31 жовтня 2021 13:04
11

Блогер: "Чому не втомився Шапаренко? Він літає на якомусь іншому літаку і їде в Маріуполь на іншому автобусі?"

Блогер Михайло Смоловий продовжує аналізувати матч "Маріуполь" - "Динамо" (2:3).


- Усереднені позиції, розподіл атак і передач


Капітан після матчу згадував виснажливу дорогу. Правда, до нього в питанні мотивації претензій зазвичай немає. Дорога могла б в теорії стати аргументом, але тут ситуація дивна.

Перший тайм:

- темп 15.97 передач в хвилину, що нижче середнього на 1.31 для наших перших таймів
- тривалість середнього володіння (4.98) на 1 передачу нижче середнього для наших перших таймів УПЛ (5.95)
- точність передач 87.95%

Другий тайм:

- темп 18.08 передач в хвилину, що на 0.97 передач вище середнього темпу других таймів
- 5.43 передачі за середнє володіння, що вище звичних 5.07
- 91.13%

Виходить, що у т.зв. «втомлених з дороги» звідкись взялися сили на якісну роботу в пас після перерви. Так може і до перерви силенки були, але просто не стояло грати?

18.54 метра-довжина середньої передачі Динамо в першому таймі, у другому вже - 16.91 метра. Стали грати: швидше, коротше і точніше.

Я, наприклад, змирився з шлюбом Караваєва зліва, тому і атак через нього мінімум (10). Він вже сам бідний матюкатися: людина намагається, але ліва нога підводить. Що заважає гравцям на рідних позиціях, де немає дискомфорту, допускати менше браку в простих ситуаціях?

Не покидає відчуття, що футболісти йдуть врозріз з вимогами ГТ. Чим займаються наші ЦЗ, якщо Шапаренко лідер команди з передач (12) і ривків з просуванням (6)?

Вже навіть найпростішу роботу стояти і відбивати закиди суперника їм довірити не можна?

В останню третину найбільшу кількість передач віддав не хтось із ЦЗ, а Сидорчук (11 разів).

Виходить, що величезний масив дистрибуції наші ЦЗ не вивозять без шлюбу. За справу беруться ЦП, але потім нам не вистачає ніг попереду для прийому...

Шапаренко ще й лідер за кількістю глибоких передач / навісів в 20 метрову зону від воріт (6). Коля лідер і по Пасах в штрафну - 4 (100%). Решта хоч у щось грати будуть? Чи продовжать розповідати про втому після переїзду із Запоріжжя?

Чому Коля тоді не втомлюється? Шапаренко літає на якомусь іншому літаку і їде в Маріуполь на якомусь іншому автобусі по якійсь іншій не вбитій дорозі?

Або просто Коля зрозумів, що його майбутнє в його ногах і руках? Коля один в цій команді не хоче повернення фізруків? У нього одного є здорові амбіції?

Динамо допустило 15 торкань м'яча гравцями Маріуполя у своєму штрафному, якщо відкинути матч з Шахтарем, то це найгірший показник у нинішньому сезоні УПЛ! Символічно, що це сталося в матчі з найгіршою командою чемпіонату... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.


Не хочу умничать, на самом деле всегда с интересом читаю Смолового, но в данном случае, как мне кажется, автор банально не осознает того, что усталость от игр (от физических нагрузок) и усталость от дороги это совсем не одно и то же.
Сховати
Paul, наврядж чи це міняє кратину, бо Микола грає, як й інші, і мав би стомитись від гри, як й інші
Сховати
Буковина, я именно в виду, что это объясняет почему по ходу игры наши стали действовать лучше, чем в начале.
Парень старается, прогрессирует, но оды сочинять ему пока рановато.
Сховати
Ну оды, не оды, но за игру в Марике Шапаренко однозначно заслужил высшую отметку. И вообще его прогресс при Луческу впечатляет. По большому счету у него осталось только одно слабое место - из-за недостаточной антропометрии Коля не так хорош в защите, хотя частично этот недостаток компенсируется его мобильностью и самоотдачей.
Gry, За провальну гру критика, а за хорошу похвалили. ТаК і має бути. Без жодних стереотипів. А у нас як?, якась новина,наприклад про Мілевського, і ніхто не звертає уваги навіть на тему новини, а відразу згадують нічні клуби тощо...
вообще, хочу напомнить автору и остальным, что Коля родом с тех мест - пос. городского типа Великая Новоселка, километров сорок от Марика будет...."так дым отечества нам близок"....по этому, и не устает...может Дед дал ему дома погостить, родного самогона пригубить)
Шапаренко ж родом с Мариуполя вроде - вот и играл на максимуме
Я никогда не играл в футбол если не считать дворового футбола, но занимался другим видом спорта профессионально и вполне могу объяснить почему ошибок в начале у наших было больше, чем потом. После дороги какое-то время понадобилось разбегаться. Что касается Шапаренко, то ему, наверное родные стены придавали особую мотивацию.
Команда с Колей, и без Коли, - это совершенно разные команды.
Микола ще хоче в Англію , інши туди тільки на екскурсію можуть поїхати . Це ще було помітно при Михайличенко - як тільки на полі Томек , Буя , Вітя і Бєня команда грає в свій нікому не зрозумілий футбол , щось середнє між спартаком Бєскова і Барсою Пепа , правда рівень виконання як у Рабіновіча який наспівував Паваротті ...