13 грудня 2011 11:36
15

Тарас КУЗЬМЕНКО: "Намерний сорвать матч "Карпаты" - "Динамо" у ультрас киевлян не было"

Один з лідерів фан-руху «Динамо» Тарас Кузьменко розповів про причини димової завіси на стадіоні «Арена Львів»

- Тарасе, димова завіса була проявом незадоволення?

- Ну, ми вирішили трохи подиміти, щоб змусити свою команду до більш активних дій. Додати їм емоцій, та й собі також. Наголошую, що ми в жодному випадку не мали наміру зірвати гру чи навіть її зупинити. Це просто прикра випадковість. На той момент хтось крикнув, що треба щось робити, бо гра у «Динамо» не йшла. Тоді й прозвучав заклик про димову шашку. Ніхто й не очікував, що цей дим піде на поле. Взагалі, палили ми не дуже багато, на марші до гри ми спалили набагато більше.

- Чому ж тоді весь стадіон був у димі?
- Я от недавно переглядав відео. Чомусь дим пішов не вверх, не в вентиляційні отвори, які є в даху стадіону, а вниз. Не знаю чому, але мені здається, що причиною цього стала погода і конструкція самого стадіону. Це ж були звичайні дими. А вийшло так, що ми затуманили весь стадіон. Але добре, що гру не припинили назовсім. Ми всі раді, що матч продовжився.

- Чи справді ця «димовуха» була стандартною? Від неї йшов неабиякий сморід…
- Поправді, я не знаю, з чого вона була зроблена. Може, це саморобні дими, які виготовляються з селітри і старих газет. А може, це були промислові суміші, які більш популярні, бо вони кольорові. Тобто нам важливо, щоб був не просто дим, а щоб він був яскравим. Коли відбувається такий масовий виїзд, то важко усіх проконтролювати. Приніс, запалив, потішився… Але точно можу сказати, що це були не протитанкові гранати (сміється). Я впевнений, що якби ми палили цей дим у нас на стадіоні, то його ніхто б і не помітив – вітер швидко розніс би його. А у Львові вітром не пахло, а температура була доволі низька. Може тому…

- В інших містах України також було чимало димів. Це збіг обставин чи спланована акція?
- Думаю, збіг обставин. Жодних спланованих акцій однозначно не було. Просто чемпіонат йшов на перерву, уболівальникам доведеться сидіти без футболу майже три місяці, от вони й вирішили трохи відірватися.

- Як вам взагалі атмосфера на «Арені Львів»?
- Мені особисто дуже сподобалося. Як атмосфера, так і сам стадіон. Навіть з нашого гостьового сектора усе було прекрасно видно. Можу порівняти «Арену Львів» з Донецьком чи навіть нашим «Олімпійським». У Львові видно найкраще. Тому я точно можу сказати, що львівський стадіон один з кращих в Україні, якщо взагалі не кращий. Та й з інфраструктурою все в порядку. Є і кафе, і туалети. Правда, біля стадіону ще багато чого не готово, але все це невдовзі приведуть до ладу.

- Чи були у фанатів «Динамо» якісь конфлікти?
- Великих конфліктів не було. Лише один інцидент трапився, як наш банер впав на нижні яруси. Коли фанати спустилися вниз, то хтось не хотів віддавати його. Але прибіг «Беркут», і все швидко владнали. А загалом усе було добре. Тисяча фанатів «Динамо» залишилися задоволеними.
 

А если бы судья прекратил игру и нам техническое поражение влепили? При том, что Карпаты остались вдесятером... Мозгов нету.. Ножно подумать, гол был следствием этой газаовой атаки.
Сховати
нам бы не дал! Карпаты не обеспечили безопасность на стадионе, думаю технарь бы дали именно Карпатам!
Сховати
Неубедительно. Англичан вон сколько в Европе не было из-за их фанатов, когда бойня была в матче с Ювентусом. Короче, я думал, что это болелы Карпат рисковали, а оказалось, наши с головой не дружат.
В общем я фанатов поддерживаю, но тут явный перебор. А не дай бог, "надымели" бы на техническое поражение.
Підтримую. Це порушення громадського порядку
Ідіоти
вы задрали, люди ездят по всей стране и поддерживают наш клуб, а вы фоните. ничего ж страшного не произошло
Сховати
согласен.
Когда возле секторов ультрас поставили стюартов, на матче Динамо -Арсенал, тоже ничего страшного не произошло! А какая была ваша реакция? А сейчас, непонятно зачем, пустили дымы, остановили матч и оправдываются как младенцы! Нет никакой ответственности! Я вот не понимаю без пиро болеть не умеем? или как? Раньше кричали дудки в жопу!они ушли со стадиона! Каогда уйдут дымы?Когда у нас культура боления будет на более высоком уровне?
Сховати
Ультрас без пиротехники-нечто несоответствующее самому явлению.Вся Европа периодически в дыму и огне,и расценивать это надо всего лишь как один из атрибутов ультрас-движения.
Сховати
я что то в Анлии дымов давно не видел! а без этого атрибута обойтись никак нельзя? Дым от них совсем неприятный, если так мягко сказать,
Сховати
я сам не особо приветствую именно дымовухи(особенно самоделы или армейские),можно ограничиваться фаерами,это и красивее,и другие посетители не страдают. Может дело в отсутствии денег на качественную пиротехнику?
от по этой причине ДК и не хочет организовывать официальные выезды фанатов, платить за все Суркису же)) хотя мог перед сезоном вносить в смету расходов некую суму на штрафы, если платит футболистам и не малые деньги, то почему не платить штрафы за тех кто поддерживает Команду. Мне от интересно, смогут ли наши Фаны хоть одну игру без пиротехники обойтись?))
На язык умные, а теперь лепечут, как дети... Мы не хотели... Идиотизм.
>> Ну, ми вирішили трохи подиміти, щоб змусити свою команду до більш активних дій. >> Додати їм емоцій, та й собі також. Жесть!!! Слова 5-и летнего ребенка. Но ему то наверно не 5?