7 січня 2021 23:44

Артур АВАГИМЯН: "Если все факторы сойдутся, то сборная Украины и в финал ЕВРО-2020 может пробиться"

Хавбек “Чорноморця” Артур Авагімян розповів про шанси збірної України на чемпіонаті Європи-2020.


– Чому вирішив стати футболістом?


– Це була мрія мого батька. Він хотів бути футболістом, але через цю ситуацію, яка склалась в країні, то в нього не вийшло. Тато був повинен покинути державу, в якій грав. Він виступав у Азербайджані за “Нефтчі” (Баку). Я виконав його мрію – став футболістом. Пригадую, що ще в дитинстві в нас не мультфільми, а футбол йшов по телевізору. Завжди хотілось стати гравцем. Я з п’яти років, як пішов у цей вид спорту, то займаюсь досі.


– Якби збірна Вірменії тобі запропонувала грати за них, ти би погодився?


– Вважаю, що так. Тому що як не крути, в мене вірменська кров. За Україну я грав у дитинстві, а зараз, щоб потрапити до головної команди в нашій державі, то потрібно грати за “Шахтар” або “Динамо”. Ну або в іншій топ-команді України. Ось хлопцям із “Зорі” важко потрапити до збірної, вони показують хороший та якісний футбол, але їх не викликають.


– Які перспективи у збірної України на Євро-2021?


– Якщо вони грають на рівних з Іспанією, Німеччиною, Португалією, то вважаю, що найбільш максимальні. А там вже і без фарту не обійтись. Якщо всі фактори зійдуться, то до пів фіналу вони мають дійти. Спочатку потрібно вийти з групи, а там вже від матчу до матчу та думаю, що і у фінал можуть пробитись. Ну так, як вони грають, то це цілком можливо.