4 грудня 2021 15:53
2

"Верес" - "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Комфортна перемога у некомфортних умовах

Виїзд динамівських команд на календарні поєдинки з "Вересом" вийшов дуже напруженим і проблематичним. Спочатку напередодні скасували зустріч команд у першості U-19, бо стадіон був абсолютно не готовий до гри у футбол. А за кілька годин до матчу основних команд почала з'являтися інформація, що не все так добре і з газоном на арені "Авангард" у Луцьку.


Представники клубів кілька разів збиралися на наради. Зрештою, за півгодини до початку головна арбітриня сьогоднішнього протистояння Катерина Монзуль підтвердила, що стартовий свисток буде. Незважаючи на те, що поле було твердим і жорстким. Але на сонці газон все ж трішки відтав.


На традиційному вітанні тренерів Мірча Луческу кілька разів вказав своєму візаві Юрію Вірту на один момент. "Головне - без травм", - таким було висловлювання наставника "Динамо". Він ніби щось передчував, адже вже на стартових хвилинах болісний удар у ногу отримав Буяльський. Панасенко за цей фол отримав попередження, а Віталій, попри біль, встав і продовжив гру.


Футболісти "Вересу", звичайно ж, були заведеними і діяли жорстко у відборах. При цьому сказати, що "Динамо" сильно переважало суперника та володіло тотальною ініціативою язик не повертається. Було у киян кілька кутових поспіль, але першого удару у площину воріт завдали саме господарі. Бущан спокійно забрав несильний удар Мірошника.


А на 21-й хвилині "Динамо" відкрило рахунок. Можна сказати, що це відбулося навіть неочікувано. Сидорчук віддав пас вперед на Вербича, Беньямін скинув убік на Циганкова, який майже відразу ж повернув м'яч словенцю. І тут Вербич прийняв несподіване рішення - пробив на виконання у кут з-за меж штрафного майданчика. Воротар зі стрибком запізнився. Та і сам удар вийшов "більярдним".


Гра і надалі тривала без особливих нагод для взяття воріт. Поки під кінець тайму Вербич не отримав чудову нагоду оформити дубль. Проте, вийшовши віч-на-віч з Когутом, Беньямін програв дуель голкіперу. Також можна пригадати неточні удари Гармаша та Сидорчука. Більше біля воріт "Вересу" "Динамо" нічого не створило у першій половині.


Натомість, господарі мали чудовий момент на останній хвилині тайму. Захисники втратили Нємчанінова під час подачі зі штрафного майданчика, але той з кількох метрів пробив вище воріт. Щоправда, У цьому епізоді був піднятий прапорець - офсайд. Однак осад, як то кажуть, від таких дій динамівців залишився. Особливо перед свистком на перерву.


Друга 45-хвилинка почалася з фолу проти Гармаша у межах карного майданчику. З першої спроби Циганков переграв Когута з 11-метрової позначки. Однак, хтось з футболістів вбіг у штрафний майданчик до удару, і Монзуль сказала перебити. На другу спробу нервів у Віктора не вистачило - удар над поперечиною. Зірвався у цей момент і тренерський штаб "Динамо", а Вукоєвичу навіть була показана червона картка.


Як би там не було, а рахунок так і залишився 1:0. Проте ненадовго. За проміжок часу з 60-ої до 65-ої доля зустрічі була вирішена. Спочатку дубль після передачі Шапаренка оформив Вербич, пробивши з кількох метрів у ближній кут воріт Когута, а потім Гармаш скористався грубою помилкою захисника, відібрав м'яч і викотив під удар зовсім вільному Циганкову. І вже впевнена перевага у три голи - 3:0!


Зрозуміло, що динамівці не особливо поспішали йти вперед великими силами, отримавши таку перевагу. Все-таки попереду матч Ліги чемпіонів з "Бенфікою", де потрібно буде поборотися за престиж клубу. Не обійшлося без огріхів і у захисті. В одному з епізодів оборонці дали пробити Дахновському. І добре, що він не зовсім вдало влучив по м'ячу, тому що тоді би Бущану було дуже важко зреагувати.


За кілька хвилин до фінального свистка з поля був вилучений Нємчанінов. За фол останньої надії проти Караваєва. Але "Динамо" вже не збиралося і не хотіло добивати "Верес". У підсумку - перемога 3:0. І кияни знову порівнялися із "Шахтарем". Гірники значаться вище у таблиці тільки тому, що забили на один гол більше - різниця м'ячів 47-9 проти 46-8.

с победой! конечно, не без оснований, все хвалят Беню, а мне очень сегодня понравился Кум...самое главное, что его отличает от наших нападающих, он не боится взять на себя инициативу и решать
Вербич сегодня монстр! С левой забил, с правой забил, прессинговал, отбирал. Красава!!