19 вересня 2023 22:50
3

У Польщі заявили про припинення допомоги українським біженцям наступного року

Польща, швидше за все, скоротить фінансову підтримку мільйонів українських біженців, яких вона приймає, заявив уряд країни.


Хоча уряд у Варшаві був одним із найзапекліших прихильників України, допомагаючи їй захиститися від вторгнення Росії, пропонуючи фінансову та військову допомогу та слугуючи воротами для західних поставок, зв'язки між двома країнами погіршуються напередодні виборів у Польщі, пише Bloomberg.


Підтримка біженців, яка включає в себе скасування вимог про проживання та надання дозволів на роботу, безкоштовний доступ до шкіл, медичного обслуговування та сімейних допомог, не буде продовжена в наступному році, повідомив телеканалу Polsat офіційний представник уряду Петро Мюллер.


"Ці правила просто перестануть діяти наступного року", - заявив Мюллер у понеділок. "Я думаю, що правила не будуть суттєво розширені".


За словами Анни Шмідт, заступника міністра сім'ї та соціальної політики, Польща витратила близько 2,4 мільярда злотих (550 мільйонів доларів) на виплати для українських сімей, які втекли до Польщі від війни.

а скільки грошей витратили наші співвітчизники на проживання у Польші? Скільки податків заплатили ті з них, хто працюють там?
Сховати
Akela, який відсоток працює? Чи секрет, що наші, і їх не мало, на жаль, тільки очікують "халяви", а ророьити нічого не хочуть. Не всі, Слава БОгу, але не мало.
Сховати
Буковина, працевлаштувалося вже більше 50%