10 жовтня 2018 21:29
17

"Они должны за это ответить". Жесткая реакция на скандальные "лайки" наших футболистов для Тимати, Путина и Кадырова

"Футбол 24" зібрав думки відомих українців щодо ситуації, яка склалася після оприлюднення результатів моніторингу Instagram-активності деяких гравців національної збірної України.


Зокрема, "лайками" під фото російського репера Тіматі, де той позує із Путіним і Кадировим, а також схвальною реакцією під деякою іншою "жестю" зашкварилися футболісти Шахтаря Андрій Пятов, Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Олександр Зубков, гравці Динамо Микола Морозюк, Артем Бєсєдін, Микола Шапаренко і навіть голкіпер Карпат Микита Шевченко, який, щоправда, вже встиг перепросити за свій вчинок.


Що відбувається? Це – зрада чи непорозуміння? Як на такий шокуючий і неприємний сюрприз реагувати вболівальникам?


Олександр Сидоренко (Фоззі), вокаліст ТНМК


фоззі


– Ця історія ще раз демонструє, що ми і наші футболісти живемо в паралельних світах. Вони існують у середовищі, де ходять великі гроші. Це психологія "бабушки в лавочке": простіше думати, що все – простіше.


Навіщо взагалі фоловити Instagram Тіматі? Вони не бачать в цьому проблеми. А я – бачу. Чи варто таких гравців усунути зі збірної України? У збірній і так немає кому грати. Якщо ми пропускатимемо їх ще й через "детектор патріота", буде грати один Зозуля і, можливо, ще кілька футболістів.


Просто нам потрібно розуміти, з ким ми маємо справу. У нас демократична країна, ми не змушуємо любити державу. Але є факт: декому з наших футболістів комфортно почуватися частиною Української Радянської Соціалістичної Республіки, де балом правлять російські артисти і так далі. Що ж, окей.


Володимир В’ятрович, Голова інституту національної пам'яті


вятрович


– Потрібно розуміти, що талант не обов’язково означає “розум". Якщо людина талановита у мистецтві, спорті чи деінде, це не означає, що вона є надзвичайно розумною, і це не означає, що на неї потрібно орієнтуватися. Тим паче, вважати її моральним авторитетом. Часто хороший спортсмен – це лише хороший спортсмен.

Щодо вподобання людей, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України чи якимось чином ображають нашу державу, очевидно, що тут має бути дуже серйозний моральний осуд від українського суспільства. Аби в майбутньому усі розуміли – такі кроки є поза межами дозволеного.


Сергій Жадан, письменник і поет


жадан


– Скільки я себе пам’ятаю, постійно хтось розчаровується у футболістах. Адже якщо тобі подобається якийсь гравець, ти наділяєш його у своїй уяві всіма можливими чеснотами – інтелектуал, патріот і так далі. Проте далеко не обов'язково людина, яка добре грає у футбол, – інтелектуально підкована. Ситуації, яка виникла зараз, я абсолютно не дивуюся.


Людина, що є громадянином України і підтримує агресора – який вона має вигляд і в якій позиції перебуває? Національна збірна – не просто спортивна команда. За цим повинна стояти гордість за свою країну і відчуття патріотизму. На моє глибоке переконання, спорт не може бути поза політикою. Тож цим хлопцям потрібно замислитися, за кого вони грають і кого підтримують.


Валерій Харчишин, фронтмен "Другої ріки"


харчишин


– Я їм у голову, звичайно, не залізу і мізки не вправлю. Але я, музикант, через свою заклопотаність футбол дивлюся рідко. Аналогічно, напевно, і вони – грають, не вникаючи в елементарні речі. Можливо, наші гравці швидко бігають – мізки провітрюються настільки, що частина цих мізків залишається у повітрі.


Зараз знову почнуть торочити, що спорт – поза політикою. Те саме кажуть наші артисти, які виступають у Росії – "музика поза політикою". Такі собі "голуби мира", які начебто хочуть помирити два народи, що посварилися.


Але я скажу так: можеш не бути великим патріотом, але якщо ти граєш за цю збірну, то хоча б люби свою країну, свою команду, свою вулицю, свій будинок. Не потрібно плювати і, даруйте, ходити у туалет там, де ти живеш. Але декому, вибачте, наср**ти – вони просто грають у футбол і більше нічого. Так не повинно бути, на мою думку.


Роман Вінтонів (він же – Майкл Щур), тележурналіст


щур


– "Лайки" для Тіматі – це їхня особиста справа. Але вони повинні розуміти, що "лайки" – це демонстрація певної позиції. І це не та історія, коли "лайкнув" – і все ОК. Я радий, що журналісти опублікували цей матеріал. Тепер футболісти повинні відповісти за ці "лайки" або хоча б прокоментувати їх.


Вболівальники справді можуть вимагати відсторонення певних гравців зі збірної – це логічно. Але спершу потрібно дочекатися їхньої відповіді. Бо якщо подивитися на мою історію "лайків", там також можна до чогось докопатися. Якщо подивитися, на кого я підписаний у Facebook, – є персонажі, які можуть комусь не сподобатися. Але це – моя робота, я мушу слідкувати за багатьма людьми. Тож давайте дочекаємося коментарів: нехай пояснять, чому вони вирішили це "лайкнути", що вони під цим мали на увазі.


Оце сподобалося про музикантiв - "голуби мира". Я тiльки пдправлю " Хитрожопi голуби мира" ....
"лайки" в каком-то гомнограмме и прочей соцстевой коловратии. неужели так интресно сидеть фоткать сбе днями вытсавлять это напоказ и потом бегать по другим нажимая лайк дизлайк?
Жесть до чего мы дожились, я вобще сижу и просто акуеваю что куча людей с осудительными сочинениями выступают на каието "ла
Я, будучи студентом, жутко фанател от группы Стигмата, ходил на все их концерты в Киеве, знал все альбомы наизусть, но до того момента, как они поехали выступать в Крым...
Саме цікаве, що коментарі "розумників" познаходили :))) Один В’ятрович чого вартий :))) А саме "цікаве", що таку хвилю не піднімали, коли на загал була інфа про подібне гравців кротівні і майже всіх вікових категорій, а тут Бєсєдін... Гарно Tribuna це все приподнесла, а інші підхопили...
Сховати
FCDKFan, піднімати хвилю на позиціювання гравців кротівні? Це - нонсенс :)
Про интеллект Беседина и КО не писал только ленивый. К сожалению, среди людей, живущих в "реальном мире" ваты не меньше. Меня очень неприятно удивило, что во время просмотра игры Хорватия-рососия на нашем украинском курорте, очень много криков из кафешек было в поддержку именно кацапстана. И это после 5 лет войны.

Если человек ватник, то ему очень тяжело изменить мировоззрение и признать свою неправоту и собственный идиотизм.
Сховати
Kilroy, Это в Одессе? Там ваты много. Для ваты войны же нет, это всёпалитики!
Что тут сказать. У нас пол страны не знают что такое война, для них войны нет. Эта всёпалитики! Придут к ним боевики, расхерячат дома и семью, будут вести себя по другому. Они мажоры с тачками, с девками и дорогим отдыхом минимум два раза в год. А по факту по мячу попасть не могут и пас в ноги отдать. О каком понимании ситуации идет речь??? Клубы, сиськи, инстаграм вот их жизнь. От куда они черпают информацию.
По крайней мере Матвиенко и Беседина, лайкавших Тимати, или как там его, с Путиным - надо гнать с волчьим билетом из сборной. Не могут они представлять страну, люди которой гибнут по милости Путина.
Сховати
Барвинок, и ты идиот!
Сховати
У меня вопрос к редакции: она приветствует такой способ ведения дискуссии по части аргументированности и соблюдения приличия? Я, конечно, не буду оценивать интеллект г-на Седого, да он мне и неинтересен. Но когда портят воздух на хорошем сайте, все-таки неприятно.
Сховати
Барвинок, не приветствует.
Виїхав на ПММ до Німеччини і звідти вважаєш "ідіотами" хто осуджує підтримку путинолюбів? Ти хоч знаєш де у вас знаходиться українська діаспора?
Організувати їм зустріч з воєнкомом і хай відправить їх на ескурсію по землі териконів десь приблизно на 1,5 року -хай там «полайкують» , якщо ще захочеться «лайкать».
Сховати
Boyar, ТЫ ИДИОТ!
Сховати
Седой, в Елочки Людоєдочки було в словниковому запасі 30 слів , а в тебе , дивлячись на твої коментарі, всього 3-4 , про що тут ще можна говорити ...