9 жовтня 2022 20:12
1

"Динамо" – "Рух" 3:0. Звіт про матч. Впевнений розгром

Після болючоої та прикрої поразки від "Ренна" в Лізі Європи "Динамо" мало грати проти "Руху" у Львові.


Луческу провів три заміни у стартовому складі, і всі три відбулися у захисті. З перших хвилин на поле вийшли Тимчик, Сирота та Вівчаренко. Кендзьора, Попов і Дубінчак, які грали у Франції, залишилися в запасі.


Початок зустрічі вийшов небагатим на події. Кияни часто помилялися при атакуючих діях на половині поля суперника, а "Рух" заробив два кутових, але до успіху потенційно небезпечні стандарти у виконанні львів'ян не призвели.


На 10-й хвилині "Динамо" розіграло нехитру комбінацію, що завершилася зкидкою Буялького під удар Циганкову, який з лінії штрафного майданчика пробив вище воріт Паньківа. Відразу після цього Віталій отримав по ногах від Дідика - динамівець уникнув травмы, а опонент жовтої картки.

Перший небезпечний момент у матчі стався на 17-й хвилині. Таллес отримав передачу до штрафного майданчика, прибрав зі свого шляху Забарного і пробив низом. Бойко удар бразильця відбив перед собою, проте на добиванні нікого не було.

Далі команди обмінялися напівмоментами після стандартів. Штрафний у виконанні "Руху" призвів до того, що Довгий, який намагався замкнути подачу на дальню штангу, опинився в офсайді, а штрафний киян увінчався ударом Циганкова в руки Паньківу.


Декілька разів гравці "Динамо" намагалися загрожувати воротам "Руху" після підходів до володінь кіпера львів'ян. Щоправда, всі удари "біло-синіх" припадали захисникам, які вишиковувалися справжнім блоком перед воротами Паньківа.


Ближче до кінця першого тайму динамівці практично закрили суперника у штрафному майданчику і незадовго до перерви таки зламали оборону "Руху". Вівчаренко виконав навіс з лівого флангу, Паньків, намагаючись перервати подачу захисника киян, скинув м'яч прямо на ногу Буяльському, якому не важко було розстріляти порожній кут. 1:0.

На 45-й хвилині львів'яни могли забити у відповідь. Бойчука вивели віч-на-віч з Бойком, але воротар "Динамо" виграв ближню дуель у гравця "Руха". Відразу після цього страж воріт "біло-синіх" невдало приземлився на ногу, ловлячи м'яч під поперечиною. У результаті Бойко вийшов на другий тайм, але гру все ж таки продовжити не зміг і на 53-й хвилині був замінений на Нещерета.


Майже одразу молодого кіпера "Динамо" на пильність перевірив Бойчук, скориставшись помилкою Бесєдіна. Руслан не підвів. А на 60-й хвилині рахунок став 2:0 на користь "біло-синіх". Після подачі Циганкова з правого флангу Бєсєдін пробив у захисника, м'яч відскочив на Буяльського, який знову опинився у потрібний час у потрібному місці та майстерно зіграв на добиванні.


Відразу виник забійний момент у "Руху". Бойчук міг практично впритул розстрілювати Нещерета, але якимось чином навіть не влучив у площину. Були шанси довести рахунок до розгромного і у "Динамо". Циганков з вигідної позиції пробив вище поперечини, а удар Гармаша на стрічці прийняв на себе захисник "Руху".


На 80-й хвилині було повідомлено про повітряну тривогу, і команди вирушили в укриття. Вимушена перерва тривала майже годину, після чого гравці "Динамо" і "Рух" повернулися на поле дограти час, що залишився. Щойно гра відновилася, як Тимчик найпотужнішим пострілом з-за меж штрафного майданчика вбив м'яч під поперечину без шансів для Паньківа і тим самим встановив остаточний рахунок у матчі - 3:0 на користь "Динамо".

К сожалению счёт на табло не отражает реальную картину на поле. Динамо все ещё не в форме. Ощущение, что играет не то, что не основной состав, а вообще ветеранская команда. Думаю я не один кому уже сейчас хочется, чтобы этот сезон поскорее закончился...