29 квітня 2024 17:29

Йозуа Кімміх: "Коли я грав разом з Хабі Алонсо, то іноді бачив, як він розмовляв і поводив себе як тренер"

Футболіст «Баварії» Йозуа Кімміх поділився думками про тренера «Байєра» Хабі Алонсо та відповів на питання про можливу роботу тренером у майбутньому.


- Ви грали разом із Хабі Алонсо в мюнхенській «Баварії», а зараз він дуже успішний тренер у «Байєрі».


- Коли я грав разом з ним, іноді бачив, як він розмовляв і поводився як тренер. Це було дуже вражаюче. Він завжди знав свою позицію, а також позицію своїх товаришів по команді, і він завжди знав, де ти знаходишся і де тобі потрібно бути.


Він не тільки зосереджувався на позиціонуванні, але й добре розумівся на наших суперниках. Пам’ятаю, у грі проти Дортмунда, де тоді тренером був Томас Тухель, вони змінили чотирьох чи п’ятьох гравців, і Хабі першим повідомив нас, коли вони змінили свою тактику.


Він завжди був на крок попереду. Також було дивно, як він розмовляв зі мною, коли я був молодим гравцем.


- Ви бачите, як перейдете до тренерської роботи після того, як повісите бутси на цвях?


- Іноді так, іноді ні. Сидіти на лавці після того, як повісив бутси - може бути цікаво. Але, з іншого боку, може бути і привабливо порушити ритм, зробити щось зовсім інше.

Я сподіваюся, що попереду у мене ще довга кар’єра і я зможу подумати про це рішення через кілька років, - сказав Кімміх.


У цьому сезоні «Байєр» під керівництвом 42-річного іспанського фахівця перемогла у Бундеслізі та перервала 11-річну серію перемог «Баварії» у чемпіонаті Німеччини.


З 2015 по 2017 рік Йозуа Кімміх та Хабі Алонсо разом грали у складі «Баварії».