10 липня 2005 11:07

Руководство ФФУ и ПФЛ встретилось с арбитрами


Одразу по завершення виїзного розширеного Виконкому ФФУ в Одесі президент ФФУ Григорій Суркіс, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко та президент ПФЛ України Равіль Сафіуллін напередодні старту чергового футбольного сезону зустрілися з арбітрами, асистентами арбітрів та делегатами ФФУ. У зустрічі взяли участь керівники постійних комітетів ФФУ та представники Ліги. Подібні зібрання вже стали традиційними, що з приємністю й підкреслили його учасники. З вітальним словом звернувся президент національної федерації Григорій Суркіс, який закликав до чесності і неупередженості у діях арбітрів та інспекторів під час проведення двобоїв. За його словами футбол з кожним роком стає більш динамічним, а швидкості невпинно зростають. Через це арбітрам стає дедалі складніше встигати за перебігом подій на полі, а часу для прийняття рішень відповідно все менше.

„Коли ви помиляєтеся, то від цього страждає не лише ваш імідж, а й національної федерації цілому. Тим самим ціна ваших помилок зростає”, - підкреслив Григорій Суркіс.

До відвертої розмови долучилися чисельні арбітри та делегати національної федерації. Кожен з них висловив свої пропозиції та шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з удосконаленням якості проведення зустрічей. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що подібні зустрічі конче необхідні і збиратися необхідно якомога частіше, що відкрито висловлюватися та відшукувати недоліки, щоб знаходити прийнятні шляхи для їх усунення.

„Роль арбітрів та делегатів під час проведення матчів надзвичайно значна, - сказав прес-службі ФФУ голова Інспекторського комітету ФФУ Анатолій Дяченко. – Однак нам необхідно зламати стереотипи, пов’язані з нашої ментальністю, та будувати стосунки на принципах взаємної довіри. Звичайно, кожен може трактувати те чи інше футбольне правило по-різному. Важливо, що сьогодні основний акцент розмови стосувався питання взаємодії інспекторів та арбітрів матчу. Нам вдалося переглянути та домовитися про основні напрямки процедури призначення делегатів на матчі, що є досить важливим з урахуванням пропозицій кожної зацікавленої сторони”. Керівник Комітет арбітрів ФФУ Віктор Дердо залишився задоволеним зустріччю. „Я вдячний керівникам українського футболу, котрі ініціювали розмову. Вона видалася відвертою саме завдяки їхній присутності. Ми аналізуватимемо всю критику, котра лунала сьогодні у цьому залі і знаходитимемо шляхи для удосконалення рівня арбітражу. Хотілося б, щоб на таких зустрічах наступного разу взяли участь президенти футбольних клубів, тренери та капітани команд. Подібна зустріч дала б неабиякий поштовхи подальшому розвитку українського футболу. Адже футбол - це не просто гра двох команд на полі».