4 травня 2023 17:42

"Ворскла" – "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Друга поспіль перемога під керівництвом Шовковського

У 24-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" у Полтаві на стадіоні імені Бутовського протистояло "Ворсклі", яка претендує на потрапляння до єврокубків.

Після перемоги над "Металістом" у стартовому складі киян відбулася лише одна зміна. Замість Волошина на лівому фланзі півзахисту вийшов Кабаєв. У запас "Динамо" потрапили Бущан і Лонвейк, які відновилися після травм. Також вперше у заявку на офіційний матч "біло-синіх" потрапив Олексій Гусєв із команди U-19.


Вже на 7-й хвилині зустрічі стався неприємний епізод. Нещерет ударом зі своєї штрафної вдало вибив м'яч уперед, Кравець махнув ногою повз круглого, а Ванат, який намагався зіграти на випередження, на повному ходу влетів у кіпера "Ворскли". За підсумком Ісенко не постраждав і продовжив гру, а форвард "Динамо" отримав жовту картку.


На 13-й хвилині полтавці відкрили рахунок. Після навісу з глибини Степанюк виграв боротьбу у Сироти, скинув м'яч на Кане, отримав у відповідь передачу на хід і ударом практично з лінії штрафного майданчика вразив дальній кут воріт Нещерета.


Динамівці відповіли моментом Буяльського. Півзахисник киян отримав можливість пробити десь із 25-ти метрів, але у площину не влучив. М'яч пролетів за метр від штанги. Набагато небезпечнішим вийшов випад господарів. Сефері крученим ударом намагався вразити дальню дев'ятку - Нещерет у ефектному стрибку перевів м'яч на кутовий.


Зрівняти рахунок вдалося Ванату. На 24-й хвилині нападник киян гарматним пострілом з лівої з дальньої дистанції завершив контратаку своєї команди, яку розпочав Беніто. Удар був настільки сильним і точним, що Ісенко не мав шансів виручити "Ворсклу".


Знову вивести полтавців уперед міг Кане. Малієць отримав передачу від Степанюка у вільну зону у штрафному майданчику, почав підробляти м'яч під удар, і цього часу вистачило Нещерету, щоб скоротити кут обстрілу та відвести загрозу від своїх воріт.


На 44-й хвилині киян відверто пробачив Скляру. Після прострілу з правого флангу та передачі п'ятою від Олійника гравець "Ворскли" не влучив по м'ячу, перебуваючи за півметра від порожніх воріт. "Динамо" відповіло щільним дальнім ударом Кабаєва, але Ісенко не позіхав і відбив круглого на кутовий. На перерву команди пішли за рахунку 1:1.


Другий тайм розпочався з небезпечного удару Беніто з льоту. Ісенко і тут не пiдвiв . Проте вже за півтори хвилини нігерієць все ж таки розпечатав ворота полтавців. Після подачі Тимчика з правого флангу Ісенко відбив м'яч прямо на Беніто, який з другої спроби добив круглого у сітку.


У наступному епізоді легіонер киян створив момент для Ваната. Вінгер "Динамо" м'якою передачею на хід вивів Владислава віч-на-віч з кіпером "Ворскли", але переграти Ісенка з близької відстані форвард "біло-синіх" не зумів.


Далі Павлюк головою послав м'яч трохи вище за поперечину після навісу з кутового, а Кравець заблокував удар Ваната, якого на ударну позицію вивів... Кане. Беніто тим часом продовжував тероризувати правий фланг оборони "Ворскли", а на 64-й хвилині взагалі втік у контратаку центральною зоною і спробував перекинути Ісенка, який вийшов з воріт, проте разом з ним перекинув і ворота.


Далі гра у виконанні команд не була настільки активною. Почала позначатися втома. На 80-й хвилині Царенко запам'ятав Буяльського, а Волошин вийшов замість Кабаєва. Не встигли свіжі гравці долучитися до гри, як матч був припинений через повітряну тривогу.

Після відновлення гри гравці, що трохи відпочили, стали грати набагато швидше, але в час, що залишився, рахунок не змінився. Степанюк мав напівмомент, коли він головою замикав навіс з лівого флангу і пробив над поперечиною. Динамівці виборюють другу поспіль перемогу під керівництвом Шовковського.