4 червня 2023 16:58

"Металіст 1925" - "Динамо" 1:1. Звіт про матч. Фініш на нічийній ноті

В останньому турі чемпіонату України "Динамо" на НТК імені Баннікова зустрічалося "Металістом 1925".


На фінальну гру сезону кияни підійшли з невеликими змінами складу, порівняно з попереднім матчем проти "Вереса". Дискваліфікованого Сидорчука замінив Шепелєв, Тимчик – Караваєва, а замість Беніто вийшов Перріс.


Стартовий відрізок поєдинку проходив за солідної переваги киян за володінням м'ячем та великою кількістю боротьби на половині поля харків'ян. Після 5-ї хвилини "Металіст 1925" трохи пожвавішав і зробив пару вилазок до володінь "Динамо", які завершилися неточними навісами до штрафного майданчика. На більше підопічних Едмара не вистачало.

У киян віч-на-віч із Мозiлем по зоні правого інсайду вибігав Перріс, але кіпер дістався м'яча швидше, ніж ямаєць, який зробив спринтерський ривок. На 18-й хвилині Жичиков у своєму штрафному майданчику прийняв на стегно Кабаєва, що впав на газон, і арбітр без роздумів вказав на 11-метрову вiдмiтку. Виконувати пенальті підійшов Рамірес і впевнено розвів м'яч та воротаря у різні боки.


Після того, як рахунок у зустрічі було відкрито, загальна картина того, що відбувається на полі, не змінилася. Кияни продовжували атакувати на підступах до володінь суперника, а харків'яни переважно захищалися без успішного просування вперед.


Загалом спокійне русло гри перервалося на 32-й хвилині. Мозiль вибив м'яч від своїх воріт до штрафного майданчика динамівців, де Дячук штовхнув у спину Островського. Суддя Козиряцький сприйняв це за фол останньої надії і показав захиснику "Динамо" пряму червону.


Гольової відповіді про "Металіста 1925" довго чекати не довелося. Через 6 хвилин Габелок чудово приклався по м'ячу з 22-х метрів і увігнав круглого у ближній кут – 1:1. Тренерський штаб "Динамо" вирішує зняти з гри Кабаєва та випустити Боля.


Після перерви кияни провели ще дві заміни. Замість Перріса у гру вступив Кабаєв, а Рамірес замінив Волошин. Маючи чисельну перевагу, харків'яни подекуди місцями піддавлювали "біло-синіх", але й ті не відсиджувалися в обороні.

Так, на 57-й хвилині одна з атак "Динамо" закінчилася гострою подачею Андрієвського з лівого флангу у воротарський майданчик, але ані Волошин, ані Караваєв не дотяглися до м'яча і замкнути її не зуміли. У "Металіста 1925" із забійної позиції над поперечиною послав м'яч Островський. Гра знаходила напружені нотки.

Непогана нагода забити була у Караваєва. Олександр вдало зорієнтувався у штрафному майданчику суперника і завдав несподіваного удару низом у спробі вразити дальній кут. М'яч пролетів повз площину. Після кутового з відскоком від газону бив Сирота – Мозiль свою команду не підвів.


Далі Шапаренко, який вийшов на заміну, щільним ударом перевірив Мозiля на пильність. На 87-й хвилині замість Бущана на поле вийшов Бойко, чий контракт із "Динамо" завершується цього літа. Зважаючи на все, це було своєрідне прощання з Денисом.


Одразу після цього "Металіст 1925", як і кияни, залишився вдесятьох. Червону картку перед собою побачив капітан харків'ян Габелок. Але в час, що залишився до фінального свистка, рахунок не змінився. Нічия 1:1.