24 жовтня 2021 18:59
6

"Динамо" - СК "Дніпро-1" 2:0. Звіт про матч. Коли заміни Луческу вирішують результат матчу

Поєдинок проти СК "Дніпро-1" прихильники київського "Динамо" очікували з деякими побоюваннями. Справа у тому, що "біло-сині" в останніх восьми зустрічах здобули лише три перемоги і тричі програли. Щоправда, за цей час динамівці провели три матчі у Лізі чемпіонів, через що і така негативна статистика у підопічних Мірчі Луческу.


Водночас, "Дніпро-1" за таку ж кількість ігор здобув шість звитяг і двічі поступився. Але всі ці матчі дніпряни провели в УПЛ. Такий успішний відтинок у чемпіонаті підняв команду Ігоря Йовічевича аж на четверте місце у турнірній таблиці. А у разі успішного підсумку у Києві, "спортклубівці" могли випередити "Ворсклу" та вийти на третю сходинку.


Луческу здивував стартовим складом. Він залишив у запасі Сидорчука, Шапаренка, де Пену, Сироту та Гармаша. А Супряга взагалі не потрапив в заявку, нібито через ушкодження. Натомість, у старті вийшли і Тимчик, і Кендзьора (поляк - у центрі захисті), Шепелєв, Андрієвський, Вітінью та Рамірес на вістрі атаки. Венесуелець отримав свій шанс після того, як перехворів коронавірусом.


Дніпряни почали матч досить активно. У певний момент вони навіть всією командою, за винятком голкіпера, опинилися на половині поля "Динамо". Однак такий стартовий міні-натиск тривав недовго. Після того, як кияни вибігли у дві швидкі контратаки, гості все ж опустилися ближче до власних воріт. Загалом же, перші хвилини команди провели без гострих моментів. Можна лише пригадати неточний удар головою Вітінью.


А от на 17-й хвилині "Дніпро-1" цілком міг відкрити рахунок. Кендзьора не зовсім вдало вибив м'яч після навісної передачі, на підбиранні першим виявився Ярмолюк, який прокинув м'яч повз Забарного, на швидкості за рахунок позиції випередив Іллю, проте з гострого кута з лівої ноги не влучив у площину воріт. За кілька хвилин відповіло і "Динамо". Це Рамірес прибрав Логінова і намагався поцілити у дальній кут. На жаль, удар вийшов несильним і неточним.


На 21-й хвилині динамівці створили ще один небезпечний момент. Рамірес отримав пас з лівого флангу, обробив м'яч і метрів з 11-ти пробивав. Але Джурасек у підкаті заблокував спробу. Далі м'яч відлетів до Андрієвського, і вже Олександр добивав з 13-ти метрів. Кожокару у цьому епізоді правильно зробив, що залишився на місці, що і дозволило йому відбити удар долонями.


Варто зазначити, що Вітінью та Рамірес дуже старалися у першому таймі, але видно, що вони ще не призвичаїлися до гри киян. Було кілька моментів, коли цей дует міг зіграти на партнерів краще, ніж це у підсумку виходило. І бразилець, і венесуелець також часто брали ініціативу на себе, проте прицільно пробити чи втекти від оборонців у завершальній фазі атаки їм не вдавалося.


"Динамо" майже всі атаки намагалося завершити через центр, фланги були задіяні набагато менше. При цьому щільний захист дніпрян не помилявся і шансів господарям майже не давав, за винятком того моменту у середині таймі. Власне, перша половина так і закінчилася без забитих голів, тому після свистка на перерву подумалося, що все у цьому протистоянні може вирішити один єдиний точний удар.


Наставник киян був незадоволений таким перебігом подій, тому у перерві зробив відразу три заміни: Сидорчук, де Пена та Шапаренко вийшли замість Шепелєва, Вітінью та Андрієвського.


І можна говорити, що заміни майже відразу зробили свою справу. Динамівці відібрали м'яч у центрі поля, між собою обігралися Шапаренко, Буяльський і Сидорчук. І Сергій віддав довгу передачу на хід Циганкову. Віктор змістився з флангу, обіграв Нельсона і красивим обвідним ударом влучив точно у дальню "дев'ятку".


"Спортклубівці" миттєво відреагували на пропущений гол й активно побігли в атаку. Однак створити реальну загрозу біля володінь Бущана їм не вдалося. Так, було кілька спроб пробити з меж штрафного майданчика, з якими впоралися захисники. Також було падіння Лучкевича. Валерій після дотику з де Пеною завалився, тримаючись за горло. VAR довго переглядав цей епізод. Чесно кажучи, незрозуміло чому. Умисної відмашки від Карлоса і близько не було. Врешті-решт, пенальті арбітри не побачили, і гра продовжилася.


А на 71-й хвилині питання про переможця матчу було остаточно знято. Луческу знову вгадав із заміною, випустивши до цього Гармаша. Циганков прорвався правим флангом і викотив м'яч під удар Денису, який потужним ударом пробив і захисників, і воротаря (не без допомоги рикошету). І нехай хтось і далі стверджує, що Гармаш не заслужив виклик у збірну. Адже Денис елегантно відповідає своїм критикам забитими голами.


"Дніпро-1" знітився після другого пропущеного голу, і їхніх атак ми вже сьогодні не бачили. Натомість, кияни не зупинилися, а продовжували тиснути на ворота гостей. Яких після ударів Буяльського і Гармаша справді врятував Кожокару. Найактивнішим на полі був Циганков, який намагався записати у свій актив ще одну результативну дію. Але не вийшло.


Отож, перемога з рахунком 2:0, яка залишає "Динамо" на першому місці - перевага у три очки над "Шахтарем" залишається. А "Дніпро-1" поки так і не може грати на рівних з лідерами українського футболу. Спочатку дніпряни програли "Шахтарю" та "Зорі", а тепер і "Динамо" (ще був програш "Десні").

Всех с победой! После ЛЧ игры всегда тяжело даются. Тем более против Днепра - одной из сильных команд Украины на данный момент. Днепр Йовичевича очень нравится. Победа на классе.
С победой ! Игра не была лёгкой, но если честно, после второго забитого гола - мы были ближе к третьему, чем Днепр мог забить. Отмечу, что мы снова не пропускаем , у нас всего три пропущенных гола в двенадцати встречах, когда такое было ? Я понимаю, что многие недовольны нашей игрой в ЛЧ, но будем честны, мы не тянем этот уровень, Дед довел до определенного уровня, но невозможно прыгнуть выше головы, и сегодняшняя игра показала это, у нас даже для таких соперников - очень короткая лавка...это работа селекционной службы, пробовать не тянущих игроков, и брать более сильных игроков...если у нас лучший нападающий Кум, который и не нападающий то вовсе, а мы в межсезонье подписываем трёх форвардов, то естественно возникает вопрос, а за что получают деньги в этой службе?
Сховати
смит, Ну по Рамиресу вопрос открыт, то травма, то болел. Сегодня понравился,но видно, что он еще инородное тело. Надеюсь дальше будет лучше.
Сховати
Иван, пусть лучше будет инородное тело в этом хаосе, и пусть лучше под него перестраивают игру.
смит, меня больше расстраивает Витиньо. С одной стороны резкий парень, а с другой какой-то не всегда координированый.
Сховати
Ватель, да если честно, я тоже несильно от него в восторги, а если учесть, что там у нас могут сыграть: Вербич, де Пена , Антюх , Диало... Но, мне кажется, что его можно попробовать в центре , вместо Буя - там у нас фактически нет замены...в чем не откажешь ему, так в старание...