій половині поля та індивідуальної майстерності. Що казати, якщо «Динамо» за весь матч на НСК «Олімпійський» нанесло всього один удар в площину воріт. Так, він виявився результативним, але цього замало для досягнення максимального результату в матчі за такою командою, як «Брюгге».

— Як «Біло-сині» мають зіграти в Бельгії?

— Важко буде, але важливо постаратися зіграти не в лютневий футбол, а, наприклад, квітневий або травневий (посміхається). У «Динамо» є талановита молодь, тому потрібна швидкість.

— За традицією, спрогнозуйте рахунок майбутнього поєдинку?

— Суперники приблизно рівні, тому припущу, що основний і додатковий час завершиться з рахунком 1:1. А хто переможе в серії пенальті, мені сказати складно. Я сам свого часу не любив пробивати 11-метрові. Якби у воротах «Динамо» стояв Олександр Шовковський, то я поставив би на виграш киян. А так 50 на 50.