6 листопада 2022 16:58
1

"Чорноморець" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Без шансів для аутсайдера

Після поразки у заключному для "Динамо" матчі в Лізі Європи на киян чекала зустріч в Одесі з аутсайдером Прем'єр-ліги в особі "Чорноморця", який замикав турнірну таблицю.


На гру з командою Григорчука "біло-сині" вийшли у суттєво зміненому складі порівняно з поєдинком зі стамбульцями. Так у воротах Нещерет замінив Бущана. На правому фланзі оборони Кендзьора змінив Тимчика, Караваєв Вівчаренка – на правому. Місце Шепелєва у центрі поля зайняв Лонвейк. Ванат вийшов на вістрі атаки, а Кабаєв на позиції лівого вінгера.

Початок зустрічі вийшов дещо повільним. Склалося враження, що командам потрібно було трохи розігрітися в не найтеплішу погоду, щоб показувати більш живий футбол. Через 7 хвилин можна було констатувати, що ігровою перевагою заволоділо "Динамо".

Кияни, як і личило фавориту зустрічі, активно пресингували одеситів та нав'язували опонентам боротьбу по всьому полю. Підопічні Григорчука багато часу проводили в обороні та в атаку практично не виходили.


Двічі воротам "Чорноморця" загрожував Циганков. З першим ударом Віктора впорався Непогодов, а другий пройшов повз площину. На 14-й хвилині перша ж вилазка одеситів завершилася найнебезпечнішим моментом біля воріт Нещерета. Брагару з меж штрафного майданчика намагався закрутити м'яч під дальню штангу, але схибив.

Далі Ваната по зоні правого інсайду вивели віч-на-віч із Непогодовим. Владислав підпрацював м'яч під ліву та пробив, проте кіпер "Чорноморця" виставив ногу та відвів загрозу. На 19-й хвилині нагадав про себе Лонвейк. Голландець намагався виправити свою помилку за допомогою фолу і отримав жовту картку.


На 24-й хвилині арбітр призначив у ворота одеситів пенальті. Циганков вривався у штрафний майданчик суперника і був не за правилами зупинений екс-динамівцем Селіним. Удар із 11-метрової позначки виконав сам Віктор і потужним ударом не залишив шансів Непогодову.


Але одесити явно не збиралися здаватися заздалегідь і створили ще один небезпечний момент. Кузик із правого флангу виконав навіс на Гладкого, колишній форвард "Динамо" пробив головою та послав м'яч над поперечиною.


Останні 10 хвилин першого тайму вийшли небагатими на події. Цей відрізок ознаменувався великою кількістю боротьби, під час якої дісталося Попову. За підсумками продовжити гру Денис не зміг і після перерви замість нього на поле вийшов Сирота. Також Гармаш замінив Кабаєва.

На початку другого тайму кияни подвоїли свою перевагу в рахунку. Буяльський хитро обігрався з Циганковим, вбіг у штрафний майданчик і ударом у дальній кут змусив капітулювати Непогодова. Вийшло досить видовищно та ефектно. А головне – ефективно.


У відповідь одесити створили ще кілька моментів біля воріт Нещерета, один з яких навіть можна було б назвати небезпечним. Після навісу з кутового чи то від динамівця, чи то від гравця "Чорноморця" м'яч пролетів поряд із ближнім кутом.


Далі нічого особливо цікавого на полі не відбувалося. "Динамо" почало грати за рахунком, що влаштовує його, в спробах по можливості його збільшити, а "Чорноморець" ніяк не міг переламати хід поєдинку на свою користь. На 78-й хвилині після навісу зі штрафного м'яч від Сироти зрикошетив у ворота Непогодова, але кіпер господарів встиг зреагувати.


На 80-й хвилині трохи ігрового часу отримав Перріс. Ямайський легіонер "біло-синіх" замінив Сидорчука, щоправда, нічим запам'ятатися не встиг. У компенсований час Ванат заробив пенальті і сам його реалізував, поставивши жирну крапку в матчі. Кияни громять аутсайдера та продовжують покращувати своє турнірне становище. Віктор Циганков тим часом відсвяткував ювілей, провівши 150-й матч за "біло-синіх" у Прем'єр-лізі, а Віталій Буяльський зміцнив своє лідерство серед найкращих бомбардирів першості, забивши 8-й гол.

Наконец-то уверенная победа. Понравился Лонвейк. Во всяком случае на фоне Черноморца :-)