9 серпня 2005 21:00

Игорь СУРКИС: "Своей работой в сборной Блохин доказал, что может возглавить "Динамо"


Леонід Буряк сьогодні вранці був звільнений з поста головного тренера ФК "Динамо" (Київ). Таким чином він увійшов у клубну історію як наставник з найкоротшим терміном виконання своїх повноважень – "Динамо" Буряк тренував менше двох місяців.

Останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння президента клубу Ігоря Суркіса, стала нічия найтитулованішого клубу у національному чемпіонаті з "Іллічівцем".

Всі причини звільнення Буряка президент "Динамо" прокоментував ICTV телефоном з Монако.

Ігор Суркіс, президент ФК “Динамо" (Київ):

"Головним моментом в прийнятті мого рішення було те, що команда не потрапила до Ліги Чемпіонів. Потрапляння до Ліги чемпіонів була одна з передових умов співпраці з Буряком.

І друге, що мене не влаштовувало, - це якість гри київського "Динамо". Ми не будемо сьогодні проводити виховні роботи над гравцями київського "Динамо" тільки через одного Гавранчича, тому що йому сьогодні хочеться грати, а завтра ні. Я матиму розмову з кожним гравцем, і ті гравці, які не хотітимуть віддаватись у кожному матчі та притримуватись колективної гри, будуть виставлені на трансфер.

Але якщо футболістам здається, що вони будуть виставлені на трансфер як вільні агенти, - вони дуже сильно помиляються. Вони будуть просиджувати в другій чи третій команді та чекати свого часу. Але заважати команді я навіть найкращому гравцеві не дозволю.

Я свого часу по відношенню до Гавранчича не послухав Михайличенка та Сабо - напевно, це моя суттєва помилка. А зараз він собі дозволив висловлювати такі речі тренеру, які жоден футболіст, жодному наставнику казати права не має. Я вже не кажу про жести сербського гравця по відношенню до Буряка.

Звичайно, тренер винний, адже це його завдання - спілкуватися з футболістами, дізнаватися хто в якому стані, проводити теоретичні завдання, а якщо я буду займатись створенням колективу, тоді мені, мабуть, потрібно стати головним тренером київського "Динамо".

По Блохіну - єдиний сумнів. Я вважаю, що він міг би очолити таку команду як "Динамо" (Київ), він довів це у збірній, де має кількох провідних футболістів, а інші їх доповнюють, він створив боєздатний колектив. Тому я думаю, що і в "Динамо" він міг би створити такий колектив. Зашкодить це чи ні – я не знаю, але на користь збірній це точно не піде. Потрібно зустрітися з Блохіним, точно так само як я веду переговори з іншими тренерами. Є в нашій обоймі кілька кандидатур, які, на мій погляд, могли б підсилити гру команди і в цілому створити новий імідж клубу "Динамо" (Київ).

Перед головним тренером буде стояти завдання - найвище завдання - виграти чемпіонат і одразу потрапити в Лігу чемпіонів".