30 жовтня 2022 18:58
3

"Динамо" – "Кривбас" 3:1. Звіт про матч. Команда Вернидуба переможена на "Арені Львів"

Після нічиєї з АЕКом, яка завершила єврокубковий шлях "Динамо", кияни у 10-му турі Прем'єр-ліги зустрічалися на "Арені Львів" із "Кривбасом".


У порівнянні з поєдинком на Кіпрі у стартовому складі команди Луческу відбулося три зміни. Замість Вівчаренка на лівому фланзі захисту вийшов Караваєв, Попов замінив Сироту, Гармаш – Шепелєва.


Лонвейк, який добре проявив себе у грі з "Ворсклою", залишився в запасі. Потрапив у заявку на матч і Бущан, який відновився від травми. Ймовірно, незабаром Георгій повернеться у ворота, а поки місце в них зайняв Нещерет.


Гості активно розпочали зустріч і пішли вперед великими силами, чинячи тиск на оборону "Динамо" біля штрафного майданчика. "Біло-сині" відбилися від стартового наскоку суперника і провели свою атаку, яка завершилася неточним ударом Гармаша з дальньої дистанції.

На 7-й хвилині криворіжці ледь не повели у рахунку. Татаркова вивели на ударну позицію, стався постріл з 20-ти метрів у напрямку дальньої дев'ятки воріт Нещерета, проте круглий зачепив Попова і розминувся з цiлью.

Далі гра вирівнялася, але сторони продовжували обмінюватися гострими напівмоментами. Так Тимчик вирішив на удачу пробити метрів із 30-ти. Удар захисника "Динамо" вийшов сильним та вкрай неточним.


Вперед кияни вийшли на 20-й хвилині. Ванат отримав м'яч неподалік штрафного майданчика "Кривбасу", фінтами розгойдав Ловрича і потужним пострілом з правої розстріляв Сарнавського.

Через 2 хвилини "біло-сині" подвоїли свою перевагу, скориставшись провалом криворіжців у захисті. Буяльський обігрався з Ванатом і з забійної позиції вразив дальній кут без шансів для кіпера.


Юрій Вернидуб, який перебував у шоці від того, що сталося, вирішив зробити першу заміну, не чекаючи перерви. На 35-й хвилині Татарков поступився місцем на полі Корабліну. Здавалося, що з болючого нокдауну криворіжці в першому таймі так і не вийдуть, але...


Вже в компенсований арбітром час "Динамо" пропустило гол у роздягальню. Якимець скористався закиданням з правого флангу, прострілив від лицьової лінії на лінію воротарської, куди набіг Дебелко і ударом у дотик відіграв один м'яч.

На початку другого тайму у "Кривбаса" знову пройшов закид вперед з глибини поля, далi була скидка на Дебелка, який не зміг пробити Нещерета, що вчасно скоротив кут обстрілу. Кияни відповіли ударом Гармаша з-за меж штрафного майданчика - Сарнавський дотягнувся до м'яча і відбив його на кутовий.

На 57-й хвилині зустрічі арбітр призначив у ворота пенальті. Дибанга заплів ноги Циганкову. Виконувати вирок арбітра підійшов сам постраждалий, проте не зміг переграти Сарнавського, який зреагував ще й на добивання від Тимчика з гострого кута.

Втім, радість криворіжців була недовгою. За хвилину рахунок все ж таки став 3:1 на користь "біло-синіх". Караваєв з лівого флангу віддав передачу на Ваната, Владислав дотепно пропустив м'яч на Буяльського, попутно потягнувши за собою захисника, і Віталій без перешкод відправив круглого в сітку.


На 68-й хвилині "Кривбас" мав чудову нагоду знову скоротити відрив у рахунку. Дебелко виграв верхову боротьбу у Попова і головою замикав навіс із кутового. На допомогу киянам прийшла стiйка, тодi як Нещерет до м'яча не дотягувався. Потім бив Микитишин – поряд зі штангою.


Кінцівка матчу була за "Динамо". Кияни вирішили, що в даному випадку найкращий захист – це атака і не давали гостям можливості якихось надій на відіграш. Могли забивати Циганков та Вівчаренко, проте їхні удари в останній момент блокувалися захисниками. "Біло-сині" перемагають із рахунком 3:1.

Вся команда разобрана... На некоторых игроков просто больно смотреть. Цыганков вообще неузнаваемый. Да и многие тоже. Я бы сказал большинство. Остаётся ждать когда эта часть сезона наконец закончится. Уже ясно, что до весны лучше не будет.