17 жовтня 2018 13:25
10

Мирон МАРКЕВИЧ: "С нынешним руководством - точно не возглавлю "Динамо", а Дыминский угробит "Карпаты"

Відомий український тренер, голова комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич розповів, чи міг би очолити "Динамо" або "Шахтар", а також поділився думками щодо перспективи "Карпат".


- Справа не в тому, що я не хочу повертатися у футбол. Я дійсно хочу щось зробити, але серйозне. Не просто так. Їхати в Туреччину чи Грецію... у мене була можливість. Навіть, у Німеччину. Звали в Польщу. Били варіанти в Серії А. Не хочу займатися саморекламою. Було б мені років на 15 менше, тоді б я задумався. Мені хочеться щось зробити в Україні і далеко не їхати. Хочу в це вірити. Проте стан справ в українському футболі, за виключенням одного-двох клубів, далекі від ідеальних. Напівпрофесіональне відношення - це не серйозно. Я провів дев'ять років у "Металлісті", де ми починали з нуля. У нас не було нічого. Але я бачив, що люди хочуть зробити щось топове. Я можу знову почати з нуля, але потрібно бачити, що люди дійсно того хочуть і не будуть думати, що вони багато витратили. Як говорив один тренер: "Якщо маєш гроші - ти можеш зробити команду, або не зробити. Коли в тебе немає грошей - ти її точно не зробиш.


- Можливо колись ви очолите "Шахтар"?


- В Харкові я можу тренувати тільки одну команду.


- А як щодо київського "Динамо"?


- "Динамо" є "Динамо", але з теперішнім керівництвом - точно ні.


- Кажуть, що Герега може купити "Карпати". Це правда чи чутки?


- Не думаю, що Димінський коли-небудь продасть команду. Він її вже загробить до кінця. Знаю, що багато людей хотіли купити "Карпати" й до Гереги, але завжди всі перемовини заходили у глухий кут. Кожен рік команда думає, як би не вилетіти із Прем'єр-ліги. Подібну ситуацію ми спостерігаємо на протязі 17 років. Потім керівництво жаліється на вболівальників, що вони не ходять на матчі. Та туди нема чого ходити. Адже команда не грає і ніхто на такий футбол ходити не буде. У клуба немає ніякої перспективи.


- Що далі?


- Мені продовжили контракт ще на один рік. Я залишаюсь головою комітету національних збірних. Але скажу відверто - хочеться повернутися до тренерської діяльності.


Артур Малкин

Нічого не можу з собою зробити... Чомусь в мене в голові завжди виникають асоціації. Людей які критикують Маркевича як тренера і як людину (чисто за його не любов до Суркісів) з тими екземплярами які віддали свій голос за раніше судимого президента... Ну що ж, мабуть ми заслуговуємо таких правителів і таких президентів клубів... Бридко читати це все...
Сховати
Антон, поддержу
Антон, скажу відверто, у мене асоціація Маркевича із Ющенком. Слизьке і неприємне відчуття. І його "гониво" на Суркісів, яке розпочалося у свій час в угоду Ярославському, тут ні до чого.
А от про "екземплярів", що вибрали зека в президенти і по суті принесли війну в Україну(дали підгрунтя московському недомірку) Ви дуже влучно! Тут в яблочко! :-))
Антон, а не за "нелюбов до Суркісів" можна критикувати? За корумпованість, за "роботу з суддями", за договірні матчі, за забивання українських футболістів на користь легіонерів, за відкати з трансферів? За те, що смокче Ахметову і Павелку так, що аж гай шумить?
Сховати
Демофоб, Тренер проводить роботу з суддями і влаштовує договірні матчі? Ок чому УЕФА закрив на це очі? Думаю за таке довічним відстороненням пахне... На рахунок Українських виконавців? Ок давайте згадаємо яких майстрів міг дозволити собі металліст? Воробей? Горяїнов? Березовчук? Ви хоч розумієте яка коррупція і накрутка цін на наших гравців існувала в Україні? максимум що міг собі дозволити Маркевич це тих кого вигнали з ДК чи ШД (типу Олійника), як приклад сьогоднішня Зоря. І Маркевич 100 разів "кричав" про це в своїх інтерв'ю, казав що не можна давати 2-м командам скуповувати всю молодь бо ми уб'ємо чемпіонат... Молодіжка завжли в нас досягала вершин, але потім осідають в дублях чи фарм клубах з нормальними контрактами і без найменшого бажання розвиватися й далі.... не згоден із жодним вашим словом.
Він точно знає, що нинішнє керівництво такої дурниці не зробить і не запросить його. Він вже своє відтренував. Він тренує, коли йому на блюдечку подають гравців готовеньких. І вони грають. А він навіть рота не розкриває.
Сховати
Вася, це ж кого йому подавали? Він реально робив Металіст з нуля. Не один, звичайно, той же Красніков шукав гравців. Але сказати таке. Тож прізвища, будь ласка.
Какой вопрос - такой ответ. А по сути, эта "редиска" последнее кого хотел бы видить тренером ДК, а точнее не хотел вообще. Нытьё и вечный гон - это к кротам
Сиди на печі і їж калачі! А тренувати мають ті хто дійсно любить цю роботу, та не так як оцей діяч,то хочу то не хочу,щось серйозне і багато грошей а ще може й не получиться...!
Почему-то не верится этому человеку.