16 травня 2024 17:34

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Круто, що наздогнали "Динамо". Я за цим стежу"

Хавбек «Шахтаря» Тарас Степаненко визнав, що стежить за кількістю трофеїв у своєї команди та «Динамо». Вчора, вигравши Кубок України, «Шахтар» наздогнав киян за титулами в українських турнірах.


– Тарасе, за тиждень «Шахтар» здобуває два трофеї. Поділися своїми капітанськими емоціями.
– Це круто, що ми завоювали два трофеї! Це стовідсотковий показник цього сезону, тому дуже приємно, що ми завершуємо його з позитивними емоціями, і хлопці, які їдуть до збірної, зможуть відпочити, а ті, хто менше грали, зможуть в останніх двох турах пограти у футбол для себе. Адже працює вся команда, але не завжди всі грають, тому це важливо для хлопців, які менше грали. Завдання на сезон уже виконано, тепер можна трохи відпочити й готуватися до наступного.

– Від 2019 року «Шахтар» не вигравав Кубок. Було відчуття, що цей трофей поповнить колекцію «гірників»?
– Це 100 відсотків. Зрозуміло, що ми грали на перемогу, прийшли за золотими медалями і були готові до перемоги. Домінували в матчі та, я вважаю, повністю переграли суперника й заслужено перемогли.

– Особисто для тебе це восьма перемога в Кубку України. Що це для тебе означає?
– Що я потрапив до команди, яка завжди грає за перші місця. Дуже щасливий, що я тут і здобуваю трофеї з клубом. Це дуже важливо для мене. Але це не так легко: лише здається, що ось «Шахтар», тому не складно вигравати. Насправді дуже важко здобувати трофеї щороку, не втрачати мотивацію, йти вперед і тримати себе у формі незважаючи ні на що. Тому для мене це дуже-дуже важливо.

– Щодо трофеїв. У ЗМІ багато писали, що в разі перемоги в Кубку «Шахтар» зрівняється з «Динамо» саме за кількістю українських трофеїв. Ти слідкував за цією статистикою?
– Я так пригадую, що це другий раз, коли ми наздоганяємо «Динамо». Тоді трохи їх відпустили, а зараз знову наздогнали. Авжеж, про це пишуть, і я слідкую. Це дуже круто, коли «Шахтар» наздоганяє «Динамо» за трофеями, це подія історична для донецького клубу. Для того ми і працюємо, щоб бути командою номер один в Україні. І поки що в нас це виходить.


– Хочеться також запитати щодо матчу. Що можеш сказати про гру та який момент став ключовим?
– Гадаю, ми добре розібрали суперника, і він не показав нам нічого нового: як ми це обговорювали та відпрацьовували на тренуваннях, так усе і вийшло. У першому таймі вони мали один момент, коли один в один виходив, але коли ми забили перший гол, то все стало зрозуміло. Суперник грав у низькому блоці і більше розраховував на контратаки, тому, коли ми забили, їм стало набагато важче.

– Невід’ємна частина всіх наших перемог – уболівальники. Який твій капітанський меседж усім нашим «оранжево-чорним» уболівальникам?
– Маю сказати, що була справді дуже класна атмосфера, ми скучили за такою атмосферою, коли практично повний стадіон. Багато було вболівальників «Шахтаря», і я скажу їм тільки слова подяки за те, що прийшли і підтримали нас у такий важкий час. Думаю, це дуже важливо для хлопців, для команди, для клубу. Ми всі віримо в перемогу і віримо в те, що наступного сезону вже більше людей зможуть ходити на стадіони, вболівати, приходити з дітьми й отримувати емоції від футболу. Для нас це дуже важливо.