7 липня 2011 13:49
5

Кожанов: "Надеюсь остаться во Львове"

Днями у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Денис Кожанов, у якого чинний контракт з «Шахтарем», начебто залишає Львів і продовжить свою кар’єру в «Іллічівці», за який виступатиме на правах оренди.

 

– Денисе, наскільки достовірною є інформація про те, що ти у новому сезоні гратимеш за «Іллічівець»?

– На мене з цим питанням ніхто конкретно з керівництва ні «Іллічівця», ні «Шахтаря» не виходив. Я також лише зі ЗМІ дізнався про мій можливий перехід у Маріуполь. Але мого бажання, моєї згоди на цей перехід у мене ніхто не питав. Зі свого боку можу лише сказати, що у мене є бажання залишитися в «Карпатах» і продовжити кар’єру в цьому клубі.

 

– Коли завершився термін твоєї оренди в «Карпатах»?

– 30 червня 2011 року.

 

– Де ти бачиш продовження своєї кар’єри після цієї дати?

– У Львові. «Карпати» другий рік поспіль гратимуть в єврокубках. У нас в команді підібрався дуже хороший і дружній колектив, який очолює чудовий тренер. Важливо також, що «Карпати» мають прекрасних вболівальників. І, напевно, найголовніше те, що я у Львові одружився, створив тут свою сім’ю.

 

– Тобто тебе у Львові все влаштовує?

– Звичайно.

 

– Ти у Львові вже відіграв чотири сезони. На твою думку, як футболіст, ти в «Карпатах» прогресуєш?

– Думаю, що так. Коли я приїхав до Львова, то ще ніде на серйозному рівні не грав. У «Карпати» я приїхав гравцем дублю, а зараз не лише стабільно граю за основний склад клубу, але й не раз запрошувався до національної збірної. Тому вважаю, що як футболіст я в «Карпатах» виріс, і це помітно.

 

– Стиль гри «Карпат» та сам навчально-тренувальний процес в команді тобі подобаються?

– Звичайно! Напевно, коли б мені не подобався той футбол, в який грають «Карпати», якби мені тут не було комфортно, якби я не відчував, що розвиваюся і прогресую як гравець, то я б і не говорив, що хочу залишитися в команді. Наш тренер знає чого і як він хоче досягти і головне, що всі футболісти дуже добре його розуміють.

 

– «Іллічівець» тренує Валерій Яремченко, з методами роботи якого ти добре знайомий. І саме завдяки йому ти чотири роки тому перейшов у «Карпати». У тебе немає бажання знову з ним співпрацювати?

– Справа не в цьому. Просто я не бачу сенсу щось міняти, коли мене все влаштовує у Львові. І це стосується не лише моєї професійної кар’єри, а й моєї сім’ї. Більше того - куди б мене не закинула футбольна доля, по завершенні кар’єри я з сім’єю буду жити лише у Львові. Це питання ми з дружиною вирішили вже остаточно.

 

– Але ж ти виріс у Маріуполі, для тебе це рідне місто...

– Маріуполь не є для мене рідним містом. Просто воно знаходиться недалеко від Донецька. Так, я там вчився у школі, в інтернаті. Але скажу відверто, бажання повертатися в Маріуполь у мене немає. Тим паче, що у мене зараз вже є у Львові своя сім’я, нещодавно народилася маленька дитина. Тобто у мене у Львові все налагоджено в усіх питаннях. Тому зараз, з маленькою дитиною на руках, щось міняти в своєму житті я не маю жодного бажання і не бачу в цьому ніякого сенсу.

 

– Ми говоримо про «Іллічівець». Але ти за контрактом є гравцем «Шахтаря». Чи є варіант, що ти гратимеш у донецькому клубі?

– Варіант, напевне, є. Адже за контрактом я належу саме «Шахтарю». Зараз керівництво «Карпат» вирішує з керівництвом «Шахтаря» моє питання. Я сподіваюся, що клуби домовляться між собою і я залишуся у Львові. Однак, якщо ні, то змушений буду повернутися в «Шахтар».

 

– А ти бачиш себе у складі команди Мірчі Луческу?

– У «Шахтарі» в передній лінії дуже багато бразильців високого рівня, з якими важко конкурувати. Тому мало кому з українців вдається закріпитися у складі. А сидіти на лаві запасних ніхто не хоче, кожен хоче мати якомога більше ігрового часу. Тому або вони йдуть в оренду, або взагалі переходять в інші клуби.

– На твою думку, на що «Карпати» можуть розраховувати в новому сезоні?

– Сезон, як і минулий, буде складним. Але вважаю, що команда повинна виступити краще. У Лізі Європи ми вже не будемо новачками, у гравців є досвід. Сподіваюся, що він нам допоможе. Але в той же час необхідно, щоб було побільше кваліфікованих гравців, бо грати через 2-3 дні не просто. Адже окрім Ліги Європи не можна забувати і про чемпіонат та Кубок України. Тим паче, що конкуренція в українському футболі з кожним роком зростає. Завдання потрапити в єврокубки ставлять перед собою більше половини команд Прем’єр-ліги. До тих клубів, які цього сезону гратимуть у Європі, додадуться «Таврія», донецький «Металург», «Арсенал». Почали говорити про єврокубки і в «Зорі» та «Іллічівці»...

 

– Якщо «Карпати» фінішують знову п’ятими, вболівальників команди це влаштує?

– Думаю, що ні (посміхається – Авт.). Адже до хорошого людина звикає дуже швидко. Навіть цього року вже можна було почути від декого незадоволення, чому ми не піднялися вище. Та ми й самі, гравці, дуже хочемо вже не лише боротися за медалі, а й їх здобути. Вважаю, що це завдання нам під силу. Адже ми вже два роки граємо практично одним складом, добре розуміємо один одного, у нас чудовий мікроклімат в команді.

Буде жаль, якщо донецькi функцiонери зiпсують хлопцевi кар'еру. Може стати хорошим гравцем. А Схiд i Захiд давним давно б знайшли спiльну мову (в принципi люди ii знайшли), якби комусь не було це дуже вигiдно. Краще, коли люди чубляться мiж собою, нiж мають дивитися вгору. На тих, хто нами керуе.
За вчорашній день наша некомпетентна преса вже встигнула відправити Кожанова до Шахтаря,а згодом до Іллічівця.А виявляється існує лише мізерний шанс того,що він перейде в Шахтар( я думаю що про все буде домовлено і Кожанов залишиться в Карпатах.)Людям які публікують таку інформацію потрібно більш відповідально ставитися до своєї роботи.
Вот все и стало понятно! Денис хочет остаться во Львове, Ахметов хочет ослабить Карпаты и усилить фармклуб ЗЫ Вот что значит Запад и Восток вместе: донецкий парень хочет жить во Львове и ничего его там не смущает, не мешает.. Что еще раз доказывает.. что все конфликты - это дело рук политиков (разделяй и властвуй)
Сховати
Что еще раз доказывает.. что все конфликты - это дело рук политиков (разделяй и властвуй)! === именно!
http://www.youtube.com/watch?v=Er-XU-zf5_A&feature=feedf Відео класне) Як у Донецьку ставляться до української мови)