10 листопада 2022 16:58

"Динамо" - "Олександрія" 3:1. Звіт про матч. Третя перемога поспіль виводить киян на 5-е місце

Сьогодні на стадіоні імені Лобановського відбувся матч 12-го туру Прем'єр-ліги між "Динамо" та "Олександрією".


Після розгромної перемоги над "Чорноморцем" наставник "біло-синіх" провів невелику ротацію складу, яка насамперед торкнулася лінії оборони. Замість Попова, який не встиг відновитись після травми носа, вийшов Сирота. Караваєва на лівому фланзі захисту замінив Дубінчак. Залишився в запасі й Лонвейк. Його місце на полі посів Шепелєв.

Кияни розпочали зустріч із активного пресингу суперника з метою змусити його помилятися, але "Олександрія" витримала тиск з боку "біло-синіх" і сама почала будувати свої атаки. Хоча якоїсь небезпеки вони не несли.

На 10-й хвилині "Динамо" розіграло нехитру комбінацію та відкрило рахунок. Циганков отримав м'яч на правому фланзі, розкрутив Цурікова і від лицьової викотив круглого на лінію штрафного майданчика, куди набіг Буяльський і ударом у дотик розстріляв ближній кут воріт Білика.

Відразу кияни створили ще один момент. Циганков після розіграшу кутового навісив на ближню штангу, там виявився Ванат і головою намагався переправити м'яч у сітку, але кіпер "Олександрії" не дозволив Владиславу відзначитись.


Гості також забили. Калитвинцеву вдалося потужним ударом низом прошити Нещерета, щоправда, через офсайд гол екс-динамівця скасували. Потім у штрафному олександрійців опинився Дубінчак, але пробив не зовсім вдало і м'яч без особливих проблем накрив Білик.

На 22-й хвилині "Динамо" втратило одразу два моменти поспіль, щоб забити. Спочатку Ванат майстерно пройшов у штрафному майданчику Бондаренка та Бабогло і прострілив на Буяльського, але удар Віталія з лінії воротарського заблокували. Далі Циганков чудово приклався з лівої - Білик у стрибку парирував постріл динамівця.

Через чотири хвилини Кендзьора виконав простріл із правого флангу на Ваната, той спробував пробити в дотик, проте воротар "Олександрії" встиг скоротити кут обстрілу та відбив м'яч на кутовий. Гра у киян йшла, а ось із реалізацією справи були не дуже, інакше до середини першого тайму у сітці воріт Білика могло побувати 3-4 м'ячі.

За таку марнотратність в атаці кияни мало не поплатилися. "Олександрія" до перерви встигла здійснити кілька небезпечних вилазок до володінь господарів, проте Нещерет впорався з ударом Ковальця, а спроби Калитвинцева та Цурікова зрівняти рахунок успіхiв не мали.

У другому таймі гра набула більш спокійного характеру, хоча продовжувала залишатися напруженою з огляду на слизький рахунок. Це підтвердив момент біля воріт Нещерета на 57-й хвилині. Після навісу з кутового був удар головою, і м'яч ледь не полетів у ворота. Потім двічі бив Авагімян, але в обох випадках не зміг пробити кіпера динамівців.


На 70-й хвилині Циганков впав у штрафному майданчику "Олександрії" - Віктора за футболку схопив Бабогло. Однак, замість того, щоб поставити явний пенальті, арбітр вирішив показати гравцеві "Динамо" жовту картку за симуляцію.


Втім, це не завадило "біло-синім" забити буквально у наступній атаці з гри. Циганков отримав передачу від Ваната і з лівого краю штрафного майданчика викотив м'яч під удар Лонвейку. Голландець, що підключився з глибини, з 12-ти метрів пробив якраз у дальній кут. 2:0.


На цьому гра не закінчилась. "Динамо" забило ще раз. На 89-й хвилині Шепелєв найсильнішим ударом з кута воротарського майданчика розстріляв дальню дев'ятку. Все, на що вистачило олександрійцiв – це на гол престижу. Екс-динамівець Шулянський, який вийшов на заміну, спочатку пройшов трьох гравців киян, а потім вдало зіграв на добиванні після удару Мустафаєва. Кияни перемагають та піднімаються на 5-е місце у турнірній таблиці.