24 листопада 2020 08:24

Вадим СКИЧКО: "Как показывает практика, против нынешней "Барсы" можно играть"

Вивіска цього матчу промовляє гучніше за будь-які слова. Це подія неабиякого масштабу для українського футболу. Для киян цей матч насамперед є останньою нагодою зачепитися за плей-оф Ліги чемпіонів. Проти такої «Барселони» цим шансом гріх не скористатися, вважає постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» і коментатор MEGOGO Вадим Скічко.

- Поєдинок у Києві відбудеться на тлі величезних кадрових негараздів обох клубів. У «Динамо» втрат назбирається на цілий склад із запасними. У «Барси» у останній грі чемпіонату зламалися Піке та Роберто, а Мессі взагалі до Києва не полетів. І це до попередніх негараздів каталонців, особливо у центрі оборони. Попри це у обох команд є своя важлива мотивація на поєдинок на «Олімпійському». Якщо «Динамо» не переможе, то про плей-оф ЛЧ можна забути. Для «Барселони» три очки у столиці України важливі тому, що у чемпіонаті команда Кумана звалилася у нижню частину таблиці, тож що швидше «Блау-ґрана» усе забезпечить собі ЛЧ, то краще. Відтак, основна увага «Барселони» до кінця року мусить бути звернена винятково на Ла Лігу.

У такому разі, незалежно від персоналій на полі, я вважаю, що обидві команди мусять щонайменше забивати. Вочевидь, гості більше контролюватимуть м’яч, але це не біда – «Динамо» здатне комфортно почуватися у контратаках. «Барса», як лідер групи та взагалі стилістично, зобов’язана грати на атаку. Нехай не буде Мессі та Фаті, але ж є Грізманн, Дембеле, Коутіньйо, Педрі, Трінкау та навіть Брейтвейт. Усі голодні до голів і хвилин на полі. Але, як показує практика, проти нинішньої «Барси» можна грати. Лише у 27% ігор цього сезону каталонці не пропускали. Гра у Києві має усі підстави вважатися результативною.