12 лютого 2013 19:52
8

Роман ЗОЗУЛЯ: "У меня в сердце навсегда останется "Динамо"

- Яка позиція на полі Тобі більше до душі: на вістрі атаки чи відтягнутого форварда?
- Напевно, більше подобається грати на вістрі атаки. Взагалі, великої різниці немає, але якщо обирати з цих варіантів, тоді більш комфортно діяти на позиції «чистого» форварда.

- Було бажання спробувати свої сили в якомусь закордонному клубі?
- Так, з дитинства мріяв грати за «Барселону». Втім, зараз усі думки пов’язані з «Дніпром». Хочеться чогось досягти з дніпропетровською командою, а вже потім думати, про подальшу кар’єру. Мене зараз все влаштовує в «Дніпрі». А з приводу чуток щодо інтересу до мене з боку клубів Англії та Італії – запитайте в агента. Я нічого не знаю, все дізнаюся, як і Ви, з Інтернету.

- Англійський «Ліверпуль» Тобі подобається?
- Так. Клуб з ім’ям, історією та відмінними уболівальниками.

- Запитання від фаната «Дніпра»: Ти, як і раніше, вважаєш себе «динамівцем»? Чи найважливіше: «тільки «Дніпро», тільки перемога»?
- Звичайно, у мене в серці назавжди залишиться «Динамо». Футболістом я став саме в київському клубі, та і як особистість сформувався там же. Але зараз я вважаю себе «дніпрянином» і «тільки «Дніпро», тільки перемога»!

- У «Дніпрі» є «дідівщина», чи всі гравці рівні?
- Коли переходив до дніпропетровського клубу, трохи побоювався зміни обстановки, адже все життя провів в «Динамо». З багатьма гравцями різних команд київського клубу знайомій з дитинства. Коли переїздив до Дніпропетровська, думав, що спочатку буде важкувато в плані адаптації. Але такого колективу, як в «Дніпрі», напевне, немає у жодній команді світу. Знав це раніше із розмов хлопців у збірній, а потім переконався сам. Такої атмосфери, як у «Дніпрі», немає в жодній команді. І не може навіть мови бути про таке явище, як дідівщина.

- Оціни за 10-бальною шкалою значимість суми заробітної плати для професіонального футболіста.
- Мені здається, балів п’ять. Інші п’ять - любов до футболу. Так, це робота, але ти маєш її любити.

- Проти якої збірної хотів би зіграти?
- Проти Англії вже грав. Напевне, проти Бразилії.

- Хто твій найкращий друг в «Дніпрі»?
- Євген Коноплянка. 

Приятно видеть нашего воспитанника играющего на высоком уровне и не забывающего откуда он.) Он вовремя перешел в Днепр, если бы остался, думаю все равно не смог бы заиграть в Динамо. Имхо.
Сховати
тяжело заиграть в неиграющей команде
Сховати
Думаю тут дело скорее в психологии. Попал в хорошую атмосферу и смог раскрыться, а в Динамо он был какой то суетливый, бестолковый и выглядел инородным телом в команде. Селезнев ведь тоже не выглядит в Днепре таким бревном как в Шахтере и сборной. Главная заслуга в том что Зозуля вышел на высокий уровень лежит на Рамосе, который долго и кропотливо создавал позитивную атмосферу в коллективе.
Сховати
Согласен.
Насчет Рамоса согласен на все 100%. Самый удачный трансфер Днепра. И главное, команда должна прибавлять, особенно если Колома не будет жаться на трансферы.
Сховати
Мне нынешний Днепр все больше начинает напоминать Севилью в ее лучшие годы, а там и на какую-нибудь Лигу Европы замахнутся.)
Сховати
А мені такий Дніпро взагалі не подобається :) Тут би й 2-ге місце такими темпами не втратити...
Сховати
Одна надежда что у них еще не сформировался дух победителей, как у нас и свои осечки в чемпионате они еще допустят. Кроме того есть большие надежды на домашний матч с ними, ведь на выезде без тренера Динамо не так уж плохо смотрелось большую часть матча и вполне могло сыграть вничью, а дома и стены помогают. К тому же им еще играть в Харькове и там они могут потерять очки, да и "помощь судей" в матче с Шахтером еще никто не отменял.