30 вересня 2013 17:00
15

Тарас ПАВЛИВ: "За решением ФИФА стоят ФФУ и Премьер-лига"

Рішення ФІФА дискваліфікувати "Львів-Арену" як місце проведення матчів збірної України на 5 років і провести гру Україна-Польща без глядачів, викликало величезний резонанс у всьому світі.

Думок з приводу того, що було 6 вересня на ультрас-секторі України під час львівської зустрічі проти Сан-Марино, може бути безліч. Однак ніхто не пролиє світла краще, аніж люди, які безпосередньо займались організацією та забезпеченням активної підтримки того поєдинку. Тому "Брутальний Футбол" звернувся по коментар до Тараса Павліва, керівника ГО "Завджи Вірні" і споукмена фанатського віражу на матчі із Сан-Марино. Гладік (так він більш відомий у фан-оточенні) люб'язно погодився відповісти на наші запитання.

- Тарасе, перше питання – узагальнююче – як тобі рішення ФІФА?

- Дивлячись на те, як розвивалися події, воно взагалі було не дивним.
Чесно кажучи, я його навіть передбачав!

- Ти займався перформенсом на матчі проти Сан-Марино і, власне, як багаторічний споукмен "Карпат", і тепер функціонер в клубі, добре знаєш про заборону FARE на червоно-чорні стяги, прапори з Шухевичем та Бандерою, не кажучи про штандарт дивізії СС Галичина. Можливо, заради інтересів збірної варто було відмовитись забороненої символіки?


- Для тих, хто заангажований брехнею з телевізорів, розкажу Вам свою думку:
враховуючи те, що скоро вибори, а провладна партія ніби-то бореться з фашизмом, то вони повинні якимось чином проілюструвати, що чимось-таки займаються. Їх стратегія зрозуміла, тільки справа в тому, що жодна людина не відчує й не побачить ніякого фашизму у повсякденному житті. Видно їм набридло, що людей від Львова до Луганська єднає щось спільне і це якраз патріотизм і повага до власної історії. А футбол - це чудовий шанс зробити це якомога манірніше та голосніше.

Федерація Футболу України лише виконує накази влади. Чудовим доказом цього може слугувати лист Конькова зі скаргами про прояви нацизму на стадіоні. Людина, яка переймається долею збірної України, могла б передбачити, які наслідки це може потягнути за собою. Й коли зайшла мова про це, то Коньков нічого в своє виправдання так і не сказав. Тому це все до футболу немає ніякого відношення.

Ще один фактор, який посприяв такому результату - це, звісно, чисельність нашого стадіону в порівнянні з іншими. Федерації Футболу, звісно, вигідніше, щоб матчі збірної відбувались на стадіоні з 50-тисячною аудиторією, аніж 30-тисячною. Це лише фінансова сторона. Хоча всі завжди говорять про те, що футболістам дуже подобається атмосфера на львівському стадіоні, що тут їх добре приймають і неймовірно яскраво підтримують. Ми чули безліч похвал щодо організації підтримки футболістам збірної, і, повірте, це похвали не тільки українських вболівальників, а й гостей з-за кордону, тому говорити про якийсь "фашизм", "расизм" і т.д., я вважаю недоречним.

Можливо ще таке, що хтось дуже хоче, щоб "Арена" стала приватним стадіоном, адже тепер вона взагалі не вигідна державі.

А про заборону вищезгаданих символів я дізнався вже після матчу, але незважаючи на це, ми б все одно не відмовилися від них.

- Як гадаєш, хто стоїть за цим рішенням FIFA?


- Очевидно, що це Федерація Футболу України та Прем'єр Ліга.

- Чи слід чекати більш жорстких санкцій з боку UEFA щодо використання української націоналістичної символіки на трибунах і чи буде вироблена якась спільна позиція наших ультрас?


- Я думаю ні, адже нас і так покарали ні за що.

- Наскільки, на твою думку, готова ФФУ до апеляції з цього приводу у FIFA? Складно уявити, що Федерація відстоюватиме поведінку ультрас як правильну…

- Ми не потребуємо захисту з боку ФФУ і відстоювання своєї поведінки як правильну.

А ФФУ виступила ініціатором розгляду цієї справи. Коньков заявив, що вони згідні з цим рішенням. Можливо, якби було подано апеляцію, то вдалось б трохи скоротити термін дискваліфікації стадіону. Але я думаю, що вже всі прекрасно зрозуміли, що це рішення вигідне нашій Федерації.

- Що ти відповіш усім тим людям, які завдяки пропаганді в ЗМІ, тепер вважають львів’ян і всіх ультрас «фашистами»?

- Кожен сам вирішує, у що йому вірити. Ті люди, які не сліпо вірять показаному по телевізорі, а вміють аналізувати інформацію - можуть тверезо оцінити ситуацію і розуміють, що це все створено штучним способом. Це можна прирівняти до тих чуток, що росіянам не варто приїжджати до Львова, бо тут тих, хто навіть просто говорить російською, б'ють чи катують. А хто одного разу побував у Львові, той розуміє що це цілковита дурня і повертається сюди неодноразово.

- Думаєш, Федерація ризикне в найближчому майбутньому призначати матчі збірної у Львові?


- Думаю, що це виключено. До 2018-ого року жодних матчів збірної у Львові не буде.

- Майбутнє «Арени-Львів» тепер в густючому тумані. «Карпати» повністю відмовились від ідеї грати на новозбудованому стадіоні, чи це питання десь застрягло?


- "Карпати" не відмовлялись від цієї ідеї. На разі ми чекаємо, поки влада виконає свої обіцянки, аби потім виконати й свої. Ми б хотіли, щоб стадіон "Арена" почав активно "жити", а не банально простоювати на краю міста.

- Останнім часом у ЗМІ можна побачити багато заголовків у стилі «В президента «Карпат» бла-бла-бла», а у статті йдеться про тебе. У тебе як у голови ГО «Завджи Вірні» є реальні важелі впливу на політику клубу?

- Думаю, до ситуації, яка зараз склалася це немає ніякого відношення, оскільки ми говоримо про збірну.

- Побутує такий вислів «Against Modern Ultras», що означає проти сучаних фанатів, які живуть завдяки клубним фінансуванням. Ти як представник фанатів у клубі, можеш забезпечувати фан-рух грошима?


- Клуб допомагає Ультрас в дуже рідких випадках. Це б знищило ідею повністю. Така допомога знищує рух! Є ситуації, коли ця допомога потрібна, але в дуже виключних випадках. Ніколи менеджмент клубу «Карпати» не керував тими чи іншими діями ультрас. Скоріше навпаки!

- Повернемось до збірної. Як ставляться сьогодні ультрас до натуралізованих Девіча і Едмара? Чимало суппортерів відмовилось від поїздок на матчі збірної саме через те, що у ній грають Едмар і Девіч. Вважаєш це правильною думкою?

- Поки що ситуація не критична. Але є така тенденція. Якщо Тайсон реально заграє за збірну України, то це буде провалом. Натуралізація - це той самий расизм, але по відношенню до її громадян. В футболі це відображається тим, що ті десятки чи тисячі дітей та підлітків, які займаються футболом просто втрачають віру в футбол взагалі. Навіщо їм все життя тренуватись, якщо прийде час, коли треба буде грати за збірну, а на їх місці буде грати якийсь натуралізований німець чи поляк. Тому фанати радикально проти такої політики Федерації! Нам не потрібні перемоги будь-якою ціною! Їх і не буде, тому що в людей без розуміння історії, традицій країни, немає жодних шансів наповну зіграти за збірну. Це зараз чітко показує сучасний футбол.

- На матчі з Англією виник неприємний інцидент, коли було підпалено банер дніпропетровських фанатів. Чи можливе повне примирення ультрас на матчах збірної? Якшо ні, то може краще фанатам і справді взагалі не відвідувати ігри збірної України?


- З цього питання чітко видно, що "Брутальний футбол" абсолютно не володіє ситуацією. На матчах збірної завжди є повне примирення між всіма українськими ультрас.

- Останнє питання. Ти готовий заявити на всю Україну, що на матчі Україна - Сан-Марино з боку українських ультрас не було випадів расизму, фашизму чи неонацизму, які б заслуговували на подібне суворе покарання від FIFA?


- Ясно що так! Є міжнародні матчі, на яких вивішують свастику, і такого покарання я ще не чув.

то что он говорит в интервью и есть расизм.
пусть фифа и фаре в муслимские страны заглянет, вот там то настоящий расизм и нацизм.
На противагу тому маразму, що точився перед ЄВРО-2012 з закликами не їхати в Україну, бо начеб-то, тут прояви расизму - сам чемпіонат пройшов на вищому рівні, це відмітив Платіні, і то й же Блаттер. А якщо теперішня контора ФФУ і надалі травитиме ту людину, яка зробила все, щоб чемпіонат відбувся, думаю, Платіні їм це ще згадає.
еще у этого недоразумения (ущербнутого) интервью брать...результат его деятельности уже всем огласили....
Сховати
Это скорее ты - жертва аборта, раз о незнакомом чеовеке говоришь такие вещи.
Саша! Невже комсомол пустив таке довге коріння в твоїх мізках?????????????????????????
Сховати
Просто Сашенька боится положить парт билет на стол.
Тарас прав.А ФФУ типа у нас есть для того чтобы поливать Суркиса грязью и обсырать Динамо.Сколько ж они ждали пока снимут Суркиса. А сами стадо клоунов,не хрена не могут сделать. Г.М. спасибо что сделал для Украины Евро 2012.
За рішенням ФІФА стоїть відсутність розуму в тебе і таких як ти.
Из за тебя сборная будет играть при пустых трибунах клоун,пусть сам и платит этот штраф. Какое отношение имеет Бандера или Шухевич ваш к футболу ?на Карпатах можете и раскидывать свои банеры,а к сборной они не имеют никакого отношения. Вчера показали ваши банеры против Эдмара и Девича вот из за таких как ты нас и будут наказывать.Кидайте дальше свои зиги идиоты,только во Львове теперь не будут играть.
Сховати
из-за таких зомби как ты, и, на таких зомби, все и строится. Мало того что историю не учил, еще и на русском писать не умеешь.
Сховати
А чего это он не ответил на вопрос :"добре знаєш про заборону FARE на червоно-чорні стяги, прапори з Шухевичем та Бандерою, не кажучи про штандарт дивізії СС Галичина. Можливо, заради інтересів збірної варто було відмовитись забороненої символіки?" ???? Ну не нравится это ему.Другому не нравится правило "вне игры" , третьему - аут. Ну ФИФА никого насильно не держит. И эта мания величия :"провести гру Україна-Польща без глядачів, викликало величезний резонанс у ВСЬОМУ світі."
Сховати
почему запрещен красно-черный флаг? почему не запрещен флаг Великобритании, которые нагибали полмира? Почему не запрещен флаг США, которые истребили коренное население Америки? Почему Северную Ирландию не исключают из ФИФА - у них ведь на эмблеме кельтский крест? Почему Селтик не исключили из еврокубков - они ведь сделали юбилейную форму с кельтским крестом http : //www.sports. ru/tribuna/blogs/ specovka/368325 . html Почему везде двойные стандарты?
Сховати
То есть знали про запрет,но не согласны ?7 Ну тогда либо вышли из ФИФА,либо санкции...А все остальное нужно доказывать не на трибунах, а в суде.В Гааге.
Поддерживаю - старые КГБэшные методы управления. Стравить население, чтобы само затюкало тех, кто не угоден власти. Даже не знаю, кто более мерзок - власть, использующая эти гнилые методы, или шавки, готовые загрызть любого, на кого укажет надзиратель.