8 червня 2022 23:47
1

Ірландія – Україна 0:1. Звіт про матч. Успішна перевірка боєм найближчого резерву

У 1-му турі групового етапу Ліги націй збірна України в Дубліні зустрічалася з Ірландією.

Як і передбачалося, у стартовому складі жовто-синіх на гру з ірландцями, за винятком Миколенка, ми не побачили жодного гравця, який виходив з перших хвилин на матчі з Шотландією та Уельсом.


Місце у воротах Петраков довірив Луніну. Трійку центральних захисників склали Попов, Бондар та Сирота, а Качараба з Миколенком виступили в ролі латералей.


У центрі півзахисту вийшли динамівці Сидорчук та Шапаренко. Правим вінгером у розстановці України став Зубков, лівим – Мудрик. На вістря атаки з'явився Довбик.


Початок зустрічі ознаменувався тиском з боку господарів на оборону українців, яка через свою не найкращу зіграність припускалася незначних помилок.


На 10-й хвилині відбувся перший удар по воротах Луніна. Найт приклався по м'ячу з 25 метрів, проте Андрій довів, що не заіржавів на лаві запасних "Реала" і перевiв круглого на кутовий.


Збірна України, в свою чергу, воліла діяти на контратаках. Зокрема, двічі на ударну позицію вибігав швидконогий Мудрик, але обидва рази бив неточно. Загалом українці протягом першого тайму виглядали цікавіше за Ірландію, щоправда, по-справжньому гольових моментів не мали.


На 38-й хвилині жовто-сині таки вразили ворота Келлехера. Та ще й як! З-за меж штрафного майданчика Качараба ударом з льоту вбив круглого в дальню дев'ятку, але, на жаль, красень-гол не зарахували через офсайд у Довбика, який робив передачу на Тараса.


На другу половину зустрічі Петраков вирішив випустити Циганкова, який замінив Зубкова. Як виявилося, не дарма. Через дві хвилини після виходу на поле Віктор відкрив рахунок у матчі. Динамівець виконав подачу зі штрафного з правого флангу, і м'яч, не зачепивши нікого з гравців, шпурнув у сітку.


Гол лише підбурив жовто-синіх, які не збиралися зупинятися на досягнутому, але за підсумком обмежувалися лише напівмоментами. Підопічним Петракова не вистачало завершального удару.


Ірландці намагалися огризатися, але на досить прямолінійних господарях позначалася нестача індивідуальної майстерності. Доказом цього став кострубатий удар Даффі з забійної позиції. Захисник банально махнув ногою повз м'яч.


На 79-й хвилині Даффі показав, що на другому поверсі він грає набагато краще. Після навісу з правого флангу ірландець бив головою, проте Лунін кінчиками пальців зумів перевести м'яч у перекладину. Небезпечно бив Каллен, пославши м'яч поруч із далекою дев'яткою наших воріт.


Кінцівка зустрічі вийшла досить тривожною, враховуючи те, скільки разів господарі подавали до штрафного майданчика жовто-синіх, але, на щастя, особливого успіху не мали. А ось Циганков міг робити рахунок 2:0, якби рикошетом від захисника не пробив у перекладину. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу команди Петракова.

Ну що сказати?
Зубков продовжує бути пасажиром.
Мудрик сьогодні навіть не нуль, а минус один.
Сподобався Попов, Сирота не дуже, але краще за Бондаря.
Качараба - красень.
Лунін - впевнено.
Шапа - на рівні, особливо в кінці, як і Миколенко.
Сидорчук - нормально.
Караваев наче і не виходив)
Довбик не дуже, навіть погано, а міняти немає ким. Ну так улюбленець тренера Сікан, але ж він до рівня головної команди не дотягує. Бес та Гармаш сильніші.
Ігнатенко каші не зіпсував.
Ну і Вітя - джокер.
Всіх з перемогою.