31 травня 2016 14:06
72

ОКОНЧАТЕЛЬНАЯ ЗАЯВКА СБОРНОЙ УКРАИНЫ НА ЕВРО-2016. Не обошлось без сенсаций

Как стало известно MatchDay, Михаил Фоменко определился с игроками, которые сформируют окончательную заявку сборной Украины на чемпионат Европы во Франции.


Ранее корреспондент программы "Профутбол" уже сообщил, что туда не попали динамовцы Олег Гусев и Артем Кравец. Также покинут расположение национальной команды Никита Каменюка, Евгений Шахов.


Иван Петряк и Максим Малышев тоже не попали в число 23, но пока остаются в лагере национальной команды и продолжат тренироваться с участниками Евро-2016.

Таким образом, окончательная заявка сборной Украины выглядит так:

Вратари: Денис Бойко («Бешикташ», Турция), Андрей Пятов («Шахтер»), Никита Шевченко («Заря»).

Защитники: Артем Федецкий («Днепр»), Евгений Хачериди («Динамо»), Александр Кучер, Ярослав Ракицкий, Вячеслав Шевчук, Богдан Бутко (все — «Шахтер»).

Полузащитники: Руслан Ротань («Днепр»), Сергей Рыбалка, Денис Гармаш, Сергей Сидорчук, Андрей Ярмоленко (все — «Динамо»), Евгений Коноплянка («Севилья», Испания), Анатолий Тимощук («Кайрат», Казахстан), Александр Караваев («Заря»), Тарас Степаненко, Виктор Коваленко (все — «Шахтер»), Александр Зинченко («Уфа», Россия).

Нападающие: Роман Зозуля («Днепр»), Филипп Будковский («Заря»), Евгений Селезнев («Шахтер»)
Конечно, Сидорчук на голову выше Малышева
Тимощук... ну вы знаете...
Кого кого но что бы Гусева не вызвать...
Нахрена тут Тимощук?! При всем уважении к его бывшим заслугам... _бывшим_! По-моему, тот же Малышев "погрел" бы скамейку запасных не хуже. И Будковский -- он лучше Кравца?! Маразм...
Толик имел бы уже совесть, взял бы и закончил выступления за сборную. Телега примитивная. Хотя, что ожидать от крота воспевающего оды газвжопу. Уважение к такому игроку-зеро. Хоть я, не любитель Кравца, но он реально поинтереснее дубового Будковского.
одно слово "пиз..ц"
по ходу фоменко больше чем три матча на евро сыграть не планирует
Толя в списке немного удивляет, хоть за Кайрат он вроде бы играет постоянно. Удивляет отсутствие Кравца. Т.е. поменять Зозулю при контратакующей игре у нас по сути будет некем. Переход из Динамо в слабый немецкий клуб - это большой шаг назад, но так ли плох сейчас Артем?
А в целом - это выбор Фоменко. Он решил взять молодых Бутка и Зинченко, которые закроют фланги в защите и полузащите при случае, добавил опытного Селезнева и пожертвовал старыми/списанными Каменюкой, Гусевым и Кравцом. Его право.
Сховати
Умник, Право то Фоменка, але логіка якась має бути? Про Зозуля - Кравець, Ви написали, а хто замінить Федецького, Шевчука? Бутко, який зіграв аж тайм за 2 роки, чи Караваєв? На мою думку, Гусєв - це був такий собі універсальний варіант, можна на право, можна на ліво. Тобто, без претензії на основний склад, але для заміни універсально, і в цілому досить пристойно.
Сховати
Smelly, мені здається, логіка якраз є - інша річ, що Вам може бути до душі інший вибір. Гусєва жаль, він набрав форму, і для нього це може бути останній чемпіонат. Але в амплуа крайнього захисника він значно гірший, ніж попереду, при цьому крайні захисники є. А попереду молоді ЗІнченко і Караваєв виглядали дуже непогано і в своїх клубах, і в збірній. З огляду на досвід Гусєва і його форму, я б подумав, чи не потрібніший він у збірній за Тимощука? Але й тут є логіка: у нас достатньо атакуючих гравців, а от у центр захисту укомплектований скромно. У разі необхідності Тимощук може там зіграти. Далі. Які претензії до Бутка? Він у контрольному матчі зіграв значно краще, ніж Федецький. Не виключаю навіть, що з німцями вийде в основі. Щодо Кравця... За тактики нашої збірної він міг бути доречним. Але ми маємо менше інформації, ніж тренери щодо форми гравців. Хоча Селезньов у контрольній зустрічі відверто не вразив...
Сховати
Барвинок, Ну у кожного своя логіка. Наприклад Ваше твердження, що Тимощук потрібніший як варіант у центрі захисту ніж Гусєв на фланг - як для мене досить сумнівний. По факту у нас має бути щось типу двох складів. Так чому не ще один центральний захисник (якого просто не викликали)? От тоді так - логічно. А так, з однієї сторони Гусєв - який може однаково непогано зіграти на заміні на обох флангах півзахисту, з іншої Тимощук - другий запасний в центрі захисту. При цьому - із трьох умовних кандидатів на заміну на фланг півзахисту - Зінченко, Караваєв, Гусєв - мені Гусєв не здається найслабшою ланкою. Але це - імхо.
По Бутку, якщо чесно, я не розумію, що Вас так вразило у його діях. Єдине, що умовних понтів (розмов, махання руками) як у Федецького не було.
Сховати
Smelly, я не твердив, що Тимощук як варіант центрбека потрібніший, ніж Гусєв, навпаки - сформулював це як питання, на яке дасть відповідь чемпіонат. Я просто спробував побачити логіку вибору Фоменка, а вона, здається, є. На обох флангах півзахисту може зіграти Зінченко, щодо якого Фоменко мав зробити вибір: він чи Гусєв. Зінченко швидший і голодніший, Гусєв досвідченіший. Вибір важкий, але мені зрозумілий. У Вас інша думка - поважаю її. Так само як і Гусєва. Чому не ще один центральний захисник? Тут відповідь проста: а хто саме? Пілявський, який грає в слабкому польському клубі і не вразив у збірній? Можливо, Селін, але тут ні мені, ні вам не судити: треба було бачити. Вибір Тимощука, який у "Баварії" грав центрального захисника, зрозумілий... Хоч останній матч за збірну він і провалив. Важкий вибір. Щодо Бутка: якщо Ви не погоджуєтесь із моїми враженнями, перегляньте статистику Греся щодо Бутка і Федецького. Там коментарі зайві.
За Олега очень обидно, он заслужил свое место в основе и кашу бы точно не испортил...но оставили Тимоху и голодающего Селезня-патриота, Бутко который в отборочных не играл, ну-ну...
Сховати
Бонифаций, Питання навіть не у тому, що заслужив чи не заслужив. Він один міг би бути заміною і на право і на ліво півзахисту, і на право захисту.
капец.... не пойму по Гусеву, он как раз нужен в обойме на такой форум!!!! возможно если только травма у Анатольича. Да и Кравец как не крути был бы эффективнее Будковского. По Тимощуку без комментариев....(
тимоха будет делать разницу в раздевалке