15 вересня 2022 23:58
17

"Динамо" – АЕК 0:1. Звіт про матч. Кіпріоти виявилися не по зубах

У 2-му турі групового етапу Ліги Європи "Динамо" у Кракові зустрічалося з кіпрським АЕКом.


Порівняно з останнім матчем зі "Львовом" у стартовому складі киян відбулися три зміни у захисті та одна в середнiй лінії. На правому фланзі оборони Тимчика замінив Кендзьора, у парі із Забарним вийшов не Бурда, а Сирота, замість Вівчаренка позицію лівого бека зайняв Дубінчак.

Незважаючи на те, що "Динамо" вперше зустрічалося як з АЕКом, так і взагалі з представником Кіпру, багато суперників киянам були добре знайомі. Наприклад, воротар Кенан Піріч був у складі збірної Боснії та Герцеговини, з якою динамівці у складі нашої національної команди зустрічалися у листопаді минулого року.


З Ненадом Томовичем зустрічалися у 1/4 фіналу Ліги Європи у складі "Фіорентини" у сезоні 2014/15. З Луїшем Густаво того ж сезону у груповому турнірі ЛЕ у складі "Ріу Аве". З Іваном Тричковським у складі збірної Північної Македонії. З Рафаелом Лопешом буквально цього року у благодійному матчі з "Легією".


А от добре знайомий із виступів за "Дніпро" через травму Бруну Гама з командою не прилетів. Таким чином, можна констатувати, що "Динамо" протистояла досить міцна команду, укомплектована досвідченими футболістами з багатим багажем міжнародних зустрічей, що вона і підтвердила нещодавно, вибивши з Ліги Європи "Дніпро-1".


Відразу після стартового свистка команди почали грати у приємний для ока вболівальника футбол, віддаючи перевагу швидким виходам в атаку перед тривалим розіграшам м'яча. Круглий не затримувався у центрі поля та швидко доставлявся до штрафного майданчика.


Один із таких підходів АЕКу до володінь киян завершився порушенням правил та небезпечним стандартом у бік воріт Бойка. Виконувати штрафний підійшов Дюрчо та потужним ударом над стінкою вразив ближню дев'ятку. Так гості вийшли вперед уже на 7-й хвилині зустрічі.


Незважаючи на швидкий гол, кіпріоти не стали відходити назад, а продовжили чинити тиск на оборону "Динамо" за допомогою високого пресингу. На 17-й хвилині це мало не принесло свої плоди. Після спроби киян вийти з оборони гравці АЕКа перехопили м'яч і доставили його до штрафного майданчика під удар Тричковські, але той через рикошет замість удару лише колупнув круглого.


Динамівці, у свою чергу, намагалися вибігати в контратаки, але кіпріоти в таких випадках досить швидко відходили назад і перекривали всі вільні зони. Показовим став епізод, коли "біло-сині" перехопили м'яч у центрі поля, проте Кабаєву не вдалося на швидкості пройти лівим флангом, і Владислав був змушений відігравати назад на Забарного.

На 29-й хвилині Дубінчак, здавалося, уникнув офсайду і викотив м'яч під удар Буяльському, який майстерним ударом у дотик з меж штрафного майданчика пробив якраз під дальню штангу, але за підсумком VAR все-таки зафіксував мінімальне положення поза грою у захисника "Динамо" і гол скасували.

Ближче до кінця першого тайму кияни створили біля воріт АЕК два напівмоменти. Буяльський перспективно відкрився під закидання до штрафного майданчика за спини захисникам, але в боротьбі за м'яч сфолив на опоненті, а спроба Гармаша коліном замкнути навіс із кутового до успiху не призвела.


Підопічні Луческу, бажаючи зрівняти рахунок до відходу на перерву, натиснули ще сильніше, і гравці АЕКа були змушені зупиняти гравців "Динамо" за рахунок недозволених прийомів. Гарсія поклав на газон Гармаша, Мамас у підкаті зніс Дубінчака. Обидва отримали по заслуженiй жовтiй карточцi.

На другий тайм динамівці вийшли з Бєсєдіним, що замінив Гармаша на вістрi атаки, ще більш зарядженими на боротьбу і бажанням змінити поточний результат поєдинку. Щоправда, і АЕК за будь-якої нагоди намагався збільшити свою перевагу. На неточний удар Сироти після навісу з кутового кіпріоти відповіли гострою подачею Олатунже, яка припала до рук Бойка.

Поки Бєсєдін вливався в гру і вже встиг відзначитись, м'яко кажучи, неточною передачею на Циганкова в максимально простій ситуації, i тим самим поховав атаку "Динамо", за справу вирішив взятися Сирота. Захисник "Динамо" раптово завдав класного удару з 30-ти метрів, надіславши м'яч трохи вище дев'ятки воріт Пірiча.

Тим часом десь після 70-ї хвилини АЕК почав зосереджуватись на утриманні рахунку та в атаки практично не виходив. Сприяли такому стану речей і кияни, які нагнітали обстановку бiля штрафного майданчика суперника. Ось тільки конвертувати тиск на по-справжньому небезпечні моменти для взяття воріт у "біло-синіх" не виходило.

Наприкінці зустрічі Луческу кинув у бій Ваната, відправивши на відпочинок Кабаєва. На жаль, джокером Владислав не став. В останні хвилини гра загрузла в єдиноборствах, які збивали темп і були на руку АЕКу, що вiв в рахунку. Фінального штурму у виконанні киян не відбулося, матч завершився мінімальною перемогою кіпріотів.

Повністю згоден з гол тренером. Тому є об'єктивні причини: війна (головна причина, відверто зараз не до футболу), відсутність можливості нормально готуватися до сезону, відсутність свого поля, своїх уболівальників, своєї бази, чемоданний спосіб життя, відсутність можливості комплектації досвідченими гравцями, форсування піку форми під кваліфікаційні матчі збірної та єврокубків. Отже, зараз спад форми як фізичної, так і психологічно. Треба набратися терпіння і чекати всім, хто підтримує команду. Диванним критикам - заткнутися зі своєю руйнівною позицією.
Позорное поражение Днепру, поражение Заре, поражение Фенербахче, поражение кипрской команде АЕК. Будет дат ответ этому эпическому пи...цу?!
Сховати
дан*
Забарний і Циганков настільки повірили в власну зірку ? Регрес просто величезний у них.
Сховати
Тарас, они просто не готовы на данный момент. Вряд ли сейчас есть смысл предъявлять претензии к игрокам. Нельзя сказать, что они не старались. Просто люди совершенно не в форме. Хотят - но не могут. На морально-волевых в первой половине второго тайма киприотов заперли на их половине поля. Но кроме желания нужна ещё и элементарная физическая готовность
До Луческу питань вагон і маленька тележка .Чому така віра в Беседіна ? Чому повний ігнор Перріса ? Чому грає Андрієвський ? Чим теперішній Кендзера кращий за Караваєва чи Тимчика ? І взагалі чим занімаються на тренуваннях всі гравці ?
Команда програє, терміново випускайте Беседіна і Шепелєва, щоб точно програли. Тренер явно в неадекваті...
Сховати
Не думаю, что дело в конкретных игроках. Сейчас мёртвые все. Другое дело, что Беседин мало того, что мёртвый- он ещё и деревянный.
Суркіс бездарний президент.
У нас сейчас по объективным причинам нельзя говорить о хороших или плохих матчах. У нас в данный момент все матчи - лишние. На этом этапе мы играть не готовы. Нужно ждать, когда команда вернётся из ямы. Дай Бог чтобы к тому времени у нас ещё оставались какие-то шансы хотя бы в чемпионате...
Писать надо конкретнее..Это провал,провал даже не команды,а клуба..настолько кадрово неподготовленными войти в сезон..в любой коммерческой организации полетели бы менеджерские головы..Но не в совбезе имени ИМС..
Как говорил один мой знакомый,кто болеет за Динамо в эпоху Суркиса-тот в цирке не смеется
Сховати
В селекции тоже провал, но это не главный провал. Основное - методика подготовки через выставочные матчи. Да, это помогло вначале квалификации Лиги Чемпионов, хотя результат все равно - вылетели. Но постепенно игроки по законам природы умерли. Получилось и там не добились результата и похоже есть риск весь сезон пустить насмарку...
Сховати
Paul, при взгляде снаружи - достаточно спорное утверждение. Да, брак ТТД большой, но показатель ли это кризиса физ подготовки - вопрос. Мы провели 44 атаки за игру, Днепр 39, но им этого хватило для трех мячей, как и Карабаху, а нам и для одного не хватило. ИМХО вопрос все же в качестве атакующей игры и исполнителей, нельзя сказать, что мы плохо двигаем мяч вперед и хуже снабжаем мячами игроков в последней трети, но вот дальше с обострением и реализацией в чужой штрафной - беда.
Сховати
FC Dynamo Kyiv 0 -1 AEK Larnaca FC
Key stats
59 Possession (%) 41
11 Total attempts 8
44 Attacks 32
81 Passing accuracy (%) 70
411 Passes completed 185
508 Passes attempted 266
45 Balls recovered 41
Attacking
11 Total attempts 8
2 On target 4
Distribution
30 Crossing accuracy (%) 18
9 Crosses completed 2
30 Crosses attempted 11
Defending
18 Clearances attempted 31

По мизерной пасовой работе, огромных 30% брака в передачах, выносах , АЕК - классическая модель игры аутсайдера УПЛ, того же Миная, бегающего в контратаки. Это даже не что-то умеющее играть в футбол, типа Карабаха. Вопрос исключительно в нас: 44 атаки, 11 возможностей и в итоге 2(!) удара в створ за игру.


Умник, ну справедливости ради один гол мы таки тоже забили :-)
Умник, згоден з основною твоєю тезою, що проблема не тільки в фізичній підготовці. Але коли ти кажеш, що "нельзя сказать, что мы плохо двигаем мяч вперед и хуже снабжаем мячами игроков в последней трети" у мене відчуття, що ми дивимось з тобою різний футбол. Як на мене, то проблеми йдуть і від поганої якості розвитку атак в центральній частині поля. Суха статистика може бути тут дуже оманливою, тому що треба враховувати, в якій позиції під час кожної конкретної атаки Динамо знаходиться суперник. Одна справа, коли суперник повністю відійшов на свою половину в оборону, поставивши автобус в штрафному майданчику, тоді так, рухаємо м"яч до останньої третини поля легко (а ось після вже проблеми). Але коли автобуса немає, а є активний супротив та пресинг, то Динамо досить важко проходить центральну частину поля. Остання серія матчів в єврокубках це показала. Показовим також є скільки реальних, т.н. 100% моментів створює команда. Дуже мало.
Ясно, що проблема з форвардами в Динамо сама по собі очевидна. Але я не впевнений, що умовний Довбик (а про такого форварда зараз Динамо лише мріє) замість Бєсєдіна змінив би загальний малюнок гри і ми б раптом на рівних стали грати з умовною Бенфікою. Проблеми системніші.
Paul, при взгляде снаружи - достаточно спорное утверждение. Да, брак ТТД большой, но показатель ли это кризиса физ подготовки - вопрос. Мы провели 44 атаки за игру, Днепр 39, но им этого хватило для трех мячей, как и Карабаху, а нам и для одного не хватило. ИМХО вопрос все же в качестве атакующей игры и исполнителей, нельзя сказать, что мы плохо двигаем мяч вперед и хуже снабжаем мячами игроков в последней трети, но вот дальше с обострением и реализацией в чужой штрафной - беда.