29 вересня 2014 17:31
4

"Карпаты": "Мы как кость в горле для ФФУ и УПЛ"

Офіційна заява львівських "Карпат".

- Як відомо, 23 вересня 2014 року на сайті ОПФК Україна «Прем’єр-ліга» з’явилась інформація про те, що рішенням КДК ФФУ від 10.09.2014р. головну команду ФК «Карпати» позбавлено трьох турнірних очок у Чемпіонаті України сезону 2014/2015 рр.

Дійсно, 10.09.2014р. КДК ФФУ прийняв рішення про застосування до ФК «Карпати» санкції у вигляді позбавлення 3-х турнірних очок в поточному сезоні за невиконання рішення Палати з вирішення спорів ФФУ, прийнятого за наслідками розгляду спору за заявою Мартіна Богатінова.

Це, на жаль, не перше і не єдине рішення КДК, яким до ФК «Карпати» застосовано санкції за невиконання раніше прийнятих Палатою з вирішення спорів ФФУ (далі – Палата) рішень. Насправді ця проблема – це проблема не сьогоднішнього дня. Нині це – закономірні наслідки тих рішень Палати, які приймались нею за результатами розгляду заяв ряду футболістів в основному в другій половині 2013 року, що були викликані, зокрема, наслідками запроваджених у ФК «Карпати» змін по завершенні провального сезону 2012-2013рр. (http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/10436/page.html): як відомо, окрім Мартіна Богатінова свою правоту у стосунках з клубом в органах футбольного правосуддя доводили ще ряд інших колишніх гравців клубу (Артем Федецький, Маркес Крістобаль, Іван Мілошевич, Ігор Ощипко, Семір Штіліч, навіть Володимир Гудима «відсудив» нещодавно у клубу кругленьку суму).

Не вдаючись до детального аналізу обставин виникнення спору чи то з Богатіновим, чи з іншими футболістами (звичайно, що кожен спір має свої окремі унікальні особливості), не можемо не зазначити, що критичною проблемою у всьому цьому для ФК «Карпати» стало те, що практично у всіх рішеннях Плати членами останньої не сприйнято положень документів, підписаних між ФК «Карпати» і футболістами, відповідно до яких додаткові виплати підлягали оплаті футболістам у тому чи іншому розмірі за умови фактичної участі футболіста у грі (чи певній кількості ігор) основної команди клубу впродовж «звітного» місяця. Варто зазначити, що такий порядок оплати праці футболістів аж ніяк не є «ноу-хау» нашого клубу. У багатьох командах, в тому числі і в європейських топ-клубах, діє подібна система розрахунків, що передбачає сталу мінімальну зарплатню і винагороди у разі досягнутих результатів, і жодних нарікань у європейській спільноті вона не викликає.

Неврахування Палатою цієї обставини (фактично всупереч тому, що «чорним по білому» написано в додатках до контрактів) відповідним чином істотно вплинуло на обчислення розміру тих сум, які вимагали футболісти від ФК «Карпати», перетворивши їх просто у неадекватні. І такі вимоги футболістів були задоволені.

Подальше оскарження таких рішень Палати з огляду на дороговизну процесу у CAS та їх (рішень) значну кількість призвело б лише до зайвого витрачання і без того не безмежного бюджету клубу.

Спроби досягнути якихось компромісів з самими футболістами результатів не дали.

Щодо зняття трьох очок з нашої команди, то ФК «Карпати» розцінює цю санкцію як наслідок діяльності наскрізь корумпованої системи українського футбольного правосуддя, яка приймає «потрібні» рішення лише після суттєвої фінансової мотивації. Ще одне пояснення наполегливої травлі нашого клубу – та чітка позиція, що її займали «Карпати» протягом останніх років. Варто було нам виступити з різкою заявою щодо невизнання результатів так званого «аудиту» Прем’єр-ліги, проти «Карпат» одразу ж було задіяно справу, що припадала порохом протягом останнього року. Зауважте, що цю справу сфабрикували ще в 2013 році, ухваливши відповідне рішення, ті функціонери, що були посаджені в органи футбольного правосуддя злочинним режимом Януковича. А пустили її в хід ті самі представники «сім’ї», що попри всі заклики до проведення люстрації та очищення українського футболу залишились у своїх теплих кріслах. Мабуть, зайвим є нагадувати про те, який клуб і чиї фанати першими публічно наполягали на цьому очищенні. Що ж, остатки режиму сповна скористались можливістю помститися неугодним «Карпатам». Однак це піррова перемога. Справедливість для нашого клубу значно дорожча за турнірні очки, і у своїй боротьбі ми підемо до кінця, навіть якщо вже запущено механізм зі знищення львівського клубу. Жити з вовками по-вовчому – не наш шлях, і якщо хтось думає, що ми здамося, то глибоко у цьому помиляється.

Таке упереджене ставлення до «Карпат» тягнеться вже не перший рік. Наш клуб наче кістка в горлі Федерації та Прем’єр-ліги, тож сумувати за нами ніхто з їхніх чиновників не буде. Але нам, за великим рахунком, до такого не звикати. Вболівальники «Карпат» вже проходили цей шлях. Славили наших героїв Степана Бандеру та Романа Шухевича – і отримували дискваліфікацію стадіону. Активно використовували червоно-чорні прапори – і регулярно отримували чималі штрафи. А тепер подивіться на трибуни українських стадіонів: червоно-чорні барви і портрети героїв – на кожному з них, і саме наші вболівальники змусили замовкнути чиновників-українофобів, які ще вчора вважали себе неторканими священними коровами. Але прийде час, коли й їхні рештки з ганьбою назавжди залишать наш футбол. 

Вся статья по сути предисловие к последнему абзацу, где опять навязываются "правильные герои". Инакомыслие в современной Украине не в почете. И нацистский волчий крюк (на секундочку ранняя эмблема партии Гитлера), который с молчаливого согласия Вас с нами становится чуть ли не национальной атрибутикой (как и красно-черные цвета, как и пение гимна неизменно на 88 минуте), и которым клеймятся "поверженные" памятники..это ведь всего лишь рисунок и "онижедети".. Неужели все настолько слепы и не видят к чему это все приведет?.. Неужели события в Одессе так быстро забылись? Неужели нельзя оторваться от укр.сми и почитать сведения очевидцев в ЖЖ, твиттерах, попытаться услышать другую сторону? Пока еще есть время, пока еще не слишком поздно..
Сховати
Хотя, допускаю, что могу ошибаться, и именно национализм, граничащий с нацизмом- это единственный выход против разрастающегося либерально-разноцветного мира с одной стороны и издержками совкового менталитета с другой. Возможно резать по-живому- сейчас единственное верное решение. Время рассудит
Ти кавички з героїв забери, і сюди не приписуй Одесу, а пам"ятники ще 1991 потрібно було знищити . А не подобається країна то їдь у свою парашку!
А тепер подивіться на трибуни українських стадіонів: червоно-чорні барви і портрети героїв – на кожному з них, і саме наші вболівальники змусили замовкнути чиновників-українофобів, які ще вчора вважали себе неторканими священними коровами. Але прийде час, коли й їхні рештки з ганьбою назавжди залишать наш футбол.ДУЖЕ СИЛЬНО НАПИСАНО!!!Слава УКРАЇНІ !!!