8 липня 2019 21:47
6

УАФ рассматривает 2 варианта увеличения числа участников Премьер-лиги

Пропозиції щодо можливого розширення кількості учасників УПЛ озвучив перший віце-президент УАФ Олег Протасов. Зокрема, за його словами, зараз розглядаються такі варіанти: збільшити кількість клубів УПЛ до 14-ти в сезоні-2020/2021 і до 16-ти — у сезоні-2021/2022 або зберегти наявну кількість клубів-учасників УПЛ у сезоні-2020/2021 і збільшити її одразу до 16-ти в сезоні-2021/2022. Від того, що буде обрано, залежатиме й можливий формат чемпіонату — тут, у свою чергу, також є кілька варіантів.


«Усі варіанти заслуговують на увагу й мають свої переваги. Це саме стосується й можливого формату пониження й підвищення команд у класі. Найближчим часом ми сподіваємося почути думку клубів щодо озвучених пропозицій, але остаточне рішення ухвалить Виконавчий комітет УАФ», — зазначив Олег Протасов.


У свою чергу виконавчий директор УПЛ Євген Дикий акцентував увагу на важливості затвердження нового формату змагань УПЛ, що означатиме й відповідні зміни в ПФЛ та аматорському футболі, заздалегідь. «Клубам першої ліги, які хочуть потрапити до УПЛ, наприклад, потрібно вже зараз розуміти, яким буде формат змагань в УПЛ у наступному сезоні, і готуватися до цих змін. Таким чином, у клубів буде достатньо часу, близько року, на підготовку інфраструктури й виконання інших вимог для отримання атестату».


На оперативному вирішенні питання наполягає й президент ПФЛ Сергій Макаров. «Це прохання всіх клубів — визначитися з новим форматом змагань до початку сезону, щоб було розуміння того, за що вони будуть змагатися. Рішення потрібно ухвалити якомога раніше», — наголосив Макаров. При цьому президент ПФЛ відзначив, що перехідний формат, який пропонує збільшення кількості учасників УПЛ до 14-ти клубів у наступному сезоні, на його думку, є оптимальним.

откуда у нас 16 команд способных быть в примьер лиге?))
Сховати
Васек, чем тебе не нравятся "Волынь", "Черноморец", или тот же "Металлист-1925"?
Сховати
Шахрукх Кхан, качество "комплектования" Черноморца мы видели последние 2 года. У Металлиста с деньгами, а соответственно с качеством игроков, ещё хуже. Деньги есть на уровне нижней шестерки УПЛ у Руха, Ингульца в первой лиге, но у них беда с инфраструктурой.
А можна ж відразу 16 з наступного сезону! Хто проти? Кротів до уваги не брати! Ми й так уже натерпілися від їх "урізаного" формату імені Цигана.
Сховати
А.В., Кротів? А нічого що 2+2 Коломойського-Суркіса разом з футболами запропонували цей формат. Я звісно теж не люблю кротів, але ж потрібно бути адекватним.
Сховати
Kikotilla,
"Динамо" было против сокращения числа участников чемпионата!