24 серпня 2023 22:03
7

"Динамо" – "Бешикташ" 2:3. Ліга конференцій. Раунд плей-оф. Звіт про матч. Прикра поразка, попри гідну гру

Останнім бар’єром «Динамо» на шляху до групового етапу Ліги конференцій став турецький «Бешикташ». На жаль, перед першою зустріччю з цією командою київський колектив, вочевидь, зіштовхнувся з кадровою втратою – навіть до заявки через травму не потрапив вінгер Ярмоленко.


Наставник динамівців Мірча Луческу обрав більш-менш очікуваний склад. У воротах прогнозовано вийшов Бущан, на флангах оборони – Дубінчак та Тимчик, а в центрі захисту – Попов із Сиротою. У середині поля румунський керманич поставив звичний трикутник Сидорчук-Шапаренко-Буяльський, а на флангах атаки розташувалися Волошин та Караваєв, який і замінив у старті відсутнього Ярмоленка. Щодо вістря атаки, то там вийшов Ванат.


Кияни достатньо сміливо розпочали поєдинок і намагалися будувати свої атаки, використовуючи довгі закидання за спину центральним захисникам. Попри це, такий старт успіху не приніс – номінальні господарі запам’яталися лише неточним ударом Караваєва після подачі кутового.


На 14-й хвилині підопічні Мірчі Луческу діяли вже гостріше. Українці заробили штрафний удар неподалік штрафного майданчика «Бешикташа», який взявся виконувати Шапаренко: Микола викотив під удар Ванату, а той потужно пробив над поперечкою. Вже за 2 хвилини на ударній позиції міг опинитися Караваєв, однак Олександр не зумів приборкати м’яч після пасу Волошина.


На 20-й хвилині пощастило вже динамівцям. Після обрізки в центрі поля від Сидорчука турки організували контратаку, внаслідок якої Абубакар опинився на ударній позиції. На щастя, ефектно пробиваючи п’ятою, Венсан не зумів переграти Бущана – сейв від голкіпера.


Надалі гра дещо вирівнялася. На 32-й хвилині на дальній удар наважився Ванат – прямо в руки воротарю. За мить момент був у Абубакара, який вже готувався пробивати головою, але в останній момент Сирота відвів загрозу.


Зрештою, на 40-й хвилині у гостей з’явився чудовий шанс відкрити рахунок. Під час однієї з подач Попов зіграв рукою у власному штрафному майданчику, чим привіз пенальті. Виконувати 11-метровий удар взявся Абубакар, який розвів м’яч та Бущана по різних кутах і вивів «Бешикташ» уперед – 0:1. За такого рахунку команди і пішли на перерву.


2-й тайм гри «Динамо» розпочали активно, одразу ринувши в атаку. І, здавалося, дуже швидко це дало свій результат: на 48-й хвилині Дубінчак навісив у штрафний майданчик, Хаджиахметович невдало вибив головою прямо на ногу Караваєву, а Олександр потужним ударом вколотив м’яч у дальній кут. Однак після перевірки ВАР арбітр, на жаль, скасував взяття воріт угледівши офсайд на ранній стадії гольової атаки…


Активність підопічних Мірчі Луческу все ж конвертувалася в рахунок на табло. На 60-й хвилині Караваєв та Буяльський ефектно обігралися на правому фланзі, Олександр прострілив у центр на Шапаренка, а Микола з лінії штрафного майданчика розкішно пробив у дальню дев’ятку – 1:1.


Хай там як, радість динамівців тривала недовго. Адже на 64-й хвилині турки, заробивши стандарт, знову повели в рахунку: Коллі уникнув опіки Попова після подачі кутового і потужним ударом головою пробив повз Бущана – 1:2.


Проте відповідь київської команди на 2-й гол суперника була миттєвою. На 65-й хвилині Буяльський відкрився у карній зоні, отримав передачу, розвернувся і навісив на дальню стійку, а там Волошин успішно замкнув цю передачу і зрівняв рахунок – 2:2.


Відновивши паритет, динамівці не зупинилися. На 71-й хвилині була спроба від Ваната, який наважився на дальню пристрілку, але пробив комфортно для воротаря. На 75-й хвилині значно небезпечніше вже зі штрафного майданчика пробивав Тимчик, однак цього разу суперника врятував Гюнок.


«Бешикташ» свій момент теж знайшов. На 78-й хвилині Жедсон Фернандеш скористався невпевненою грою Сидорчука і Сироти, обікрав останнього і вирвався віч-на-віч з Бущаном – страж воріт «Динамо» здійснив ефектний сейв та врятував команду.


На 84-й хвилині «жовто-сині» (саме в таких кольорах грали кияни у цій грі) мали чудовий шанс вирвати перемогу. Внаслідок затяжної атаки, яку розігнав Сидорчук, на ударній позиції опинився Буяльський, проте після його пострілу м’яч розминувся зі стійкою. Згодом той же Віталій мав ще один аналогічний шанс - цього разу на місці був воротар.


Незважаючи на симпатичну гру, зберегти бодай нічию «Динамо» не вдалося. На 94-й хвилині Зайнутдінов скористався рикошетом у штрафному майданчику киян і, забивши з близької відстані, приніс «Бешикташу» перемогу – 2:3 на користь турків. Віримо у команду в матчі-відповіді...

Обидное и досадное поражение.

По сравнению с первым матчем против Алиса- играли достойно. Удачи в Турции!
Сховати
Ариса*
Сейчас самое главное чтобы наши банально не поплыли психологически. Такие поражения трудно перенести. Тем более когда они идут подряд. Уже Бог с ними с теми еврокубками, но хотя бы в чемпионате нужно достойно выступить.
Ну и конечно позарез нужно найти хоть одного защитника.
Защиты просто нет, а Попова беда команды.
Сховати
Евгений, біда, но це на даний час кращій захисник в Динамо. Сирота - гірший (момент з його "швидкістю" в другому таймі показовий, коли турок вийшов сам на сам. А Дячук наразі ще гірший за Сироту. Так що потрібно два цз...
Сховати
Ватель, А може спочатку спробувати грати без Сидорчука, який постіно втрачає м'яч на рівному місці, а робота його на полі чистити всі гріхи захисту, та відбирати м'яч, тоді й паніки такої не буде в захисті, Попов і Сирота давно грають разом, і ця пара грала раніше проти сильних команд.

А який Сидорчук став повільним, чи то вже старість, чи то вже звичка грати в УПЛ, там де треба в один дотик віддати м'яча, він хв 5 думає, що з ним зробити, і починає танцювати, навкруги м'яча.

Ванат в матчі з Бешикташем , який є единим нападником, спустився в опорну зону, щоб показати, як Сидорчуку треба віддавати діагоналі по флангам, це вже сором, віддав чудову діагональ, шкода Назар Волошин опинився в овсайді.
Как и все наши игры в этом сезоне - очень зрелищно. Зрителям такой футбол всегда нравится.

Грустно только, что как обычно радуем лишь чужих болельщиков...