12 листопада 2012 15:34
14

Погиб журналист газеты "Команда"

11 листопада у Палаці спорту після хокейного матчу Україна-Польща загинув спортивний журналіст Юрій Данилов. Про це повідомляє у Facebook його колега Іван Вербицький.

За його словами Юрій Данилов провалився  у яму глибиною 7 метрів, яку співробітники Палацу спорту розсунули коло льодової арени.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі «Телекритиці»  підтвердив інформацію про загибель Юрія Данилова. І зазначив, що «криміналу у цій пригоді не має», тому розслідуванням обставин загибелі займається прокуратура. У прес-службі київської прокуратури пообіцяли надати інформацію щодо справи згодом.

Однак Іван Вербицький вважає, що винними у цій трагедії є працівники Палацу спорту. «Вони наспіх валили трибуну і встановлювали сцену. Бики-працівники підганяли нас, мовляв, ідіть на (...) зі своїми матеріалами, нам треба форсувати. Буквально перед льодом вони розсунули яму, метрів 7 униз. Ми назвали її «крематорієм». А потім пішли разом з Данею через тонель, в який зазвичай виходять хокеїсти, до роздягалень. Даня відразу повертався назад, а (...) тим часом розсунули «трап». Звісно, що Юра цього не чекав і вступив у безодню в 10 м вниз», - пише він.

Також Іван Вербицький побоюється, що тепер провину  за цей нещасний випадок покладатимуть на самого загиблого: «Нам розкажуть, що він був випивший, що ми самі винні». Окрім цього пан Вербицький стверджує, що йому погрожували, і підозрює у цьому осіб близьких до керівництва Палацу спорту. У коментарі «Телекритиці» він зазначив, що подав заяву до міліції одразу після трагедії і сказав що не залишатиме цю справу.

Юрій Данилов займався хокейною журналістикою, багато років писав для українських ЗМІ, зокрема співробітничав з газетами «Команда», «2000», «Киевские ведомости».

не дай Бог. очень жаль... кошмар. близким терпения.
Играли вместе в футбол..... Малой, как же так, земля пухом
Сховати
ты часом не Лёша?
Сховати
Часом - я)
Сховати
Дедукция, блин... Сопоставил ник с игрой в футбол с Юрчиком...
Сховати
Ты тоже на Лире бегал?
Сховати
Почти... Не будем тут мусорить. ася: 308155197, скайп: andriy.shumsky
я в шоке.... мой сосед... в детстве дружили.... ходили на все матчи Динамо, Сокола, Будивельника.... царствие небесное Юре, пусть земля ему будет пухом.... R.I.P.
Ужасно :( Земля пухом...
Юрка... Вашу дивизию... Тебе б жить и жить еще... Земля пухом...
R.I.P.
Очень жаль! Земля пухом!
За недбальство працівників загинула людина.Шкода... R.I.P.
бывший коллега моего отца в "Команде". Земля пухом Юрий!