9 вересня 2015 00:36
12

Михаил ФОМЕНКО: "Если бы провели замены, игра могла поменяться в любую сторону"

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко поспілкувався із пресою після закінчення матчу кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Словаччини, в якому була зафіксована нічия - 0:0.


- Михайле Івановичу, чого не вистачило збірній України для перемоги над Словаччиною?

- Напевне, везіння. Якщо серйозно, то якби у цій спарці ми грали зі Словаччиною першу гру, то нам було б легше з таким суперником вирішити наше завдання. Але коли мова йде вже про другий матч, то сили вже не ті. Деякі хлопці виключно за рахунок характеру виконували те, що від них вимагалося.
А от у нашого суперника була можливість підійти до цього матчу в більш бойовому стані: деякі гравці збірної Словаччини пропускали поєдинок з Іспанією через перебір карток, деякі у тій зустрічі рано залишили поле. Як підсумок, словаки сьогодні були свіжіші за нас. Це і є головна причина того, що нам не вдалося сьогодні перемогти.

- Судячи з усього, збірна України фінішує в групі на третьому місці. Які цілі Ви ставитиме перед хлопцями на заключні матчі - проти Македонії та Іспанії?

- Ми намагаємося в кожному матчі грати на максимумі, на перемогу. Інша справа, що іноді це у нас виходить, іноді - ні. Але наші принципи відносно майбутніх матчів з Македонією та Іспанією ми змінювати не будемо.

- Ви сказали, що команді сьогодні не вистачило свіжості. Але при цьому Ви випустили на поле той же склад, що і в минулому поєдинку, не враховуючи вимушеної заміни Гармаша. Якби Ви мали можливість повернутися назад у часі, чи поставили б на сьогоднішній матч інший склад?

- Мені ж не вночі цей склад наснився. Ми реально відштовхувалися від того, що було, від того, що нам належить і від того, як футболісти показували себе під тренувального процесу. Крім того, ми постійно розмовляємо з гравцями індивідуально. Так що вибір саме такого складу був зумовлений низкою факторів.

- Чому не було замін за ходом матчу?

- У мене не було впевненості, що люди вийдуть і щось зможуть змінити. Якихось претензій до тих футболістів, які перебували на полі, у мене не було. А якби ми провели заміни, то ситуація на полі могла змінитися в будь-який бік.

- Що не вдалося виконати з установки на матч?

- Ми не грали так швидко, як треба було грати з цією командою. Але, повторюся, серйозних претензій до хлопців у мене немає. Усі вони виконали великий обсяг роботи. У когось браку було більше, у когось - менше.
Вообще-то, Михал Иваныч и прав, и не прав одновременно.
В том смысле, что риск окончательно опзрться выпустив пораньше вместо, скажем, Кравца и Ротаня неплохо играющего (вернее, бьющего) головой Гладкого и какого-нидь тычка, типа, Малиновского/Будковского у него, конечно, был.
Но вот выпускать Гусева вместо ТАКОГО Коноплянки можно было абсолютно ничем не рискуя!
Сховати
А как по мне выпускать Гусева можно было и вместо Ярмолы. Коноплянка хоть как то старался играть вперед, часто обыгрывал своими финтами соперника, а вот у Ярмолы похоже опять начался спад.
Сховати
Slayer and Ozzy, "Часто обыгрывал соперника" - это, конечно, смело.
Простите великодушно. Наверное, смотрел другую игру..)
Сховати
Бодун, вспомни первый тайм, когда накрутил и ударил впритирочку со штангой. И не нало говорить, мол ну да, один единственный момент за всю игру. У Ярмолы их также практически не было. Но я не на этом акцентирую внимание. Вчера можно было менять любого игрока, так сыграли практически все плохо. И плохо прежде всего в командном плане. Стоят в защите, сделать два три паса Пятову и вынести мяч тупо вперед это вся тактика Фоменка? Эта вся их идея? Вся выдумка как надо атаковать?! Вчера лично для меня игра напоминала Динамо Блохина (в нападении, когда не знали что делать с мячом), и Динамо Семина (его принцип: "главное не пропустить"). Наверное для Фоменко... сыграть вничью со словаками, и занять третье место... это предел его тренерских возможностей. А группа то было совсем проходимой.
Сховати
Извиняюсь за мелкие ошибочки, писал на скорую руку.
Только вчера вы восхваляли Фоменко, после того как он вывел сборную в стык с Францией, а сейчас помоями обливаете!
Сховати
Серджо, да-да, и помним как бездарно проиграли Франции, имея отличный задел после первого матча.
Михаил Иванович а вы в чем то вообще уверены?
- У мене не було впевненості, що люди вийдуть і щось зможуть змінити.
---------------------------------------------
А что этот человек делает в сборной??? И эти люди в которых он неуверен... Это просто шок
- Чому не було замін за ходом матчу?

- У мене не було впевненості, що люди вийдуть і щось зможуть змінити. Якихось претензій до тих футболістів, які перебували на полі, у мене не було. А якби ми провели заміни, то ситуація на полі могла змінитися в будь-який бік.


Это полный банзай, он боялся, что пойдет в не тот бок. Епта твою мать, трус, он даже не осознает, что нечего было терять.
Ну так какая разница ? Выпустите ещё одного нападающего, рискните, попытайтесь что-то изменить, ну проиграли бы...кто нас с третьего места мог сдвинуть...? ппц... прям Англия номер два, даже хуже... как будто люди карму наших стыковых не знают... надо бороться всегда за прямой выход, до последнего...
ому не було замін за ходом матчу?

- У мене не було впевненості, що люди вийдуть і щось зможуть змінити. После таких слов ФФУ очень нужно подумать стоит ли оставлять етого тренера работать дальше(((