5 травня 2024 17:22

"Динамо" – "Колос" 5:0. Звіт про матч. Каскад голів після перерви

У 27-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського зустрічалося з "Колосом".

Порівняно з попереднім поєдинком проти "Вереса" у стартовому складі динамівців сталося декілька перестановок. У тому числі й вимушена. Через дискваліфікацію Ваната та неготовність до матчу Супряги тренерський штаб вирішив перевести на позицію форварда Ярмоленка, залишивши при цьому Пономаренка в запасі. Замість Михавка вийшов Дячук, а Дубінчака замінив Вівчаренко. Повернувся в старт пiсля бану Шапаренко.


Кияни відмовилися від активного пресингу суперника на старті поєдинку, внаслідок чого гостям вдавалося контролювати м'яч на своїй половині поля практично без втрат і навіть виходити в атаки.


Так, на 5-й хвилині екс-динамівець Велетень за рахунок дриблінгу намагався пройти захисників "Динамо" у штрафному майданчику, але заробив лише кутовий. У наступному епізоді Ільїн виводив на удар Безбородька, проте цей крок ковалівців був прочитаний "біло-синіми".


Далі був випад киян. Караваєв з правого флангу прострілював у центр штрафного майданчика на Ярмоленка, який, перебуваючи у забійній позиції, не зміг прийняти м'яч через рикошет. На 17-й хвилині Попов головою замикав навіс із кутового - круглий пройшов повз площину.


Потім Ільїн завершив свій забіг до штрафного майданчика "Динамо" щільним ударом у напрямку дальнього кута. Було небезпечно, але дещо неточно. Втім, Бущан, як здалося, ситуацію контролював.


На 28-й хвилині подача Буяльського з кутового призвела до серії рикошетів прямо перед воротами "Колоса", і динамівці кілька разів намагалися проштовхнути м'яч у сітку. Не вийшло. Потім Шапаренко вирішив пробити здалеку. Круглий пролетів набагато вище за поперечину.


У наступній атаці "Динамо" Шапаренку вдалося запресингувати Бурду у штрафному майданчику ковалівців і змусити його помилитися, але Фесюн вчасно включився в гру і не дозволив Миколі витягти максимум з епізоду. Наприкінці першого тайму "біло-сині" провели ще кілька потенційно небезпечних атак, проте гості зуміли відбитися. На перерву команди пішли, не завдавши жодного удару у площину воріт.

Рахунок на табло змінився на перших хвилинах другого тайму. Шапаренко виконав навіс зі штрафного, Ярмоленко нав'язав боротьбу на другому поверсі, після чого м'яч рикошетом від Бондаренка перетнув лінію воріт. А на 51-й хвилині рахунок став уже 2:0 на користь "Динамо". Ярмоленко отримав передачу від Бражка і точнымударом з-за меж штрафного майданчика з неробочою правою вразив дальній кут.


Два швидко пропущені м'ячі явно негативно відобразилися на гравцях "Колоса", i через дві хвилини круглий втретє опинився у сітці воріт Фесюна. Буяльський обікрав Демченка, який втратив рівновагу в центрі поля, обігрався з Шапаренком і з 10-ти метрів розстріляв голкіпера гостей після передачі від Миколи.


Впіймавши кураж, динамівці продовжували атакувати. Ковалівцям до певного часу вдавалося відводити погрози від своїх воріт, але на 68-й хвилині вони знову пропустили. Комбінація за участю Волошина, Шапаренка та Кабаєва завершилася влучним пострілом останнього, і від руки Фесюна м'яч влетів у дальню дев'ятку.


Зовсім до непристойного рахунок довів Волошин. Після передачі Караваєва з правого флангу Буяльський хитро пропустив м'яч на Назара, який з 11-ти метрів пробив низом без шансів для воротаря "Колоса" - 5:0. На цьому, власне, можна було ставити крапку. Кияни розгромили ковалівців у другому таймі та продовжили боротьбу за чемпіонство.