17 серпня 2022 23:54

"Динамо" – "Бенфіка" 0:2. Звіт про матч. Дива у Лодзі не сталося

Після того, як "Динамо" пройшло "Фенербахче" та "Штурм" у кваліфікації Ліги чемпіонів, для виходу до групового етапу турніру киянам залишилося пройти останній бар'єр в особі "Бенфіки". Перший матч із лісабонцами наша команда проводила у польському Лодзі.


Порівняно з переможною грою проти "Штурму" стартовий склад динамівців зазнав певних змін. Замість дискваліфікованого Сидорчука в опорній зоні вийшов Андрієвський, а Денис Попов, який повернувся в обойму, замінив в основі Олександра Сироту. На решті позицій перестановок не відбулося.


Перша загроза воротам Бущана виникла на 3-й хвилині. Гонсалу Рамуш отримав м'яч у штрафному майданчику "Динамо", обробив круглого і спробував пробити в ближній кут, але під тиском захисника в ціль не влучив. Епізод вийшов не таким небезпечним, скiльки неприємним.


А ось уже наступна атака "Бенфіки" вийшла гольовою. Жоау Маріу викотив м'яч під удар Жілберто, і бразилець потужним ударом між ніг Шепелєву практично з лінії штрафного майданчика прошив Бущана. Георгій хоч і кінчиками пальців дотягнувся до м'яча, але врятувати команду не зумів. Так на 9-й хвилині зустрічі рахунок став 1:0 на користь гостей.


Динамівці одразу ж відповіли своїм випадом. Циганков фірмовим ударом із лівої намагався закрутити м'яч у дальній кут воріт Влаходімоса, проте грецький кіпер лісабонців зреагував на постріл динамівця.


Незважаючи на швидкий гол, ігрової переваги як такої "Бенфіка" не мала. Хоча напередодні зустрічі багато експертів записували португальців у явнi фаворити протистояння. Насправді ж суперник не виглядав таким непрохідним. На 34-й хвилині це ледь не підтвердив Циганков, після крученого удару якого м'яч пролетів в сантиметрах від дальньої дев'ятки.


На жаль, далі спрацювало правило: не забиваєш ти, забивають тобі. Причому не обійшлося без грубої помилки динамівців на своїй половині поля. Циганков віддав необачну передачу назад, м'яч був перехоплений і доставлений до штрафного майданчика Рамушу. Форвард "Бенфіки" легко розстріляв залишеного напризволяще Бущана.

У другому таймі португальці намагалися грати за рахунком, що влаштовував їх, приділяючи більше уваги обороні, ніж атаці, хоча за першої ж можливості виходили в контратаки. Так, Нерес щільним ударом потривожив Бущана, а Рафа Сілва мало не вибіг на побачення з кіпером киян.


"Динамо", у свою чергу, у нападі виглядало не виразно і якихось надскладних завдань захисникам лісабонців не ставило. Якщо до перерви кияни створили пару моментів завдяки індивідуальним діям Циганкова, то після виходу з роздягальні зник на полi і Віктор. У підсумку на 64-й хвилині замість нього вийшов Караваєв, у якого майже відразу був момент, але надійно зіграв Влаходімос.

На 72-й хвилині Луческу вирішив зняти з гри Бєсєдіна та Шепелєва. Їх замінили Ванат та Царенко відповідно. Для молодого Антона це став дебют за першу команду "Динамо" на офіційному рівні. Тим часом гра поступово почала добігати кінця, а можливостей змінити рахунок на табло у киян, як і раніше, не було. Майже всі підходи "біло-синіх" до штрафного майданчика суперника закінчувалися втратою м'яча.


Потурбувати Влаходімоса нарешті на 82-й хвилині знову вдалося Караваєву. Олександр пробивав з лівої ноги, м'яч зачепив Отаменді та полетів у район дальнього кута, проте воротар "Бенфіки" в ефектному стрибку відвів загрозу. У підсумку лісабонці довели матч до перемоги у першому матчі плей-офф раунду та зробили шанси "Динамо" на вихід до групового етапу Ліги чемпіонів мінімальними.