10 жовтня 2023 14:15
4

Комітет етики та чесної гри УАФ розпочав розслідування присутності гравців "Динамо" U-19 у караоке-барі під час комендантської години

Tribuna.com звернулася до Голови комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранке з приводу можливих санкцій щодо гравців «Динамо» U-19, які були присутні у столичному караоке-барі «Boho Safari» під час комендантської години.


Вони були помічені в сюжеті журналіста видання «Українська правда» Михайла Ткача, йдеться про Дмитра Кремчанина, Кирила Осипенка та Владислава Герича.


Баранка повідомив, що комітет етики та чесної гри УАФ розпочав розслідування, ситуація розглядається як явне порушення іміджу футболу.

Безумовно, футболісти покарання заслуговують. Але яким чином тут комітет етики і часної гри. Вони ж не під час матчу там були і чесної гри не порушили. Можливо, було б логічно взяти в них позапланово аналізи на різні препарати (можливо, вони там не тільки сік яблучний пили і вітамінами заїдали). Порушили, нехай відповідають в адміністративному порядку за порушення комендантської години. Якщо додатково передбачено покарання зі сторони клубу - це справа клубу. Трактовка як порушення іміджу футболу досить дивна. Тоді потрібно розглядати всі справи, типу ДТП з футболістами наприклад, це ж також порушення іміджу футболу. Чи затримання пяними всіх осіб, причетних до футболу. Це ж також порушення іміджу футболу.
Сховати
serg_max, Да, Шевчук - дай пописять подвердит.
serg_max, ДТП з футболістами чи затримання пяними підпадає під пункт 3.1.15 типового контракту "не допускати порушень норм моралі під час роботи і відпочинку, не вживати алкоголь і тютюн" і вже є приводом для санкційних дій зі сторони будь-якого клубу до гравця.

PS. Адмінам вибачення, не туди коментар пішов.
Сховати
Умник, Так я ж написав, якщо передбачено покарання зі сторони клубу - без питань. У мене питання, яким боком тут комітет етики і часної гри з формулюванням порушення іміджу футболу.