3 вересня 2022 14:58
2

"Зоря" - "Динамо" 3:2. Звіт про матч. І знову холодний душ для киян

Після болючої поразки від СК "Дніпро-1" у Львові "Динамо" у 3-му турі чемпіонату України зустрічалося із "Зорею" на стадіоні імені Лобановського.


Програш дніпрянам спричинив цілу низку змін у стартовому складі динамівців. Насамперед слід відзначити дебют Кабаєва, який вийшов на позиції лівого вінгера. Також з перших хвилин на полі з'явилися Кендзьора, Сирота, який замінив травмованого Попова, Андрієвський та Ванат. А ось Сидорчук, Шапаренко та Бєсєдін залишилися в запасі.

Динамівцям вдалося вразити ворота суперника вже на 4-й хвилині. Караваєв скористався передачею Буяльського і зблизька відправив м'яч у сітку. На жаль, гол зарахований не був через офсайд.

А ось "Зоря" буквально за три хвилини забила без порушення правил. Колишній форвард "Динамо" Назарій Русин вирішив пробити з-за меж штрафного майданчика і не помилився. М'яч зрикошетив від Кендзьори і опинився у воротах Бущана. Цікаво, що гол Назарій святкувати не став.


Після такого динамічного початку зустрічі гра перейшла у спокійніше русло. "Біло-сині" намагалися намацати слабкі місця в обороні луганчан, а ті, у свою чергу, тримали захисні редути і за можливості виходили в контратаки.

У такій ситуації на допомогу "Динамо" могли прийти стандарти, проте ні після кутових, ні після штрафних у виконанні підопічних Луческу загроз воротам Мацапури не виникало. Тільки на 32-й хвилині Кабаєву вдалося потривожити кіпера "Зорі", який без особливих проблем упорався з ударом динамівця.


Луганці ж реалізували одну зі своїх нечисленних атак. Чурко виконав навіс з лівого флангу до штрафного майданчика "Динамо", де опинився забутий захисниками Мішньов і ударом з льоту розстріляв дальній кут воріт Бущана. Наприкінці першого тайму кияни мало не пропустили третій м'яч. Русин втік від Кендзьори і вийшов на побачення з кіпером Бущаном, але пробив повз площину.


У перерві Луческу провів потрійну заміну. Шапаренко вийшов замість Шепелєва, Сидорчук змінив Андрієвського, а Кендзьора поступився місцем на полі Гармашу. На позицію поляка відійшов Караваєв. На 47-й хвилині Кабаєв міг скорочувати рахунок, але з лінії воротарського примудрився пробити повз ворота.

Те, що не вдалося новачкові "Динамо", вдалося Ванату. На 49-й хвилині Буяльський із гострого кута викотив м'яч на форварда "Динамо", якому залишалося лише підставити ногу. Так рахунок став 2:1 і ймовірність камбека киян зросла.


Гол помітно підбадьорив динамівців, які стали діяти в атаці набагато агресивніше. Так зрівнювати рахунок міг Забарний, але замикаючи навіс із правого флангу, головою пробив повз дальнiй кут.

На 68-й хвилині своїй колишній команді вирішив "допомогти" Вантух. Екс-динамівець отримав другу жовту картку та залишив "Зорю" у меншості. Тим несподіванішим став третій гол луганчан. Русин асистував на орендованого у київського клубу Бражка, який виграв боротьбу у Сидорчука, прибрав на замаху Забарного і потужним ударом під поперечину не залишив шансів Бущану.

Незважаючи на чисельну перевагу "Динамо", луганчани могли забивати вчетверте. Бущан відбив щільний постріл від Чурко, а Крістіан, який опинився на добиванні, не влучив по порожніх воротах.

На 83-й хвилині у киян знову з'явилася надія щонайменше на відіграш. Після розіграшу кутового Буяльський чудово приклався по м'ячу практично з лінії штрафного майданчика, вколотивши круглого якраз у ближній кут воріт Мацапури. Але врятуватися від поразки у "біло-синіх" не вийшло. "Динамо" зазнає другої поспіль поразки у чемпіонаті України.

"Фаворити чемпiонату" з перших матчiв почали св'яткувати чемпiонство.Iнстасамцi,повелителi тату салонiв вчергове показали свою "майстрнiсть".Вийшли,вiдбули номер i вчерговий раз спаплюжили та осоромили ЧЕСТЬ СЛАВЕТНОГО КЛУБУ.Позорнiки!!!