18 серпня 2020 17:29
3

Поражение "Шахтера" стало одной из крупнейших неудач украинских клубов в еврокубковых турнирах

Поразка «Шахтаря» в Дюссельдорфі стала однією з найбільших невдач усіх українських клубів у всіх єврокубкових турнірах.


При цьому вперше поразки з різницею у 5 м’ячів наші клуби зазнали у єврокубкових півфіналах та на нейтральних полях. Поразка від «Інтера» після 18-річної перерви стала повторенням найбільшої невдачі у зустрічах усіх українських команд із італійськими.



У заключному матчі сезону-2019/20 «гірники» довели лік пропущених голів у всіх турнірах до антирекордних для донецького клубу 54-х м’ячів, випередивши сезон-2015/2016 на три пункти. 26 м’ячів влітало у ворота «Шахтаря» в Чемпіонаті (ЧУ), 24 – у єврокубках (ЄК) та по 2 – в Суперкубку (СК) та Кубку України (КУ).




Матч у Дюссельдорфі ще раз підтвердив, що італійські клуби є незручними суперниками для представників України у єврокубках. Наші команди провели вже 73 «італійських» матчі: 15 перемог, 15 нічиїх та 43 поразки, набравши 27,4 відсотки. Такий же мінімальний відсоток очок наші клуби набрали з іспанськими клубами, з якими провели менше поєдинків. Після гри з «Інтером» українські клуби загалом пропустили вже рекордних 133 голи від гравців італійських клубів, які на 5 м’ячів випередили за цим показником представників Німеччини.



ЦСКА вдома на Динамо програв Брюгге.
Ой та не выгораживайте вы так Шахтер.
Приводите статистику только укр. команд.
Шахтер попал в "анти-историю" это первая команда в истории ЛЕ которая в полуфинале проиграла с разницой в 5 мячей. Ни одна команда которая доходила до этой стадии так не влетала в ЛЕ.
Сховати
gavvarun, А Барса (!) в 1/4 проиграла сразницей в 6