17 листопада 2022 14:54

"Інгулець" - "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Коли перемога не без нервів

Вибираючи стартовий склад на перенесений матч першого туру з "Інгульцем", головний тренер "Динамо" Мірча Луческу змушений був вдаватися до ротації. Зокрема, у стартовому складі з'явився хавбек Олександр Андрієвський, який замінив у опорній зоні дискваліфікованого капітана Сергія Сидорчука.

Водночас варто відзначити і появу на правому фланзі захисту поляка Томаша Кендзьори, якого останнім часом все рідше можна побачити на полі з перших хвилин, а також вихід Джастіна Лонвейка зліва в атаці, хоча всі звикли бачити нідерландського гравця в центрі поля.

Як і прогнозувалося, "Динамо" від початку зустрічі оволоділо ініціативою, взявши м'яч під свій контроль. Однак навіть за такої гри перший удар у матчі завдав саме "Інгулець", коли на 9-й хвилині зустрічі свою гармату вирішив перевірити Козак, але пробив набагато вище воріт.


На 14-й хвилині прямо на ворота Нещерета вивалився Кухарук. Кіпер "Динамо" вийшов на перехоплення, скоротивши кут обстрілу, і відбив удар з лінії воротарської. Кияни також намагалися атакувати, але воротам суперника не загрожували. Тим часом на жовтих картках було вже два гравці "Інгульця" - Козак та Ковальов.

Перший гарний момент у киян виник після стандарту. Циганков подав, Андрієвський пробив, проте у площину не влучив. На 30-й хвилині Коробенко у підкаті збив Буяльського у своєму штрафному майданчику. Монзуль показала кривднику Віталія жовту картку та призначила пенальті у ворота "Інгульця". Вирок арбітра впевнено виконав Циганков, розвівши м'яч та кіпера у різні боки.


Потім ударом із льоту Паламарчука потурбував Буяльський. Кіпер "Інгульця" не спав і з першої спроби накрив м'яч, пущений низом практично по центру воріт. Кияни продовжили діяти на підступах до володінь суперника, щоб забити вдруге та піти на перерву з більш комфортною перевагою.


І "Динамо" свого досягло. У компенсований до першого тайму час Лонвейк після навісу на лівий край штрафною головою скинув м'яч на хід Дубінчаку, той від лицьової лінії прострілив на Циганкова, якому залишалося з пари метром не схибити по воротах. Віктор не схибив, і рахунок став 2:0 на користь динамівців.


Щоправда, слід зазначити, що буквально перед цією приємною для вболівальників киян подією був гарний момент у "Інгульця". Кухарук намагався вибігти на побачення з Нещеретом, але воротар "Динамо" виявився першим на м'ячі та відвів загрозу.

На 51-й хвилині чудова можливість втретє засмутити Паламарчука мав Буяльський. Після виноса Нещерета Ванат виконав скидку головою на Віталія, той спробував технічно перекинути кіпера, що вийшов з воріт, але промахнувся.


Коли здавалося, що за підсумком Інгулець буде розгромлений, Сітало на 62-й хвилині відродив інтригу в матчі. Нападник скористався передачею з правого флангу і з лінії воротарського майданчика встиг проштовхнути м'яч у сітку. Кендзьора та Нещерет завадити йому не зуміли.

Щойно рахунок став слизьким, ігрова перевага "Динамо" поступово почала випаровуватися. Матч ставав нервовішим. "Інгулець" заробив дуже перспективний штрафний після фолу Забарного і навіть погрожував воротам киян, але Нещерет свою команду не підвів і впорався з ударом зі стандарту.


Збільшувати рахунок на користь киян міг Кулач, який вийшов на заміну. На 82-й хвилині форвард отримав передачу від Андрієвського до штрафного майданчика і з 12-ти метрів ударом з лівої спробував вразити дальній кут. М'яч пролетів в лічених сантиметрах від мети.


Не реалізував свої моменти і Забарний, який головою пробивав по воротах "Інгульця", і Гармаш - його удар у стрибку відбив Паламарчук. Втім, і двох голів вистачило киянам, щоб у підсумку здобути перемогу.