14 лютого 2021 15:57
43

"Колос" отобрал очки у "Шахтера" в отложенном матче 14-го тура

Гірники володіли територіальною перевагою, але не награли на перемогу, справедливо розділивши очки з «Колосом».


Досвідчена команда динамівських спеціалістів на чолі з Анатолієм Колошею навіть у непростих зимових умовах спромоглися належним чином підготувати поле столичного стадіону імені Валерія Лобановського. Газон не тільки витримав суботній матч між біло-синіми та «Олімпіком», але й допоміг вийти з непростого становища «Колосу» та «Шахтарю». Зіткнувшись із морозно-вітряним форс-мажором, ковалівці визнали, що їхня клубна арена навряд впорається із відповідальною місією і запропонували перенести гру в інше місце. В цей момент динамівці й підставили колегам своє плече.


Попри те, що в Києві потеплішало, а сніг із поля прибрали, газон ідеальним бути просто не міг і певною мірою полегшував завдання номінальних господарів. Підопічні Руслана Костишина, який через дискваліфікацію спостерігав за зустріччю з трибун, нав’язували суперника боротьбу на всіх ділянках. І хоча «Шахтар» домінував упродовж більш майже всього першого тайму, напевно це також було частиною плану «Колосу», який природно обрав контратакуючу тактику.


До перерви якихось по-справжньому гострих моментів біля воріт Євгена Волинця не виникало, і мабуть ковалівці були навіть ближчими до успіху. Мова про удар головою від Андрія Богданова, який на 39-й хвилині відгукнувся на передачу Микити Кравченка і цілив у нижній кут. Невідомо, чи врятував би партнерів Анатолій Трубін, якби м’яч не влучив у Сергія Кривцова і не пішов на кутовий.


Згодом після перерви шанс нарешті відкрити рахунок отримав Євген Коноплянка, який не тільки відновився після травми, але й дуже гарно проявив себе під час зимових зборів. Після пасу Додо 31-річний вінгер донеччан увійшов до карного майданчика, втік від Кирила Петрова і навіть перекинув м’яч через воротаря. Проте цього було замало – Волинця підстрахували захисники. По закінченні епізоду гірники вказували на гру рукою Петровим, однак асистенти ВАР вирішили, що дії оборонця не тягнуть на 11-метровий.


Вже у наступній атаці в гру довелося вступати Трубіну. Прохід і потужний постріл Дениса Антюха виглядали доволі небезпечними, але молодий кіпер впорався. Той таки Антюх пізніше накрутив опікунів у карному майданчику «Шахтаря», після чого намагався вразити ціль дотепним парашутом. Не влучив, хоча спроба виглядала ефектною.


Упродовж другого тайму обидва наставники намагалися освіжити дії своїх підопічних в атаці за рахунок замін, проте, як здалося, істотних дивідендів рокіровки не принесли. Принаймні на небезпечних ситуацій біля одних та інших воріт не збільшилося.


Гірники до останнього намагалися забити, «Колос» оборонявся, не забуваючи, втім, про контрвипади (можна згадати удар Володимира Лисенка незадовго до фінального свистка). І все ж таки, огляду на загальну картину того,що відбувалося на полі, нульова нічия виглядає достатньо логічним і закономірним підсумком матчу.


Саме на цьому полі в грудні ковалівці зіграли внічию з «Динамо», а тепер вперше в історії відібрали очки у «Шахтаря», який вже в компенсований час ледве не випросив пенальті. Арбітр, переглянувши повтор, показав, що «Колос» на покарання не заслуговує, і це рішення також виглядало справедливим. Після 14 туру гірники залишаються другими, але відстають від киян вже на три бали.


КОЛОС – ШАХТАР – 0:0

Колос: Волинець, Кравченко, Гавриш, Петров, Чорноморець, Задоя, Богданов (Мілько, 76), Антюх (Ісаєнко, 86), Оріховський (Костишин, 54), Хльобас (Мамаду, 46), Лисенко.

Шахтар: Трубін, Додо, Кривцов, Вітао (Соломон, 82), Матвієнко (Майкон, 82), Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 76) Коноплянка (Тете, 59), Марлос, Тайсон, Мораес (Фернандо, 76).

Попередження: Петров (32), Антюх (44), Богданов (60), Чорноморець (64), Костишин (86), Кравенко (89)

Арбітр – Ігор Пасхал (Київ).

14 лютого. Київ. Ст-н «Динамо» ім. Валерія Лобановського. -5’С. Сніг.

Молодцы горняки!!! Сумели вырвать очко у Колоса. Если ещё не слишком крупно проиграют Руху, вообще красавцы будут!)))
Не гонитесь за вымышленными технарями, не донецкие поди
Сховати
дядя Вова, на счет того кто гонится за технарями, я бы уже на Вашем месте промолчал. А вот почему на двух разных сайтах по статистике подали одну инфу, а потом ее изменили это вопрос..
Сховати
Андрей, вопрос в другом: какова связь между технарями, моём месте и находящимся на нём Вами?
У матча есть протокол, и сайты не зря исправились.
Сховати
дядя Вова, не думаю, что мне стоит отвечать кроме того, прочтите Ваш первый комментарий. внимательно)
Сховати
Андрей, мне наверно тоже не стоило бы отвечать Вам ещё раз, но я се позволю. Несмотря на то, что это отвлекает от воскресного покера.
Когда на минуте 20ой, дали плюс полтора на Колос за 1,75- заинтересовался и взял в лайве. Исходя из этого- досмотрел матч. И никаких нарушений регламента, естественно не усмотрел. Как и все болельщики нашего клуба- остался доволен результатом этого события.
А персонажи вашего типа- ничего окромя сумятицы и не вносят. Взрослейте и проверяйтесь
На MyScore виправили. Все ж таки замінили Вітао
Смотрел только концовку с 85й и помоему кривцов бегал
Сховати
Но 2 украинца в составе кротов, один из которых вратарь - жесть
Тут вже суперечка розгорілася щодо замін. Де можна в інтернеті подивитися відеозапис матчу, останні 10 хвилин? Кривцов там є?
Сховати
Africanda-S, есть. Плюс Степаненко, Марлос и Трубин
ПОЗДРАВЛЯЮ КОЛОС С ПОБЕДОЙ 3-0!
на 83 мин. матча в составе Шахтера оказалось 8 легионеров!!!
1.Додо 2.Витао 3.Тайсон 4.Майкон 5.Фернандо 6.Тете 7.Сиприано 8.Соломон
РЕГЛАМЕНТ Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-Ліги сезону 2020/21
Стаття 13. Учасникизмаганьтазамінафутболістів
п.10. Якщо у матчі одночасно на полі у складі однієї команди перебувала більша кількість футболістів-легіонерів, ніж це визначено у п. 21 цієї статті, команді зараховується технічна поразка (0:3), команді-суперниці – технічна перемога (3:0), а до клубу за рішенням КДКУАФ можуть застосовуватися додаткові дисциплінарні санкції. Якщо різниця м’ячів більша або дорівнює трьом на користь команди, якій буде зараховано технічну перемогу, – рахунок матчу залишається незмінним.
п.21. У складі команди клубу на полі під час матчу може одночасноперебувати не більше 7 (семи) футболістів-легіонерів.
Сховати
Андрей, зараз швиденько зроблять Тете українцем - Тетенко
Майкон вышел вместо Витао
У "Шахтаря" на полі після всіх замін залишилися 3 українці (гравці з українським громадянством)
Після всіх замін у Шахтаря залишилось три Українця на полі Марлос, Трубін, Степаненко))
Сховати
Сергей, Кривцова никто не менял, Матвиенко заменили
Сховати
Prince, https://sport.ua/uk/online/54105-kolos-k-shahter-donetsk-2021-02-13
Сховати
Сергей, за цим посиланням очевидна помилка. Матвієнка показили, як він покидав поле після заміни. А кого замінив Соломон - не показали. А це явно був Вітао. З такою кількістю бразильців у Шахтарі вміють, навіть вимушені рахувати, скільки українців залишається на полі. Тому і Марлоса і Мороєсом натуралізували, а не в інтересах збірної.
Сховати
Africanda-S, на MyScore - заміна Кривцова
https://www.flashscore.com.ua/match/pOEA33oM/#lineups;1
https://soccer365.ru/games/1441774/
Сховати
Ну подивимось, можливо я помиляюсь))
Prince, Кривцова замінив Майкон а Матвієнко Соломон))
В наступному турі тримаємо кулаки за Рух.
В следующем туре нас будут убивать!