24 лютого 2021 14:40

Алексей ДРОЦЕНКО: "Матчи со старшими соперниками заставляют ребят быстрее действовать с мячом"

Старший тренер команди «Динамо» (U15) Олексій Дроценко прокоментував перемогу своїх підопічних над чернігівською «Юністю» (3:0) у рамках турніру Vinnytsya Cup.


- Це був перший матч, який ми грали на вулиці в нинішньому році. Напевно, тому був невеличкий сумбур. Не все вдалося з того, що хотіли. Звичайно, результат є, але хотілося би кращої якості гри. Сьогодні дали пограти всім хлопцям, щоб вони відчули гру, оскільки головне завдання нашої участі тут – це підготовка до чемпіонату України. Тому розраховуємо, що через матчі хлопці наберуть кондиції та відпрацюють певні тактичні аспекти, які ми давали їм у тренувальному процесі.


Зважаючи на погоду, хтось із футболістів використовує термобілизну, хтось відмовляється. У нас немає обмежень стосовно цього – як кому зручно. Звичайно, хотілося би, щоб грали в термобілизні, але, напевно, не у всіх вона є (посміхається). Але сьогодні погода дозволяла грати й без додаткового утеплення, та й футболісти тоді пересуваються по полі швидше, щоб не змерзнути.


- Чи не забагато офсайдів було у ваших підопічних? Напевно, будете приділяти цьому аспекту додаткову увагу в тренуваннях?


- Звичайно, будемо розбирати. В принципі, ми очікували, що суперник буде грати високо, але хлопці не розраховували з передачею, віддавали невчасно, і партнери через це опинялися в офсайдах. Були помилки у цьому плані. Проаналізуємо, покажемо підопічним, і, думаю, покращимо свої дії у цьому компоненті до наступних матчів.


- На цьому турнірі футболісти «Динамо» грають із на рік старшими суперниками. Чи готові ваші підопічні до таких протистоянь?


- Я вважаю, що так. Ми завжди граємо контрольні матчі зі старшими, і нам це не в новинку. Цей фактор змушує хлопців швидше діяти з м’ячем, більше йти в єдиноборства. Тут грати у футбол стоячи не вийде – потрібно рухатися, постійно бути в тонусі, зарядженим на гру. Ось це важливо.