18 квітня 2020 17:37

Защитник "Руха" Тарас Сакив - о карантине: "Утром племянника понянчил, в обед картошку посадил"

Захисник «Руху» Тарас Саків, який зараз гостює у рідному селі Лучинці на Франківщині, у коментарі клубному медіацентру розповів, чим займається під час карантину.


- Я в рідне село приїхав. Кожен день стараюсь бігати, вдома допомагати. Часто сиджу з племінником, сином своєї сестри. Дитині шостий місяць пішов, я няньчу його постійно. Приспати треба, а коли прокинувся - бавитись. Вчу його трохи на рівних ногах триматись, підтримую під пахами, а він ніжками перебирає, стрибає, говорить по-своєму… Жартують з мене через це, що скоро дитина мене татом буде називати… Дівчина моя теж підколює, мовляв, будеш підготовлений, і потім зі своєю дитиною простіше буде. Сестра бачить, що в мене непогано виходить, каже, тренуйся, скоро і в тебе діти підуть. Діти то завжди радість, але мені, мабуть, ще рано про таке думати, треба ще хоча б 2 роки почекати (Сміється).


- Чим здебільшого займаєшся у селі?


- То ж село, там завжди робота знайдеться. У мене тут бабця, дідусь, їм завжди допомога потрібна. Минулого тижня на своєму городі картоплю садили, наступного - вже на тітчиному городі. Якщо є робота, я не соромлюсь, що скажуть, те й роблю. Вранці племінника поняньчив, в обід картоплю на городі посадив. Ввечері погуляти з дівчиною виходжу, фільми дивимось. Кожен день повторюється. Чесно скажу, нудно дуже, не знаю, чим себе зайняти.


- На тренування час знаходиш?


- Звісно. Вдома - футбол, резинки, вправи на статику. Добре, що є де побігати у селі. Є тут поблизу стежка довжиною 10 кілометрів, треба вверх-вниз бігти, на ноги хороше навантаження йде. Коли набридає бігати, можу на скакалці пострибати, хоч і не дуже її полюбляю. У футбол пограти нема з ким, максимум у тенісбол один-на-один з другом. Якби вдома м’яча не було, не набивав би час від часу, мабуть, міг би й забути, який той м’яч на вигляд. Не звик я до такого неспішного ритму, зізнаюсь, такої довгої відпустки у мене ще не було.


- Наскільки розумію, після періоду у полтавській «Ворсклі» тобі не страшні жодні фізичні навантаження?


- Це правда. У Полтаві на зборах були різні тести, я бігав все, що тільки можна. Збори з «Рухом» - то мої найлегші збори у житті. Ми постійно працювали з м’ячами, а от у «Ворсклі» постійно були тести, фізичні навантаження і багато біганини - ривки, біг човником, впоперек поля. Я до того навіть не уявляв, що є стільки різної біганини. Хто найвитриваліший у «Русі»? Напевно, це Брікнер, здоров’я у нього багато. Ще Мисик від природи швидкий і витривалий. Коли бігали у Полтаві тести, він бодався із Ардіном Даллку, а той постійно був лідером по тестах.


- У твоїй області зареєстровано багато випадків захворювання на коронавірус. Яка ситуація у твоєму селі?


- У самій області справді критична ситуація. Ми, якщо не помиляюсь, треті або четверті за кількістю хворих в Україні. У нас навіть хотіли вводити комендантську годину, щоб з першої години обіду до шостої ранку наступного дня ніхто з дому не виходив, але якось все швидко зам’ялось. Люди як гуляли, так і далі гуляють. У нас у селі все тихо. Може, є в районі один випадок… І магазини відчинені, паніки ніякої наче й нема. У масці людей небагато, хіба як йдуть у магазин, то одягають, бо інакше не впускають всередину.