22 квітня 2011 12:33
24

Виктор ХЛУС: "У Блохина совсем нет шансов"

У четвер футбольна Україна нетерпляче і з великою увагою очікувала рішення виконкому Федерації футболу, на якому затвердили головного тренера нашої збірної. Тривала епопея закінчилася тим, що Олег Блохін знову очолив “синьо-жовту” дружину. Про майбутнє збірної Блохіна кореспондент сайту “Футбол 24” поговорив з Вікторем Хлусем, екс-футболістом київського “Динамо”.

- Ви радієте за Блохіна чи ви йому співчуваєте?

- Я вважаю, що ми обрали найкращого кандидата, якого можна було обрати на даний момент і в ситуації, що склалася. Чесно скажу, я сам хотів бачити біля керма збірної тільки Блохіна. Чому? Бо він має авторитет і він буде незалежним у прийнятті принципових рішень.

- Вам не шкода по-людськи Юрія Калитвинцева?

- Нехай він ще росте і росте. Не може бути тренером збірної людина, яка по-справжньому ніде не попрацювала. Наставник збірної має бути одним із найавторитетніших людей в країні. В Аргентині був Марадона, Пасарелла. А Калитвинцев щеня і нехай доросте до собаки.

- Юрій Калитвинцева не представили як помічника головного тренера...

- Я не можу припускати причини таких подій. Можу сказати, що Блохін буде незалежним. Принаймні Суркіс не зможе вказати йому запрошувати своїх людей у збірну.

- Як ви ставитеся до того факту, що президент ФФУ не дуже горів бажанням бачити на посаді Олега Блохіна?

- Ні, ми говоримо про тренера збірної, а не про Суркіса. Побачимо, що буде з ним після чемпіонату Європи. Григорій Михайлович страхується усіма можливими методами. Блохіним він також застрахувався. Якби не складна ситуація в українському футболі, ніколи би Блохін не був тренером збірної. Ніколи у світі! Якби у ФФУ був спокій, то збірну тренував би Калитвинцев і ставив би до складу якнайбільше гравців “Динамо”. Натомість Блохін робитиме те, що вважатиме за потрібне. Але мушу визнати, що все це для Блохіна може закінчитися плачевно.

- Що ви маєте на увазі?

- Маю на увазі, що у Блохіна зовсім немає шансів. Зовсім! Ну хіба що станеться таке чудо, як на чемпіонаті світу в Німеччині. А може знову пофартить? Чемпіонат Європи може навіть сильніший за світову першість. Чому? Бо на мундіалі грають слабкі команди з Азії, Америки чи Африки. Там можна обіграти випадкових темношкірих гостей з інших континентів. А на Євро-2012 таких не буде. Ну потрапить Блохін у групу до Іспанії та Голландії. Що він зробить? Нічого. Є ще Італія, Англія, Франція, Португалія. Та всі вони сильні, монстри.

- Якщо вас послухати, то виходить, що Олег Блохін підписав собі тренерський вердикт...

- А в нього іншого виходу не було. По-перше, Блохін сидів без роботи. По-друге, він не просився у збірну. Він ще в четвер вранці не знав, чи буде тренером. Його самі запросили. По-третє, Олег Володимирович має таку собі відмазку. Як провалить Євро-2012, то скаже: “А що ви хотіли від мене, якщо я прийняв збірну мало не в останній день”. Психологічно Блохіну буде легше. Зрештою, легко на душі і Суркісу, і членам виконкому, які затвердили цю кандидатуру. По суті, вони всі наперед застрахувалися від можливої ганьби. Як збірна зазнає фіаско, конкретного винуватця не буде. Мовляв, рішення було колегіальне, а не одноосібне. Як кажуть, кінці у воду.

- Вже першого червня наша команда зіграє товариську зустріч з Узбекистаном. Чи варто Блохіну робити кадрові зміни? Він покладатиметься на тих самих виконавців, яких запрошував Юрій Калитвинцев?

- Ні, кардинальних змін він не робитиме. Чому? Бо нема ким змінювати. Маємо те, що маємо. У нашій збірній грають посередні футболісти. Із них неможливо зліпити команду-зірку.

- Ми ще не обговорили кандидатуру Павла Яковенка, який добровільно відмовився від високого тренерського крісла ще перед засіданням у стінах Будинку футболу...

- Павло Яковенко добре все обдумав. Він розумна людина. Не завищує своєї планки, а поступово прагне її підкорити. “Молодіжка” -- це рівень його можливостей. Яковенко це розуміє. Це тільки Калитвинцев може підписатися на посаду тренера збірної тільки тому, що випадково з”явилася вакансія після відставки Мирона Маркевича. З розумом, який має Калитвинцев, йому не варто довірити навіть львівські “Карпати”, “Волинь” чи інші українські клуби. А він каже, що готовий працювати у збірній. Спершу слід проаналізувати, що ти зробив для того, щоб очолити дружину.

Петро Оплів

 

Чмо игравшее по блату в Динамо.
Гы. А Ярмоленко не футболист)))
Блохин не тренер. Мне жаль Украину.
Доктор Хлус из Файна Юкрайна
Ну откуда такое мнение по Калитвинцеву не могу понять но с остальнім почти согласен.Евро очень короткий турнир там три игры и всё шагом марш домой.неужели вы думаете,что случится чудо и мы победим Италию Нас посетила намедни команда клубов Италии результат все знают просто будет очередная возможность Денисову сказать вот мол динамовец и так далее.
А Калитвинцев щеня і нехай доросте до собаки. ------------------- Достаточно странная аллегория. Может у них что-то личное или он знает больше других? По шансам Блохина в сборной почти согласен. Почему почти? Потому что помимо класса исполнителей, в котором мы уступаем соперникам, есть ещё таких два важных компонента как тактическая подготовка и функциональное состояние игроков. Сборная Италии в плане функциональной подготовки на всех турнирах является практически эталоном, методично прибавляя ТТД ближе к финалам турниров. А вот на старте турнира, в группе, такие команды заточенные на длинную дистанцию можно банально "перебегать" пока функционально они слабоваты. И на последних крупных форумах масса подобных примеров есть. Если брать ЧМИГ, то человеку, который занимался планированием подготовки команды(Альтман?), наверно можно поставить твердую пять. Максимум команда выдала в матче с Италией и по общей динамике это скорей всего ещё программа со времен Лобановского была, заточенная на длинную дистанцию всего турнира а не на выстрел в паре стартовых матчей группового турнира. Те же испанцы в Германии ошиблись где-то на 2 недели в цикле подготовки, в результате на пике формы разорвали нас, набрав далеко за тысячу ТТД, а потом грохнулись как самолет без топлива в плей-офф. Так что кой-какие преимущества перед более классными по исполнителям сборными у нас могут быть, главное ОВБ правильно укомплектовать штаб.
С Блохиным сборная зараннее обречена.А Хлус молодец потому что болит ему Украина.А Суркис как Пилат умыл руки.В случае очередного провала скажет я поставил того тренера какого вы хотели.Бачилы очи шо купувалы.
Сховати
А болит-то как... Наверное, на этой почве геморой нажил. А Суркису, как всегда, все пох... Сидит себе, ничего не делает, и только назначает тренеров, которых хотят
Сховати
А Хлус, конечно, великий болетель за Украину. Куда там пративному ГМС браться! И точно знает, что у кого получится, а что нет
Она (Украина) ему так же болит, как мне прыщ на чужой заднице. Остался не у дел, вот и ищет, куда бы приткнуться, на Пенисова одна надежда. Там входной билет дешевый, достаточно только на Динамо или динамовцев порыгать, и welcome to Penisov Club.
И как игрок был говно, и как человек говном оказался. Явно напрашивается к Пенисову, в компанию к Сабо, аж сквозит: ну возьмите меня!, я оправдаю!, так своих обсирать буду, что вам понравится! Говнюк.
Прочитал первых пар абзацев и не захотел читать до конца... Выражения типа - "...Блохину никто не будет указывать кого брать в сборную...", "Калитвинцев-щеня", сразу понятно откуда ноги растут...
Кто этот эксперт вообще такой ? ))))Решил себе славу Сабо или Леоненка нажить?))