26 грудня 2023 16:30
4

Дружина заступника голови Офісу президента Шурми купила земельну ділянку в елітному передмісті Києва

Дружина заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми під час повномасштабної війни, влітку 2023 року, придбала земельну ділянку під Києвом.


Її вартість невідома, оскільки декларацію за цей рік Шурма ще не подавав, повідомляє проєкт bihus.info.


За даними журналістів, ця ділянка знаходиться за популярним серед українських еліт селищем Козин вздовж Дніпра, на ній розташований старий будинок, тож, імовірно, землю придбали під будівництво.


Як повідомлялося, за даними у декларації, заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма у 2022 році отримав за основним місцем роботи 415,6 тис. грн у вигляді зарплати.


Дружина Шурми минулого року отримала 79,78 тис. грн зарплати та 634,32 тис. грн доходу від підприємницької діяльності.


Ростиславу Шурмі належать три квартири у Києві (61,6 кв., 61,5 кв. та 90,3 кв. м) та земельна ділянка.


У його дружини є велика квартира у столиці площею 710,5 кв. м вартістю 73,3 мільйона гривень та ще одна менша (53,2 кв. м за 3 млн грн). Журналісти зясували, що ці елітні апартаменти розташовані у закритому ЖК преміум-класу на Печерську. Крім того, їй належить будинок, земельна ділянка та квартира в окупованому Донецьку.


У декларації також вказано, що дружина Шурми з 31 серпня 2022 року орендує будинок площею 421 кв. м у Німеччині та земельну ділянку.


При цьому у декларації зафіксовано, що родина Шурми позичила його брату Олегу Шурмі понад 210 млн грн (у тому числі 166,8 млн грн – сам Ростислав Шурма, а решту 43,44 млн грн – його дружина). У декларації за 2021 рік ця сума була більшою – 221,5 млн грн.


Фото: УНІАН

Зараз "мудрий український нарід" обурюється і переймається за амеріканців, яки вдруге можуть вибрати в президенти отбитого на всю голову фріка. Сами ж бо вибрали найкращого...
Сховати
Santos, "яки вдруге можуть вибрати в президенти отбитого на всю голову фріка"

мудрий американський нарід (с)
шаурму продавала
шаурму продавала