10 січня 2012 15:00
20

Инцидент с Луческу стал в Румынии темой анекдотов

Найбільша румунська спортивна газета, "Ґазета Спортурілор" докладно описала післяопераційний стан тренера донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу, який перебуває в Університетській клініці румунської столиці. Нагадаємо, машина тренера зіткнулася з трамваєм в центрі Бухареста:

"Тренер учора жартувавав з головою відділу інтенсивної терапії Еленою Копачу, коли повернувся до тями: "Пані, мені вже нічого не болить! Ви ще довго мене тут триматимете?" Та заспокоїла тренера: "Лежіть собі спокійно, вам ще треба кілька днів у нас побути!"

"Пан Луческу має сильний організм, який чудово відреагував на хірургічне втручання. Гадаю, що його зможуть виписати за сім-вісім днів, а за три тижні помалу він зможе відновити свою тренерську діяльність". Про це повідомив Йоан Кордош, голова грудної хірургії Інституту "Маріус Наста", який входив до команди, що оперувала Іль Луче. Він підкреслив, що тренер "Шахтаря" також "у наступні кілька днів користуватиметься допомогою фізіотерапевта у процесі свого відновлення. Він мусить навчити Мірчу Луческу, як дихати, щоб не відчувати болю через поламані ребра".

Медичний директор Університетської клініки Драґош Вінеряну теж заявив, що післяопераційний стан Луческу хороший: "Він при тямі, вже спілкувався з родиною. Ще знаходиться у відділі інтенсивної терапії для уважного обстеження. Питання про наступні хірургічні втручання вже закрито."

Учора до Луческу не пустили нікого, крім його дружини та сина Развана.

Фахівці з клініки переконані, що Луческу зможе залишити її на власних ногах уже в середу по обіді. Наразі він у ліжку, під дією заспокійливого. Не виключено також, що наступної неділі, коли патрон "Шахтаря" Ринат Ахметов повернеться до Румунії, Луческу вирушить до Донецька разом з ним, якщо це дозволять лікарі.

Попри серйозність стану тренера, румунські журналісти сприйняли це з гумором.

Журнал "Камікадзе" опублікував фото трамваю, пофарбованого у фотошопі на кольори київського "Динамо", зробивши алюзію на головного суперника "Шахтаря" в Україні і натякнувши, що його таким чином "атакували".

У румунській мережі також з'явилось чимало анекдотів на цю тему:

- Знаєте, чому не було офсайду в Луческу на момент зіткнення з трамваєм? Бо він був на лінії!

- Іронія долі: Луческу має сім поламаних ребер ліворуч та три — праворуч. Чудова система гри, 7-3-0!

- У команді, що оперувала Луческу, було 11 лікарів. Вони задіяли систему 1-4-3-3.

- Знаєте, яка зараз найцікавіша інформація у футболі? Чи водій трамваю, що збив Луческу, вболіває за "Стяуа"! (Луческу був тренером "Рапіда", запеклого суперника "стелістів" — "ГПУ").

Водій трамваю, який був задіяний в аварії з Мірчею Луческу, був тимчасово відсторонений від водіння, бо досі перебуває під враженням від події.

- Хай Бог мені пробачить, але той водій ніби навмисне хотів мене вдарити! Я побачив його за десятки метрів і подумав, що від пригальмує. Адже мав достатньо часу", заявив у неділю Луческу Овідіу Йоаніцоаї, директору "Ґазети Спортурілор". Такі заяви обурили водіїв трамваїв столиці, надто на лінії, де працює Маріан Барток, 48 років, котрий і збив авто тренера.

- Маріан не помилився, - впевнені його колеги. - Може, Луческу й великий тренер, але водій з нього ніякий. Або ж йому здалося, що він видатний майстер футболу, і хай собі трамвай зупиняється! Якщо ти все одно винен, то бодай мовчи собі, а не звинувачуй даремно!

Бартока знайти не вдалося. Він у поліції, дає свідчення, кажуть напарники.

26 тонн має порожній трамвай того типу, що врізався у машину тренера. А коли він наповнений людом, його вага може сягати й 50 тонн. В умовах, які були у п'ятницю, сльоти, дощу, брудної лінії, трамвай може ковзнути на 30 метрів, навіть якщо застосувати обидва гальма на швидкості 15-20 км на годину, кажуть спеціалісти."

Інша відома румунська спортивна газета "Проспорт" вийшла з заголовком "Водій трамваю належить до російської мафії", де відверто знущається з показів Луческу:

"1. Чому водій трамваю не намагався його об'їхати, перейти на ґумові шини та проїхати асфальтом повз джип Луческу?

2. Якщо водій працює на трамваї вже 19 років, як заявляє, то чого не знає, що Іль Луче не підпадає під звичайні правила руху і що його треба пропускати всім, у тому числі й громадському транспорту?

3. Чи правда, що водій має зв'язки з російською мафією?

4. Чому Мірчі Луческу не забезпечили за кошти державного бюджету, машину поліції попереду та декілька мотоциклів супроводу?"

Между прочим трамвай то под №1, полностью сооветствует Динамовской символике.
Поражает одно!!!! Неужели человек с зарплатой в миллионы долларов в год не может позволить себе ездить на приличной машине, ездит на консервной банке!!!!! Где безопасность водителя ниже уровня плинтуса!!! Скажите этому цыгану, что существуют Мерседесы, БМВ, а он бы мог себе позволить и Бентли с Мейбахом в таких машинах.. даже в его случаи это максимум получил бы в морду или в ухо аэрбэгом.. хотя о чем я от гужевой повозки надо отвыкать медленно...
Сховати
После этого случая,мы увидим Луческу,скорее всего,на БТРе)))Радуйтесь жители Донбаса)))
Оригинал трамвая: http://ofsaid.ro/wp-content/uploads/2012/01/tramvai-mircea-lucescu.jpg
Сховати
Пардон, только задняя часть нарисовалась... В свойствах изображения есть адрес полной картинки.
это Суркис всех кпил. браво фэдэриция.. (и так шапкой в пол)
Про офсайд і лінію сподобався анекдот:)
Fatcat,игроки виноваты как раз свои,а конкретнее игроки Шахтёра с украинским паспортом,а вот с другими паспортом всегда правы.А вообщето в одной соцмэреже когда я написал что в авариии виноват Мистер то один с кротовских зомби три дня ответы мне писал.Наверное весь экран в слюнях был)))
- Хай Бог мені пробачить, але той водій ніби навмисне хотів мене вдарити! Я побачив його за десятки метрів і подумав, що від пригальмує. Адже мав достатньо часу", заявив у неділю Луческу... -------------------------- У Луческу всегда кто-нибудь виноват, только не он - федерация, судьи, игроки (не свои конечно). Ну а в этот раз машинист трамвая не угодил. Не учит жизнь его.
Щось пласкенький такий гумор у них))) Але трамвай гарний вийшов)
Что-то с румынским юмором не так...)))
Трамвай "Динамо" улыбнуло.....и смех и грех....
Сховати
лого только старое:(