30 вересня 2013 18:11
30

OPAD: Наказание футбольной Украины является частью информационной войны России

Рішення ФІФА щодо України є частиною інформаційної війни Росії проти нашої держави, вважає OPAD.

"Ситуація з дисциплінарним покаранням футбольної України є нічим іншим, як частиною інформаційною війни Росії проти України. Це робиться з метою очорнити Україну та її громадян перед європейським співтовариством напередодні саміту у Вільнюсі, де Україна має підписати угоду про асоціацію з ЄС. Мовляв, дивіться, в Україні процвітає расизм, хіба можна її пускати до Європи після цього?! З іншого боку такий хід, за задумками Кремля, мав би спровокувати антиєвропейські настрої серед окремих категорій українського населення, зокрема молоді, більша частина якої є футбольними вболівальниками. На такі висновки наштовхує не лише активна антиукраїнська кампанія в світових медіа, спровокована Росією, але й той факт, що "Газпром" віднедавна є офіційним спонсором футбольних змагань під егідою ФІФА".

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень, співкоординатор громадянської кампанії "Євронаступ" Сергій Пархоменко під час прес-конференції, організованій Українською Інформаційною Службою в понеділок, 30 вересня.

"Рішення ФІФА – ФАРЕ (організація "Футбол проти расизму в Європі") щодо збірної України та дискваліфікація стадіону "Арена Львів" є безпрецедентною в історії спорту. Ми вимагаємо апеляції з боку Федерації футболу України на це рішення, вимагаємо публічного оприлюднення тексту рішення Дисциплінарного комітету ФІФА. Ми також вимагаємо переглянути звіт ФАРЕ і раз і назавжди виключити червоно-чорний прапор, постаті Романа Шухевича і Степана Бандери з переліку дискримінаційних символів. Це є образою не лише українських героїв, але й образою української нації, всього українства", - в свою чергу зазначив Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців), один з ініціаторів Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього" Стефан Романів.

Голова ОУН(б) також зазначив, що Організація просить зустрічі з керівництвом ФФУ задля обговорення ситуації щодо апеляції до міжнародних спортивних структур.

"За 3 дні було зібрано необхідну кількість підписів під петицією до ФІФА-ФАРЕ з вимогою скасувати дискримінаційний щодо України звіт. Зараз маємо понад 13 000 тисяч підписів, які наразі направляємо до ФАРЕ і ФІФА", - додає Сергій Кузан, Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу, організації, що ініціювала збір підписів.

"В спортивній практиці з 1985 року не було прецеденту такої довготривалої дискваліфікації спортивної арени. При чому – на основі неоднозначних поодиноких фактів та на підставі суб’єктивної позиції людини, що відповідає за моніторинг ФАРЕ в Україні – Павла Клименка, який дотримується марксистських поглядів. Що цікаво - офіс організації, яка моніторить для ФАРЕ випадки дискримінаційних дій вболівальників на стадіонах в країнах Східної Європи, знаходиться у Варшаві", - каже Сергій Кузан.

ви цих кілька годин підчас матчу гімн співали?
тут є два виходи: 1. Визнаємо що символи України, які були є і будуть на стадіоні у Львові і в інших містах (Бандера, Шухевич і т.д.), є фашистські і нацистські. Тому треба зтерти з лиця землі памятники цим людям, вулиці, названі на честь цих людей, зрештою і міста, де ходять люди, які гордяться тим, що в них були такі нащадки як Бандера і Шухевич. 2. Це з розряду фантастики звичайно, але визнати ці символи справжніми символами України. Який з цих пунктів вибрати вирішувати повиненні не тільки боси з ФФУ, ФАРЕ, ФІФА, Верховної Ради, кабінету міністрів і т.д., але й кожен з нас зокрема.
Сховати
Все намного проще. И ничего сносить и переименовывать уж точно не стоит. А просто на футболе думать о футболе. А поклонятся своим героям, своим символам не на стадионе. Я уже как-то писал. И повторюсь, в календарном году 8736 часов. В среднем стадион принимает 15-20 матчей в год. Матч примерно 2 часа. Т.е. надо потерпеть не больше 40 часов в год. ОСТАЛЬНЫЕ 8696 ЧАСОВ, ВОСХВАЛЯЙТЕ СВОИХ ГЕРОЕВ, В ЛЮБОМ МЕСТЕ, В ЛЮБОЕ ВРЕМЯ.
Сховати
тоді не варто і з синьо-жовтим прапором приходити на стадіон. Краще і з ним ходити десь в іншому місті?
тай приносять ці символи на стадіон не для того щоб їм поклонялись
Сховати
А для чего?
і про терпіння терміном більше півстоліття не варто забувати
Сховати
А футбол тут причем?
Сховати
коли грає збірна ви гімн співаєте?
якщо пригадати історію нашого гімну "Ще не вмерла Україна" (надіюся ніхто не має нічого проти нашого гімну на стадіоні), то він також більший період свого існування був заборонений, але, слава Богу, хтось добився що його зараз вільно можна співати не тільки на стадіонах. До речі, чи багато може сказати, що він співав гімн своєї країни не тільки на стадіоні?
Сховати
Это как разговор с глухим. Я Вам про футбол, вы мне про "терпіння терміном більше півстоліття", я Вас снова спрашиваю про футбол - Вы мне про "заборону гимну". Боритесь за любые ценности, какие считаете нужными, только не на футболе!!!!!!!!!!!! Хоть все 340 дней в году боритесь когда и где удобно. Но пару часов во время матча должен быть только футбол.
Сховати
ви цих кілька годин підчас матчу гімн співали?
Сховати
Нет. Мне еще и футбол интересно посмотреть. А Вам?
Сховати
ну якщо не вболівати на стадіоні за збірну, тоді навіщо на нього йти, коли можна комфортно подивитися по телевізору. якщо ж вболівати на стадіону за збірну, тоді як же ж можна не співати гімн під час цього?
Сховати
Вы прикидываетесь дураком или реально не понимаете, что в ваших словах нет логической связи? Как пение гимна связано с обсуждаемой проблемой? Хотите петь гимн - пойте, хотите все 90 минут - да пожалуйста. Претензий по поводу гимна ни у кого нет.
Сховати
поясніть мені тоді чому нема претензій на рахунок гімну?
особисто для мене "Ще не вмерла", синьо-жовтий прапор, тризуб такі ж символи збірної України як і червоно-чорний прапор, Бандера, Шухевич, Тарас Шевченко, Андрій Шевченко, Лобановський... навіть Клички і Янукович
Сховати
Отборочные матчи - это официальное мероприятие ФИФА (а не особисто для тебе)- у него есть официальный регламент(а не особисто твій) - звучит официальный гимн Украины (а не те, що тобі заманеться), и выносится официальный флаг (а не той, який особисто тобі до вподоби ). Официальные символы определяет Конституция Украины 1996 года. Скажи мне статью Конституции, где написано, что "червоно-чорний прапор - символ України"?
Сховати
безперечно ви тут на 99,9% праві, можливо навіть більше... але, крім офіційних символів є і неофіційні... розвиваючи вашу точку зору можна сказати, що на стадіон можна приходити тільки з прапором відповідних розмірів, затвердженим Конституцією України, співати тільки офіційний гімн України, бо тільки він затверджений Конституцією України і тільки ця пісня є піснею-офіційним символом України і т.д. Що стосується вашого питання, то дозволю собі відповісти на нього питанням. Чи не могли б ви вказати мені статтю в Конституції України, де було би в сказано, що червоно-чорний прапор не можна використувати будь-де, в тому числі і на стадіоні?
що стосується питання навіщо приносити з собою на стадіон символи України коли грає збірна. З давніх давен під час різних воєн солдати несли з собою в бій з прапорами, фамами, тотемами і т.д. якщо ці символи було видно здалека - моральний, бойовий дух воїнів піднімався, вони віддавалися боротьбі зі всіх сил і до остннього подиху. Знамена довіряли воїнам, які би могли їх захистити. і захищали знамена не тільки прапороносці. Думаю, що луди ідуть на стадіон з подібними символами щоб підняти бойовий дух і футболістів. Ви можете сказати, що більшість футболістів не знає і не хоче знати про ті символи, які ми тут обговорюємо. Може й так, а може й ні. Але тут можна додати, що прийшовши на стадіон глядач з низьким бойовим духом не зможе підняти бойовий і моральний дух своєї команди. Тому він збільшує цей дух як може, хто спиртним, хто символами. Ви знов можете сказати що не варто таких пускати на стадіон. як знову скажу що ви праві. Про спиртне безперечно, але не про червоно-чорний прапор, Бандеру і Шухевича. Тоді вже краще сидіти дома біля телевізора. Між іншим я дивлюся футбол біля телевізора. Але не хожу на стадіон з інших причин.
Сховати
отвечу ниже, т.к. не удобно читать
Обговорення цієї теми наводить на думку, що коріння проблеми боротьби з расизмом в українському футболі лежить поза межами компентенції не те що адміністрацій українських стадіонів та клубів - а й мало стосується ФФУ... ІМНО: як такого расизму в українському футболі - НЕМА. Нема в нас такого, як де-інде по сусідам з бананами та мавп'ячими жестами і вигуками. Є лише проблема з провокаторами; і не виключено, що найнятими зацікавленими сторонами. Ну, і, само собою, є пробленма невизнання наших українських національних героїв деякими сусідами, які поневолювали наш народ (чи частину українських територій) віками; і за це отримували на власну голову визвольну боротьбу народу - безсумнівно, з елементами бунту, як годиться у слов'ян, безпощадного і безглуздого... Тому проблема "українського футбольного расизму" нині (та і донині...) знаходиться "під куполом": де повинні, врешті, ІМНО, зрозуміти і прийняти дві речі: освятити націонадбно-визвольну боротьбу українського народу проти поневолювачів та прийняти Закон, який би дав право (та обов'язок!) правоохоронним і судовим органам реагувати на провокації в натовпі - за наявними відеозаписами. Тоді отой з двома вісімками і ті з зігами - були би вирахувані та покарані - хоча би штрафом (не так важлива міра покарання, як її невідворотність)...
То недоумки-европейцы, то Суркис, то ляхи с жидами, потом Россия с газпромом, все виноваты. А мы белые и пушистые.. Это Газпром подаёт аппеляцию, но при этом продолжает приносить на матчи то что Европа сказала нельзя приносить. Как же любим искать виновных на стороне, благо вариантов хватает. Кто ж нам виноват что у нас нет своих ,,газпромов, минпромов и пр. продмагов'' в сотрудничестве с которыми были б заинтересованы в УЕФА , ФИФА и прочей хрени.
Давно был в этом убежден. Ждем сексотов в этой новости. Но я не поведусь на провокации, чего и вам желаю.
Ну да раз не Суркис значит москалі
Сховати
Хлопчики! Для обізнаних людей, не новина, що вже деякий час ліквідований підрозділ СБУ, що провадив контррозвідувальну діяльність на російському напрямку. Натомість ФСБ почувається тут як дома, отже ми можемо чекати ще більш витончених провокацій.
Болелы ЛЬВОВА-БЕЛЫЕ И ПУШИСТЫЕ,а во всем виновата-оказывается МОСКВА....ВОТ КЛОУНЫ ДОПИСАЛИСЬ---ЖГИТЕ ДАЛЬШЕ(будет от3-до5 без зрителей,с таким анализом сложившейся ситуацией)
Чем больше информации, тем больше убеждаюсь в том, что это все " рука москвы", как бы смешно это не звучало. Путлер прекрасно понимает, что после подписания ассоциации с ЕС, его имперские планы насчет " русского мира" рухнут и канут в небытие. Не исключаю его совместных действий с поляками и англичанами, ну и с комуняками местного разлива.
Поддерживаю - борьба с расизмом не должна превращаться в навязывание FARE своей коммунистической и русофильской идеологии украинцам и ущемление их прав на свободу совести. То же мне, нашлась новая КПСС, указывающая как и о чем нам думать. Такое издевательство, к сожалению, возможно исключительно из-за слабости Украины.
Сам об этом думал недавно!