29 квітня 2024 17:01

Віктор ВАЦКО: "Ключовий момент у матчі з "Дніпром-1"? Енергетичне коло від Ярмоленка, його харизма і лідерські якості важливі для команди"

Коментатор і журналіст Віктор Вацко у програмі "Вацко on air" прокоментував поєдинок "Дніпро-1" - "Динамо" (1:2).


"До кого біг Ванат після голу у ворота "Дніпра-1"? Я йому написав і він відповів, що біг до своєї лави запасних, а Бущан подумав, що до лави "Дніпра-1" і зловив Влада.


Якщо говорити про матч "Дніпро-1" - "Динамо", а це був центральний матч туру. Це була дуже показова перемога з боку "Динамо". З точки зору якості футболу від динамівців, то погодьтесь, що важко назвати їхню гру сильною. Особливо враховуючи кадрову катастрофу у складі дніпрян, де на лаві запасних сиділа одна молодь. Я думаю, що для "Динамо" в цей період сезону головним стає психологічний фактор. "Динамо" відстає від "Шахтаря" на 4 очки і в команді розуміють, що будь-яка втрата очок опустить їхні шанси в боротьбі за чемпіонство до нуля. Тому проти "Дніпра-1" я бачив суцільний нерв.


Перший тайм - це навіть слова якісь важко підібрати. А коли перед перервою привезли гол в свої ворота, то це взагалі. Тим більше, що такий гол. Це не "Дніпро-1" щось створив, а це динамівці самі собі привезли. Було помітно, що Михавко контролює ситуацію, контролює Гуцуляка, але коли чомусь підбігав до тіє боротьби Попов, то Тарас виключився, бо подумав, що Попов ліквідує загрозу, а Денис пролетів повз м’яч. А Гуцуляк хитрий, він нікуди не пролетів, а забив, він витиснув максимум з моменту.


Знаєте, який далі в матчі був момент для мене ключовим? Це енергетичне коло "Динамо" перед другим таймом. Ми не чули, що там говорив Ярмоленко, але ми бачили з якими емоціями він це говорив і наскільки довго і переконливо він говорив. Чому переконливо? Зверніть увагу, як його слухали. Я ще одну галочку для себе поставив, наскільки харизма та лідерські якості Ярмоленка важливі для команди. Який в нього великий вплив на партнерів по команді.


В другому таймі "Динамо" було агресивним, зубатим, з колосальним бажанням атакувати і перевернути гру, навіть залишившись в меншості. І цей переможний гол Ваната на 90-й хвилині і реакція команди на цей гол - це було сильно. Я це назву одним словом - характер. А ще це глибина складу, бо гол створили Бражко і Ссупряга, які вийшли на заміну в другому таймі. Супряга здорово відкрився уникнувши офсайду і віддав класну й зрячу гольову Ванату на порожні ворота. Це була сильно комбінація з правильними діями Бражка, Супряги і Ваната. Це були важливі 3 очки для "Динамо", які залишають киян в чемпіонській боротьбі із "Шахтарем"