15 березня 2015 09:47
24

Виктор ВАЦКО: "Подозревал, что у Рыбалки могут быть проблемы с попаданием в сборную Фоменко"

Виктор Вацко в своей конференции на "MatchDay" рассказал о Сергее Рыбалке и его перспективах в сборной Украины.

"Чесно кажучи, я підозрював, що у Рибалки можуть бути проблеми із потраплянням до збірної Михайла Фоменка. Оскільки функції опорного півзахисника нинішній тренер збірної, і це помітно, бачить радикально іншим чином, ніж тренерський штаб Динамо. Опорник збірної - це типаж олдскульного опорного хавбека, завдання якого перекусити атаку суперника, підстрахувати зону партнера, відібрати, вигризти м'яч і віддати його ближньому.

Рибалка в "Динамо" - це опорний хав для команди, яка свою гру веде відповідно до тенденцій сучасного футболу. Він - один із творців комбінаційної гри команди, один із тих, на чиї плечі лягає творча складова початку атаки. Він не здатен, як Тимощук чи Степаненко в силовому стилі відбирати м'ячі і руйнувати атаки суперника, далеко не найсильніший у верховій боротьбі. Проте за останній час Сергій дуже додав в роботі на оборону. Він якісно читає гру і діє на перехопленні передач, він став сильно діяти з точки зору агресії у роботі проти суперника, що володіє м'ячем, а показники компанії Instat, послугами якої для аналізу матчів користуються тренерські штаби величезної кількості клубів, відзначають найсильнішою ігровою якістю Рибалки саме чіпкість гри у відборі м'яча (англійською - tackling).

До того ж, Сергій - це один із ключових виконавців середньої лінії, що здатен за потреби забезпечити швидкий перехід із оборони в атаку, або, в іншій ситуації, допомогти команді взяти м'яч під якісний контроль, що теж у певні періоди гри буває дуже необхідно. Тому, з одного боку я розумію Фоменка і його логіку вибору (знову ж таки, відштовхуючись від його бачення функцій опорника). З іншого - не можу збагнути, як чому не надто багата на футбольні таланти країна, може зневажати одним із найкращих і найстабільніших своїх гравців останнього часу. Основного футболіста клубу, що є лідером чемпіонату і грає в плей-офф Ліги Європи. Тим більше, що таке поняття, як простір для експериментів ще ніхто не відміняв. І Рибалку - гравця розумного - можна використовувати, скажімо, так званим "верхнім" опорним. Свого часу він і під нападниками грав.

На мій погляд, Сергій здатен виконувати доволі широкі функції і завдання у середині поля. Але є у цій ситуації одне найважливіше "але". Фоменко зробив свій вибір, і відповідальність за гру та результат несе саме Фоменко. Тому вибір цей ми всі повинні поважати. А висновки… Висновки робитимемо уже відштовхуючись від остаточних показників у турнірній таблиці", - заявив Віктор Вацко.

Согласна с Вацко. Если не вписывается Рыбалка в "виденье" игры Фоменко, то и не надо на тренера давить. Ато получится: надавили - Фоменко вызвал - поставил в игру с установкой играть строго так, как хочет тренер - Рыбалка не справился (не его стиль) - Кто виноват? Рыбалка! и те кто требовал Рыбалку + Очки потеряны. Так что, только глав.тренер (Фоменко или др.) вызывает в сборную и ставит в игру тех, кого считает нужным. И отвечает за результат - глав.тренер (в первую очередь) Давайте не подставлять Рыбалку.
Сховати
Давайте підставим Тимощука і проведемо перегляд наступних великих турнірів традиційно, а головне спокійно, на дивані біля ТВ вболіваючи за інші збірні.
Сховати
Давайте не перекручувати слова. Якщо Вам не до вподоби тренер, то треба вимагати зміни тренера, а не диктувати тренеру кого ставити на гру і яку тактику обирати. Щодо Тимощука, то Фоменко давно вже казав, що Тимощук створює особливу атмосферу в команді. Може саме тому він його і викликає. Крім того, адже не має обмежень в кількості викликаних гравців? Отже, не факт, що не викликавши Тимо (чи будь-кого), Фоменко викличе Рибалку. А якщо "додавити" тренера і він через ЦЕ викличе Рибалку, то може не випустити його на поле або дасть такі настанови на гру, що Сергій не впорається. Кому від цього буде краще? Ще раз кажу, кого викликати на збори і кому грати - має вирішувати тільки тренер! PS. Мені самій не подобається ні гра, яку останнім часом демонструє Збірна, ні її результати. І вважаю, що перші успіхи команди більш пов'язані з емоційним сплеском гравців, ніж "генієм" Фоменко.
Сховати
Боже збав, щоб щось перекручувати. Аніскілечки. Я цілком згоден, що кого викликати і кому грати вирішує тільки тренер. Тим більще, що він вирішив, що й тренувати нашу збірну саме йому. А для атмосфери в команді краще було купити флакон освіжувача повітря. Більше користі аніж від Тимощука.
Чесно кажучи, я підозрював, що в нашої збірної на можуть бути проблеми потраплянням до збірної будь-куди з таким горе-тренером. Та що там підозрював - був цілковито впевненим. Згорить той будинок фундаментом якому була брехня. Тут вже можна промовчати на рахунок професійних аспектів. Я здивований чому збірну ще не тренував заслужений тренер України - Гатаулін. Може хитріший, чи є трохи совісті.
З олдскульним Степаненко все зрозуміло, і такий в збірній потрібен. А от Тимощуком заради Рибалки можна було б і пожертвувати. Вацко забув сказати, що Рибалка (ну і Ротань) чи не єдині українські центральні хави, що володіють пристойним ударом з середньої і дальньої відстані. Проте все це лірика, МІФ зробив вибір і йому за нього відповідати. Сподіваюсь, цей вибір принесе результат.
"олдскульного")))
Не хочу уважать выбор этого совко-тренера, я сам в своё время очень скептически(местами даже предвзято) относился к Рыбалке,но нельзя отрицать очевидного Сережа сейчас лучший опорник страны и так в тупую игнорировать может только какой-то больной. Не нужен тебе Рыбалка-опорник,он как подметил Витя может сыграть центр-хава и не хуже других играть на атаку. После этого даже какая-то что ли ненависть появляется к Фоменку. Правильно говорит Вацко,не в том мы состоянии, что бы игнорить таких футболистов.