12 жовтня 2014 22:07
17

Михаил ФОМЕНКО: "Форма Хачериди оставляет желать лучшего"

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко на післяматчевій прес-конференції прокоментував мінімальну перемогу над збірною Македонії у матчі відбору Євро-2016 у Львові.
 
- Михайле Івановичу, на збірну України чекає ще один матч кваліфікації Євро-2016 із Люксембургом у цьому році. Перед цим буде матч чемпіонату України між донецьким «Шахтарем» і дніпропетровським «Дніпром». Чи будете Ви просити клуби про перенесення гри?
 
- Ми так далеко не заглядаємо, до цього ще треба дожити. Клуби самі повинні вирішувати такі питання. Ми не маємо права їх просити про перенесення матчів. Якщо виникне така потреба, ми будемо тільки раді такому рішенню з боку клубів.
 
- Чи очікували Ви таку сильну гру від збірної Македонії, особливо у другому таймі?
 
- У нас група досить непроста. Те, що так склалася гра, у черговий раз це підтверджує. Ми самі собі ускладнили гру. Забий пенальті - і була б зовсім інша ситуація на полі. Крім того, досить було створено небезпечних моментів, які ми не реалізували. Це все нагнітало обстановку. Але гра так і закінчилася.
 
- Чому до м'яча підійшов Ярмоленко при виконанні пенальті? Це було Ваше рішення або хлопці домовилися між собою по ходу матчу?
 
- Хлопці самі вирішили. Не дуже часто вони б'ють пенальті, вже навіть не згадаю, коли востаннє це було. На жаль, він не реалізував цю можливість.
 
- Чи можлива поява іншого воротаря у майбутній грі проти Люксембургу, щоб дати шанс проявити себе найближчому резерву Андрія Пятова?
 
- Усе можливо.
 
- Ваша довіра до Романа Зозулі просто вражає. Багато уболівальників не розуміють цього. Можливо, Ви поясните власне рішення щодо вибору цього нападника?
 

- Ми такі ситуації не виносимо на публіку. Це наше командна справа. Перебудовуватися потрібно поступово, не можна прибирати одного футболіста і ставити з ходу іншого, який має спочатку звикнути до принципу побудови гри. Такі речі потрібно робити в товариських іграх.
 
- Минулого сезону, коли Ви очолили команду, лінія захисту була найсильнішою ланкою у матчах збірної України. У цій грі центр оборони відверто не вражав. Чому?

 
- Спортивна форма Хачеріді ще залишає бажати кращого, він тривалий час був травмований, і йому потрібен час. Що стосується Кучера: хочеться йому подякувати за те, що він взагалі грав два останні матчі з мікротравмами.
 
- Безліч експертів та вболівальників здивовані тим, що Ви викликали до збірної Сергія Болбата і Івана Ордеця, але так і не надали їм ігрового часу. Але ж вони могли б допомогти "молодіжці" у Черкасах в матчі з Німеччиною...
 

- Зазвичай, ми напередодні матчів зідзвонюємося з тренерським штабом молодіжної збірної і приймаємо рішення. Цього разу дзвінка з тренерського штабу молодіжної збірної не було. Ми не проти відпускати тих гравців, яких вирішили не використовувати.
 
- Чи будете Ви ставити питання проведення більшої кількості матчів у Львові, враховуючи шалену підтримку вболівальників?
 
- За що дискваліфікували арену після нашої гри з Сан-Марино? Ми ж не винні в цьому. Як і зараз. Думаю, будуть прийняті суворі заходи. У такий складний час матеріальні штрафи могли б бути використані в іншому напрямку, а тут ще й можлива дискваліфікація стадіону. Прикро, що доводиться розплачуватися за дії кількох людей, які ставляться з неповагою до команди і та вболівальників.

Після другої гри з французами,стало зрозуміло,що навіть у плей-оф ми потрапили випадково,за щасливим збігом обставин і шаленого фарту. Фоменко,при всій повазі до цієї шанованої людини і тренера,-це минуле.
Тренер из СССР.
Хачериди вчера не проиграл ни одного момента 1 в 1,а во втором тайме снял все забросы в нашу штрафную от ворот македонцев,все!! того же яховича поменяли после серии эпизодов с Хачиком когда тот его на опережение делал. По-моему Хачериди (и понятно Пятов) вчера как раз таки лучшим был.
Сховати
football.ua 13 октября 2014, 07:20 Андрей Пятов (оценка — 7,0). На счету голкипера сборной Украины сразу несколько хороших сэйвов. Как минимум, в четырех ситуациях он выручал команду от верного гола. Но больше всего поражало спокойствие Пятова, он совсем буднично доставал мячи из верхних углов и ликвидировал выходы один на один. Сборная Украины точно не вышла бы сухой из воды без надежной игры Пятова. Артем Федецкий (оценка — 6,0). Главный момент матча с участием Федецкого состоялся ближе к финальному свистку, когда он, явно уступая в скорости, Абдулрахими не позволил тому реализовать потенциальный выход один на один. Впереди Федецкий также был активен, принял участие в нескольких острых атаках и делал опасные передачи в штрафную В общем, хорошая игра, пусть и без внешнего лоска. Евгений Хачериди (оценка — 7,0). Накануне матча были некоторые вопросы относительно физических кондиций Хачериди, который только совсем недавно начал играть после травмы. В Динамо его потихоньку подпускают к основе, но Михаил Фоменко сразу поставил центрбека в старт. Хачериди в матче против Македонии совершенно не подвел наставника, проведя сильный матч. Он принимал участие в большом количестве единоборств, практически не допускал ошибок.
Хачериди был одним из лучших. Он, не смотря на постоянные провокации, все-таки переборол себя и сумел спокойно и хладнокровно провести игру. Пожалуй, в этом он напоминает мне динамовцев 70-х, в т.ч. и самого Фоменко. Те ребята умели сбить темп, успокоить игру.
Сховати
1000% Я нерозумію чому всі згодні, що Хач не в формі. Вчора він був найкращим в захисті. В рази кращим за інших це точно. Грав зріло, випалював все, щей вперед ходив. Був одним з кращих.
Такое впечатление, что остальные по полю летали. Да не группа у нас сильная, а мы СЛАБЫЕ на фоне этой группы на данный момент. Настолько слабые, что если бы не 2 дурака-гола (автогол белорусов и отскок с Македонией), то вполне вожможно, что после трех туров имели бы баранку в активе. В одном я с ним соглашусь: с такой игрой даже Люксембург нельзя списывать со счетов. Ну а что до самого тренера, то последние игры выглядят так же, как матч с Англией в Украине. Правда защита играла еще хуже. Тренерской руки вобще не видно, впрочем, как не было ее видно и раньше (за исключением матча с Францией). Этого тренера ИМХО нужно менять.
Ну в таком случае пусть Фоменко радуется "форме" Зозули и ставит играть Ракицкого, у него "форма"лучше чем у Хачериди... Начинает кумарить главный тренер!!! Нет чтобы поблагодарить игрока, который после длительного восстановления и на уровне сыграл... Через игроков, Сидорчука, благодарность тренерам клубов выражает, что хорошо игроков подготовили, а самому лично слабо позвонить? Или не гоже младшего коллегу Реброва поблагодарить?!
Може прочитають самі винуватці, а може хто розскаже. Добре, що я не сердешник, а то прийшлось би куплять пачку валідолу. Андріє, коли ти станеш дорослим футболістом? Скакаєш, як коза, без суттєвої причини падаєш. А пенальті? Далеко тобі ще до Ейсебіо... Як не вмієш бити і не впевнений, то не берись, скільки можна по зіркам бити. Дуже дивує Михайло Іванович з постійною довірою до Зозулі, він ще не забив ні одного гола, краще виглядає на цьому місці Будківський, та й інші нападаючі є.
Не Жека отыграл нормально, но эти его подрывы к судье уже всех давно достали! Думал, что вчера его удалят, но слава Богу пронесло!
Сховати
Нормально ? Думаю Ребров не станет менять защиту,пока Жеке там нет места- слева он не сыграет, а все остальное.....тяжелый он. А с "волнорезами сейчас не играют.
А что он хотел от Жени - парень после травмы ни одной игры за ДК не сыграл, а он его в основу. А что касается Кукуси, то он нужнее будет с испанцами.
"Форма Хачериди оставляет желать лучшего" (c) это по сравнению с Эдмаром? С Ротанем? Рукалицо! Несмотря на результаты, Фоменко после Сент-Дени и не выхода из плей-офф нужно было сказать СПАСИБО. ЭТА сборная с ними уже не бежит и не развивается. Не придёт ни игра, ни результат. УВЫ.