14 жовтня 2023 23:30
4

ЗМІ: Зеленський закликав журналістів не просувати тему корупції в Україні до перемоги

Фото - ua.depositphotos.com


Після виходу журналістського розслідування про завищені ціни на продукти для Міноборони (яйця за 17 грн за штуку) президент Володимир Зеленський непублічно закликав відомі медіа тимчасово не просувати тему корупції.


Однак ЗМІ не прийняли такі умови. Про це на конференції National Media Talk 2023, що проходила в Києві, розповіла головна редакторка ZN.UA Юлія Мостова.


Відповідаючи на запитання модератора, головного редактора медіадому NV Віталія Сича, про вплив української влади на свободу слова під час протистояння російській агресії, вона назвала цей випадок "малесенькою історією, де в краплі води відбивається світ".

Про зустріч Зеленського з журналістами в режимі офрек Мостовій переповіли колеги, бо саму її не запросили. Глава держави просив пресу не писати про корупцію.

"І ви знаєте що? В плані корупції ми би прийняли ці умови, якби президент збалансовано продовжив і сказав: "Я не хочу, щоб це явище роз'їдало наші тили, відбиваючись на спроможності нашого фронту. І тому, ось людина - Андрій Борисович Єрмак, інші люди, хто хочете.


Ось його телефон живий. Якщо у вас є аргументовані треки, факти, прийдіть, будь ласка, надайте цій людині, вона відразу візьме від вас слухавку. І дайте нам тиждень на реагування. Якщо за тиждень реагування не буде, друкуйте, показуйте, пишіть. Але дайте нам шанс виправитись", - сказала Мостова.


Натомість цієї пропозиції від Зеленського не було, констатувала вона.


"Він сказав: мовчіть до перемоги. Якщо будемо мовчати, ніякої перемоги не буде", - вважає головна редакторка ZN.UA.

Просто нужно перестать воровать
призываю зэ-грабителей -прекратить мародёрство ВСУ до конца войны
Вся ця влада...
Це вам за те, що не молитесь.
Сховати
Буковина, а ты один не справляешься?