11 січня 2017 01:12
9

Шевченко прокомментировал новый формат чемпионата мира

У швейцарському Цюриху відбулося нагородження преміями ФІФА найкращих у 2016-му році. На церемонії був присутній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.


- Андрію Миколайовичу, розкажіть про свої враження від цього заходу.

- Я з задоволенням відгукнувся на запрошення ФІФА взяти участь у цьому нагороджені. Враження дуже позитивні, порівняно з попередніми сезонами, цього року зібралося дуже багато футбольних людей, мені було приємно зустріти старих знайомих, поспілкуватися з Кафу, зі Звоніміром Бобаном. Він, як і Марко ван Бастен, і багато інших колишніх гравців, зараз працює у структурі міжнародної федерації, і це ознака нового часу, ознака змін у цій установі.


- Серед Ваших колег-тренерів були цікаві особистості?

- Так, звісно, були найкращі, це ж вручення призів у світовій номінації. Я поспілкувався з Клаудіо Ран’єрі, Алексом Фергюссоном. Ми розмовляли напевно більше, ніж півгодини.


- Не секрет, що Вам говорив сер Алекс?

- Фергюссон пригадав Лобановського, він у розмові зі мною відзначив той велетенський внесок, який зробив Валерій Васильович у розвиток гри. Мені було дуже приємно це чути. Ну а Клаудіо ми привітали з перемогою, я за нього голосував. Це неймовірно вдалий рік для Ран’єрі, він зробив те, що здавалося абсолютно неможливим – переміг в одній з найсильніших ліг світу з маленькою командою без зірок. Це повертає нас всіх до суті самого футболу – в цій грі перемагають не лише гроші, як це може здатися сьогодні, а передусім ті, хто більше хоче перемогти. Так само заслужено отримав свій приз Криштіану Роналду. Це надзвичайно успішний рік у його кар’єрі. Він завоював головні титули, і що важливо, продемонстрував дивовижну стабільність. Провести 80 матчів на такому високому рівні - це велике досягнення. Я радий, що нагороду отримав Фалькао, він своєю кар’єрою і майстерністю справді змінив гру. Він талановитий і працьовитий гравець, феномен.


- Що Ви скажете про розширення кількості учасників чемпіонату світу?

- Усі, з ким я спілкувався, дуже схвально сприйняли це нововведення. Розширення чемпіонату світу до 54 команд - це крок, спрямований на розвиток гри, це мотивація для середніх команд прогресувати, адже вони тепер матимуть реальний шанс на участь у фінальній частині Мундіалю. У цьому рішенні відчувається новий підхід, що його застосовують зараз у ФІФА для вирішення глобальних футбольних проблем.

Да,Фергюсон в свое время побаивался команд Лобановского.Где то читал,как он в 1999 году на стадии полуфинала оценивал оставшиеся команды и говорил,что со всеми можно играть,кроме ДК ,потому что,мол,я не знаю,как играть против Динамо.
Сховати
полуфинала ЛЧ,естественно )
"...Розширення чемпіонату світу до 54 команд..." — Источник: Официальный сайт ФФУ
Сховати
Кепа, ?
Сховати
Серега, до 54-х команд ещё даже Инфантино не додумался
Сховати
Кепа, ну тогда опечатка того кто писал статью...
Сховати
Серега, или так думает ФФУ
интересно кого не устроил мой коммент?)))) ну что за народ))) овощи))
Сховати
Серега, клянусь, я не минусил)) Сам не понимаю причину, ну не понял человек, и что?