30 жовтня 2023 17:23
3

Вацко про вилучення Ваната: "Після матчу проконсультувався з трьома арбітрами. Усі були однозначними - Владислав "малював"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився про вилучення форварда "Динамо" Владислава Ваната у матчі з "Колосом".


- Луческу після матчу котить бочку на суддю. Чому він не подивився VAR перед тим, як видаляти Ваната. Мірча у своєму стилі маніпулює думками вболівальників. Чи він хоче перекласти відповідальність на суддю, чи банально не знає правил сучасного футболу. Коли дають жовту картку, VAR не дивляться. Луческу вважає, що там картки не було. Коли я дивився наживо, то мені здавалося, що там однозначна симуляція. При повільному повторі виник певний сумнів. Між Ванатом та захисником був контакт. Ємець відводив ногу убік і зачепив Владислава.


Щоб поставити собі крапку в цьому питанні, я вирішив скористатися опцією "Дзвінок другу". Після матчу проконсультувався із трьома арбітрами. Усі були однозначними – Ванат "малював". При цьому дуже сильно та помітно. Було дуже неприродне падіння. Там жовта без запитань. Так мені сказали спеціалісти. Виникає лише одне питання - чим думав Ванат, коли йшов на цей трюк, маючи жовту картку і знаючи, що наступний матч із "Шахтарем". І чого він збирався досягти, падаючи за межами штрафного? Що це? Характер чи відсутність досвіду?

Там був фол. А падіння дійсно було з дострибком у штрафну. Але фол там був. І тому ніякої жовтої не було.
Сховати
Можливо Ємець і зачепив Ваната. Але Ванат падав дуже ненатурально. За це і поплатився. Навіть я, жодною мірою не футбольний суддя, одразу зрозумів, що Ванат "малює" фол. Ось хто умів дуже натурально падати від найменшого контакту - це Мілевський. Просто валився, як підкошений, не задираючи ноги. І судді штрафні призначали справно. Ось зараз Артем без роботи, то нехай візьмуть його в Динамо, щоб навчив гравців, як правильно падати. Я це на повному серйозі пропоную.
Сховати
Africanda-S, Мілевський зараз не в тому стані, щоб тренувати. Тільки нещодавно з коми вийшов.